Oj, grzeszysz Green Man, grzeszysz :solo Uważam, że na "Seventh Son Of A Seventh Son" wszystkie utwory mają to "coś". No ale nie każdy musi moją opinię podzielać... :rocxGreen Man pisze:ma to "coś" czego inne utwory z tej płyty nie mają
Najlepszy utwór z lp. Seventh Son Of A Seventh Son
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepszy utwór z lp. Seventh Son Of A Seventh Son
Według mnie wszystkie utwory są świetne i mają niesamowiety klimat .
Jedynie Can I PLay With Madness jakoś nie przypadł mi do gustu.
W ogóle najlepsza płyta IR :rocx
Jedynie Can I PLay With Madness jakoś nie przypadł mi do gustu.
W ogóle najlepsza płyta IR :rocx
-
priest_4ever
- -#Prodigal son

Moim zdaniem The Evil that Men Do-pasuje do albumu a zarazem ma bardzo duzo cech utworow z lat wczesniejszych.
infinite za spolojny początek i póżniejsze przyspieszenie!!!
odalem glos na 7th ...
) poprostu cudo
Mój ulubiony utwór to Moonchild
IRON MAIDEN,METALLICA,RHAPSODY...and nothing else!
- APPARITION
- -#Prisoner

Akcje serca przyspiesza mi Only The good die young - lubie ten rytm tego kawalka 
Nie zabardzo przepadam za seventh sonem, wiem że przez wielu uważana jest za jedną z najlepszych płyt Maiden ale ja nie przekonałem się do niej tak maksymalnie.
Zagłosowałem na Infinite Dreams, bardzo podoba mi się ten utwór i jakoś od początku poczułem jego klimat
Najgorszy utwór na płycie to zdecydowanie Can I Play With Madness, jest to typowy 3 minutowy singiel z wpadającym w ucho refrenem. Bardzo szybko wpada w ucho i tak samo szybko nudzi się.
Zagłosowałem na Infinite Dreams, bardzo podoba mi się ten utwór i jakoś od początku poczułem jego klimat
Najgorszy utwór na płycie to zdecydowanie Can I Play With Madness, jest to typowy 3 minutowy singiel z wpadającym w ucho refrenem. Bardzo szybko wpada w ucho i tak samo szybko nudzi się.
Mój ulubiony to Infinite Dreams. Znowu ulubiony za świetny klimat 
Płytka bardzo równa, ale daję głos na Infinite Dreams - świetny klimat, cudowny refren, zwrotki też niczego sobie, po prostu szybko wpadł mi w ucho 
-
Deleted User 2259
Po 1 godzinie namysłu stwierdziłem ,że nie potrafie wybrać gdyż jest to moja Najukochańsza Płyta ale niech będzie stawiam na SSOASS
dokladnie tak samo,z ta roznica,ze moim drugim ulubionym albumem jest nie Number,ale Piece of Mind..ThunderBird pisze:Ta ankieta jest potwierdzeniem mojej tezy ,że Moonchild jest niedoceniany wsród fanów , tylko 7 głosów ,a wg. mnie przebija takie The Evil that Man Do zdecydowanie , przynajmiej dla mnie. Choć TETMD to naprawde bardzo dobry utwór.
Moonchild ,Infinite Dreams i tytułowy to moja wielka trójka tego albumu .
Wogóle to jest mój ulubiony album Iron Maiden (na równi z Numberem)więc każdy utwór z tego albumu bardzo lubie.
Only The Good Die Young. Wspaniały tekst no i refren. Czego można chcieć więcej?
The Evil That Men Do.
Świetny, "nietypowy" refren, "niezgadzający" się z podkładem.
Świetny, "nietypowy" refren, "niezgadzający" się z podkładem.
Can I Play With Madness - za hmmm humor i za 'koncertowość:)'
Damn! Mam do tego albumu nieopisany sentyment. Nie mogę tak wybrać jednej piosenki, tym bardziej, że to w moich oczach razem z Piece of Mind najlepsze dzieło zespołu. Na siłę podaję Infinite Dreams, ale może poza ciut słabszym kawałkiem tytułowym utwory trzymają równy, cholernie wysoki poziom.
Help me. Help me to find my true
Self without seeing the future
Save me, save me from torturing
Myself even within my dreams
Help me. Help me to find my true
Self without seeing the future
Save me, save me from torturing
Myself even within my dreams
-
Arcos
zaglosowalem ze ta plyta jest moja ulubiona hmmm chyba za sprawa Can I Play With Madness i wielu innych kawalkow teledyk do tego utworu jest moim ulubionym :rocx
Cholernie trudny wybor! w koncu to najlepszy album Maidenow. Postawilem krzyzyk na Infinite Dreams, z uwagi na piorunujący efekt gitarowy w 2 czesci tegoz utworu