Dla mnie cała płytka jest wspaniała, kultowa a oprócz tego bardzo równa
Najlepszy utwór na "Chemical Wedding" Bruca D.
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Najlepszy utwór na "Chemical Wedding" Bruca D.
Yyyy... Można?
W końcu Bruce nie doczeka się raczej swojego forum (wiem wiem - jakieś tam jest, ale ono umarło zanim na dobre powstało
) a jest częścią Mejden, prawie wszyscy znają jego solowy dorobek.
Jednak Book Of Thel wyróżnia się na tle całej reszty, wspaniały rozbudowany utwór, Bruce przechodzi sam siebie śpiewając refren. Taki agresywny wokal Dickinsona uwielbiam
King In Crimson też wymiata, wspaniałe wejscie, genialny otwieracz. Ale jednak Book Of Thel.
Ostatnio zmieniony czw lip 30, 2009 6:05 pm przez syzygy, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Najlepszy utwór na "Chemical Wedding" Bruca D.
hmm... trudny wybór, jak zwykle przy takiego rodzaju ankietach...
nie jestem do końca pewien, waham się między kilkoma tytułami (cała płytka jest świetna, jak już zauważyłeś
), ale mój głos poleciał na Book of Thel 
king in crimson...bez 2 zdan 
Jakby się zastanowić, to każda wymiata, jednak dla mnie najlepsza to Trumpets Of Jericho - istny wymiatacz, a na Scream For Me Brazil to już dopiero miód
:rocx
-
Deleted User 1309
Gates of Urizen , przyjemny wolny utwór .As above, so below
All things come from the one
Now you are the victim
Carried by the wind, rooted in the ground
If you want to learn the secrets
Close your eyes...
- APPARITION
- -#Prisoner

the alchemist-za wszystko, i jeszcze king crimson za zajbiste wejście i solówki ale głos oddam na the tower

The Tower. a po tym co jest na Scream For Me Brazil, to już w ogóle 
- Iron Marcin
- -#Invader

Ja zaglosowalem na jeruzalem, a ten numer na zywo( druga plyta the best of..) zupelnie genialny jest. DLatego moj glos oddaje na ten numer. Tak ogolnie to cala plyta jest genialna.
[quote="syzygy"] Jednak Book Of Thel wyróżnia się na tle całej reszty, wspaniały rozbudowany utwór, Bruce przechodzi sam siebie śpiewając refren. Taki agresywny wokal Dickinsona uwielbiam
.[/quote]
ee tam Syzygy, chcesz naprawde agresywnego wokalu Dickinsona to zapuśc Sea of Madness albo Powerslave, to jest dopiero agresja
i moc .
A jak w temacie to głosuje na Book of Thel , a KIng in Crimson ,Machine Man albo Tower wiele do ideału też nie brakuje.
A tak swoją drogą to chyba jednak wole Accident of Birth.
ee tam Syzygy, chcesz naprawde agresywnego wokalu Dickinsona to zapuśc Sea of Madness albo Powerslave, to jest dopiero agresja
A jak w temacie to głosuje na Book of Thel , a KIng in Crimson ,Machine Man albo Tower wiele do ideału też nie brakuje.
A tak swoją drogą to chyba jednak wole Accident of Birth.
ThunderBird pisze:ee tam Syzygy, chcesz naprawde agresywnego wokalu Dickinsona to zapuśc Sea of Madness albo Powerslave, to jest dopiero agresjai moc .
oh Jesus........ tam jest niby agresywny wokal??? ratunku... głosuje na Alchemist
Tytulowy.
Jazz is not dead, it just smells funny.
The Alchemist za caloksztalt
No faktycznie, na Screamie Trumpets jest cudownie wykonany, ale nie powiem czy lepiej, bo brak już mu tego charakterystycznego dusznego Chemicalowego brzmieniaGreen Man pisze: Trumpets Of Jericho - istny wymiatacz, a na Scream For Me Brazil to już dopiero miód
Sory za offtop, ale nie mam się gdzie nagadać o Brusie
chemical wedding
Albo "The Alchemist" albo "Jerusalem"...Hmmm... Wybieram "Jerusalem" - kapitalny klimat, dość rozbudowana budowa i jak zawsze świetny wokal+solówki Roy'a i Adriana. Ale cała płyta to miazga :solo
głosowałem na Alchemist ale gdyby dziś była ankieta nowa to bym zagłosowwał na Machine Man.. właśnie przesłuchałem i mnie powalił 
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
King czy Chemical,,, nie mogę się zdecydować 
WyliczvBrand pisze:King czy Chemical,,, nie mogę się zdecydować