to samo z rock in rio i doningtonem było... ale nie widzę sensu tego (prócz komercyjnym)syzygy pisze:łeeeeOby nie
Przecież ten boot jest świetnej jakości, po co dwa razy to samo...(wiem, wiem- to żadne wytłumaczenie z punktu widzenia zespołu...)
Death On The Road - album live!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Death On The Road - album live!
Kurde, a już się cieszyłem, że będą dwie koncertówki z tej trasy...
Ale
mianowicie, czy ten zapis z radia/tv i zapis dokonany przez zespół to dwie rózne sprawy? Chodzi mi o to, czy poprawi się jeszcze jakość, jest super, ale np. w takim Morders... nie słychać w pierwszej zwrotce wokalu... czy te problemy znikną przy ewentualnym wydaniu Ullevi jako oficjala?

Ale
więc można się jeszcze łudzić... I mam takie pytanko, pewnie jest to dla Was oczywiste, ale co tamWICKER MAN pisze:mówi się o Goteborgu
e no RiR to chyba od początku miało być wydane, więc nic dziwnegoMatek pisze:to samo z rock in rio
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Pewnie będzie.syzygy pisze:Yeeeeee :rocx Ale będzie chyba też samo Audio Cd? Musi być
I tak sądzę, że możemy spodziewać się tego wydawnictwa najwcześniej w 2007 roku...
Bo koncert ten był dla zespołu prawie tak ważny jak Rock In Rio (rekord sprzedaży, największy własny gig w historii), a do tego zarejestrowany profesjonalnie wieloma kamerami więc byłoby z czego wybierać przy doborze ujęć.syzygy pisze:łeeeeWICKER MAN pisze: (mówi się o Goteborgu)Oby nie
Przecież ten boot jest świetnej jakości, po co dwa razy to samo...(wiem, wiem- to żadne wytłumaczenie z punktu widzenia zespołu...)
Chyba jedno źródło - zresztą przy nagrywaniu był obecny Kevin Shirley.syzygy pisze:więc można się jeszcze łudzić... I mam takie pytanko, pewnie jest to dla Was oczywiste, ale co tammianowicie, czy ten zapis z radia/tv i zapis dokonany przez zespół to dwie rózne sprawy? Chodzi mi o to, czy poprawi się jeszcze jakość, jest super, ale np. w takim Morders... nie słychać w pierwszej zwrotce wokalu... czy te problemy znikną przy ewentualnym wydaniu Ullevi jako oficjala?
Na pewno poprawią ten błąd - po prostu mikrofon był chyba wtedy za cicho w miksie. Za to np. wpadki Bruce'a w czasie tego kawałku (Murders... zaśpiewał 2 razy jedną zwrotkę) raczej nie wykasują.
ale ten koncert ma jeszce jeden mankament! pogodę! tzn troche jaso. nie wiem o której się on odbywał(chociaż w Szwecji to o odpowiedniej porze roku- przełom czerwca i lipca to nawet o północy bywa jasno, tym jaśniej ima bardziej na północ, coś o tym wiem
). trochę to klimatowi odbiera
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Koncert zaczynał się o 21, ale w Goteborgu w lecie ciemno robi się dopiero po 22. Może i odbiera to trochę klimatu, ale mimo wszystko znakomite ujęcia i wielki stadion pełny fanów Maiden chyba by to zrekompensowały.Matek pisze:ale ten koncert ma jeszce jeden mankament! pogodę! tzn troche jaso. nie wiem o której się on odbywał(chociaż w Szwecji to o odpowiedniej porze roku- przełom czerwca i lipca to nawet o północy bywa jasno, tym jaśniej ima bardziej na północ, coś o tym wiem). trochę to klimatowi odbiera
A swoją drogą wielka szkoda, że nie nagrywali koncertu w Hammersmith...
nie ja to osobiście wolę koncery ołpen er, ale nie jestem przyzwyczajonym oglądać Maiden w takiej aurze
a Hammersmith dostał już wiele koncertówek, za wiele chyba, i tylko jedna mi się podoba-LAD :rocx w sumie to się cieszę że wydają kolejną koncertówkę, jednak po namyśle stwierdziłem zę co trasę mogli by tak robić
tylko znowu będzie w tych durnych szmatławcach kalane dobre imię Maiden, że to niby na kase lecą wydając kolejną nic nie wnoszącą koncertówkę. mnie takie brednie nie obchodzą w sensie kształtowania mojej opini, ale bardzo mnie to irytuje. takie wydawnictwa są dla fanów chyba tylko. włąśnie, powiesz mi może jak to jest z nakładami koncertówek, czy są mniejsze od albumów studyjnych?
WłaśnieMatek pisze:ale ten koncert ma jeszce jeden mankament! pogodę! tzn troche jaso.
Ale brzmienie będzie się wyraźnie różnić od tego z boota? Bo mimo wszystko brzmi gorzej od RiR i DOTR... chociaż taka korzyść by była... jeszcze pewnie wytną gadki Bruca...WICKER MAN pisze:Chyba jedno źródło - zresztą przy nagrywaniu był obecny Kevin Shirley.
Wicker, to już nie ma nadziei, że to inny koncert jednak będzie?
Ja nie chce gothenburgha
Ten koncert nie ma wogóle klimatu. Sto razy wolałbym Reading chociażby!!
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Bruce zapowiedział już, że z każdej trasy ukaże się oficjalne DVD i album live.Matek pisze:włąśnie, powiesz mi może jak to jest z nakładami koncertówek, czy są mniejsze od albumów studyjnych?
Co do nakładów to trudno mi powiedzieć, ale skoro sprzedaż jest mniejsza to pewnie nakład tak samo.
Na pewno brzmienie będzie lepsze. Porównaj sobie dźwięk z Dortmundu na Vivie i Death On The Road - zupełnie inna klasa.syzygy pisze:Ale brzmienie będzie się wyraźnie różnić od tego z boota? Bo mimo wszystko brzmi gorzej od RiR i DOTR... chociaż taka korzyść by była... jeszcze pewnie wytną gadki Bruca...![]()
Wicker, to już nie ma nadziei, że to inny koncert jednak będzie?
Nie wiadomo na 100% jaki koncert zostanie wydany, ale pogłoski mówią o Goteborgu. Ponoć Johnny B. (osoba współodpowiedzialna za poprzednie DVD Maiden) spędził trochę czasu w Szwecji pracując nad jakimś kolejnym projektem Maiden więc wszystko wskazuje, że chodzi właśnie o to... Mówi się, że DVD powstałoby we współpracy ze szwedzką telewizją publiczną.
1.Koszt wyprodukowania plyty dwustronnej jest wiekszy od wyprodukowania dwoch zwyklych plyt dvdMetalophil pisze:to czemu nie zrobili płyty dwustronnej?Mirdaroh pisze:Ja czekam na Łódź. Swoją drogą szkoda że dają 2x ten sam koncert tylko w innych ustawieniach dzwięku.
2.Plyty dwustronne czesto "zle sie tlocza" i jest duzo zwrotow
Nie musisz. Twój jest lepszej jakościk_r_z_y_s_i_e_k pisze:ps. chyba musze sobie zmienic emblemat
To świetnieBruce zapowiedział już, że z każdej trasy ukaże się oficjalne DVD i album live.
W sumie nawet jakby to był Gotenburg to tragedii nie będzie- przynajmniej mam gwarancje, że koncert jest pierwsza klasa
nie kupuje bo jest za drogi i niezbyt dobry. Wole inne 
Żeby więcej było na rynku takiej komerchy...syzygy pisze:Pewnie się będą wszędzie czepiać, że komercha, ale mam to gdzieś
Jakby było można to fajnie by to wyglądało w wersji MC tak jak Rock In Rio, które wyglądało cudownie w wersji MC
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Nie wydaje mi się, żeby Death On The Road wyszło na MC choć ekspertem jest tu Mayer. 
Wicker - DOTR wyszlo na MC
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

W Polsce?
Matek: dlaczego brednie? wszystkie zespoły wydają swoje płyty dla fanów, maiden ofkors to komercyjny zespół ale zachowuje jakiś w miarę rozsądny umiar. nie przeszkadza mi takie ich zachowanie, koncertówki i dvd pewnie kupię 
Wikcer - nie, w polsce nie