Death On The Road - album live!

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Jakie wersje "Death On The Road" planujesz zakupić?

Wszystkie (2CD, 2DVD, 2LP)
16
8%
tylko 2CD
32
16%
tylko 2DVD
76
39%
tylko 2LP
3
2%
2CD, 2DVD
48
24%
2CD, 2LP
0
Brak głosów
2DVD, 2LP
0
Brak głosów
Nie zamierzam zakupić tego wydawnictwa
21
11%

Liczba głosów: 196

Matek
-#Nomad
-#Nomad

Re: Death On The Road - album live!

Post autor: Matek »

syzygy pisze:łeeee :evil: Oby nie :!: Przecież ten boot jest świetnej jakości, po co dwa razy to samo...(wiem, wiem- to żadne wytłumaczenie z punktu widzenia zespołu...) :cry:
to samo z rock in rio i doningtonem było... ale nie widzę sensu tego (prócz komercyjnym)
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Kurde, a już się cieszyłem, że będą dwie koncertówki z tej trasy...
Ale
WICKER MAN pisze:mówi się o Goteborgu
więc można się jeszcze łudzić... I mam takie pytanko, pewnie jest to dla Was oczywiste, ale co tam :P mianowicie, czy ten zapis z radia/tv i zapis dokonany przez zespół to dwie rózne sprawy? Chodzi mi o to, czy poprawi się jeszcze jakość, jest super, ale np. w takim Morders... nie słychać w pierwszej zwrotce wokalu... czy te problemy znikną przy ewentualnym wydaniu Ullevi jako oficjala?
Matek pisze:to samo z rock in rio
e no RiR to chyba od początku miało być wydane, więc nic dziwnego :wink:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

syzygy pisze:Yeeeeee :rocx Ale będzie chyba też samo Audio Cd? Musi być :!:
Pewnie będzie. ;)
I tak sądzę, że możemy spodziewać się tego wydawnictwa najwcześniej w 2007 roku...
syzygy pisze:
WICKER MAN pisze: (mówi się o Goteborgu)
łeeee :evil: Oby nie :!: Przecież ten boot jest świetnej jakości, po co dwa razy to samo...(wiem, wiem- to żadne wytłumaczenie z punktu widzenia zespołu...) :cry:
Bo koncert ten był dla zespołu prawie tak ważny jak Rock In Rio (rekord sprzedaży, największy własny gig w historii), a do tego zarejestrowany profesjonalnie wieloma kamerami więc byłoby z czego wybierać przy doborze ujęć.
syzygy pisze:więc można się jeszcze łudzić... I mam takie pytanko, pewnie jest to dla Was oczywiste, ale co tam :P mianowicie, czy ten zapis z radia/tv i zapis dokonany przez zespół to dwie rózne sprawy? Chodzi mi o to, czy poprawi się jeszcze jakość, jest super, ale np. w takim Morders... nie słychać w pierwszej zwrotce wokalu... czy te problemy znikną przy ewentualnym wydaniu Ullevi jako oficjala?
Chyba jedno źródło - zresztą przy nagrywaniu był obecny Kevin Shirley.
Na pewno poprawią ten błąd - po prostu mikrofon był chyba wtedy za cicho w miksie. Za to np. wpadki Bruce'a w czasie tego kawałku (Murders... zaśpiewał 2 razy jedną zwrotkę) raczej nie wykasują. :P ;)
Matek
-#Nomad
-#Nomad

ale ten koncert ma jeszce jeden mankament! pogodę! tzn troche jaso. nie wiem o której się on odbywał(chociaż w Szwecji to o odpowiedniej porze roku- przełom czerwca i lipca to nawet o północy bywa jasno, tym jaśniej ima bardziej na północ, coś o tym wiem :wink: ). trochę to klimatowi odbiera
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Matek pisze:ale ten koncert ma jeszce jeden mankament! pogodę! tzn troche jaso. nie wiem o której się on odbywał(chociaż w Szwecji to o odpowiedniej porze roku- przełom czerwca i lipca to nawet o północy bywa jasno, tym jaśniej ima bardziej na północ, coś o tym wiem :wink: ). trochę to klimatowi odbiera
Koncert zaczynał się o 21, ale w Goteborgu w lecie ciemno robi się dopiero po 22. Może i odbiera to trochę klimatu, ale mimo wszystko znakomite ujęcia i wielki stadion pełny fanów Maiden chyba by to zrekompensowały. ;)
A swoją drogą wielka szkoda, że nie nagrywali koncertu w Hammersmith... :(
Matek
-#Nomad
-#Nomad

nie ja to osobiście wolę koncery ołpen er, ale nie jestem przyzwyczajonym oglądać Maiden w takiej aurze :lol: a Hammersmith dostał już wiele koncertówek, za wiele chyba, i tylko jedna mi się podoba-LAD :rocx w sumie to się cieszę że wydają kolejną koncertówkę, jednak po namyśle stwierdziłem zę co trasę mogli by tak robić :lol: tylko znowu będzie w tych durnych szmatławcach kalane dobre imię Maiden, że to niby na kase lecą wydając kolejną nic nie wnoszącą koncertówkę. mnie takie brednie nie obchodzą w sensie kształtowania mojej opini, ale bardzo mnie to irytuje. takie wydawnictwa są dla fanów chyba tylko. włąśnie, powiesz mi może jak to jest z nakładami koncertówek, czy są mniejsze od albumów studyjnych?
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Matek pisze:ale ten koncert ma jeszce jeden mankament! pogodę! tzn troche jaso.
Właśnie :!: Kurde, aż dziwnie się patrzy na taki koncert :lol:
WICKER MAN pisze:Chyba jedno źródło - zresztą przy nagrywaniu był obecny Kevin Shirley.
Ale brzmienie będzie się wyraźnie różnić od tego z boota? Bo mimo wszystko brzmi gorzej od RiR i DOTR... chociaż taka korzyść by była... jeszcze pewnie wytną gadki Bruca... :evil:
Wicker, to już nie ma nadziei, że to inny koncert jednak będzie?
Beaver
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Beaver »

Ja nie chce gothenburgha :? Ten koncert nie ma wogóle klimatu. Sto razy wolałbym Reading chociażby!!
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Matek pisze:włąśnie, powiesz mi może jak to jest z nakładami koncertówek, czy są mniejsze od albumów studyjnych?
Bruce zapowiedział już, że z każdej trasy ukaże się oficjalne DVD i album live.

Co do nakładów to trudno mi powiedzieć, ale skoro sprzedaż jest mniejsza to pewnie nakład tak samo. ;)
syzygy pisze:Ale brzmienie będzie się wyraźnie różnić od tego z boota? Bo mimo wszystko brzmi gorzej od RiR i DOTR... chociaż taka korzyść by była... jeszcze pewnie wytną gadki Bruca... :evil:
Wicker, to już nie ma nadziei, że to inny koncert jednak będzie?
Na pewno brzmienie będzie lepsze. Porównaj sobie dźwięk z Dortmundu na Vivie i Death On The Road - zupełnie inna klasa.
Nie wiadomo na 100% jaki koncert zostanie wydany, ale pogłoski mówią o Goteborgu. Ponoć Johnny B. (osoba współodpowiedzialna za poprzednie DVD Maiden) spędził trochę czasu w Szwecji pracując nad jakimś kolejnym projektem Maiden więc wszystko wskazuje, że chodzi właśnie o to... Mówi się, że DVD powstałoby we współpracy ze szwedzką telewizją publiczną.
MaYeR
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: MaYeR »

Metalophil pisze:
Mirdaroh pisze:Ja czekam na Łódź :). Swoją drogą szkoda że dają 2x ten sam koncert tylko w innych ustawieniach dzwięku.
to czemu nie zrobili płyty dwustronnej? :roll:
1.Koszt wyprodukowania plyty dwustronnej jest wiekszy od wyprodukowania dwoch zwyklych plyt dvd
2.Plyty dwustronne czesto "zle sie tlocza" i jest duzo zwrotow
Awatar użytkownika
jeżyk
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: jeżyk »

k_r_z_y_s_i_e_k pisze:ps. chyba musze sobie zmienic emblemat :lol:
Nie musisz. Twój jest lepszej jakości :)
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Bruce zapowiedział już, że z każdej trasy ukaże się oficjalne DVD i album live.
To świetnie :D Pewnie się będą wszędzie czepiać, że komercha, ale mam to gdzieś :P Czyli czekają nas jeszcze minimum 4 koncertówki- 2 z albumów studyjnych (mają powstać minimum 2) i jedna z gotenburga i jeszcze jedna z kolejnych early daysów :rocx Ja się z tego bardzo cieszę :D

W sumie nawet jakby to był Gotenburg to tragedii nie będzie- przynajmniej mam gwarancje, że koncert jest pierwsza klasa :D Bardziej czekam na to wydawnictwo niż na DOTR :twisted:
ironek_48
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: ironek_48 »

nie kupuje bo jest za drogi i niezbyt dobry. Wole inne :(
Sashh
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Sashh »

syzygy pisze:Pewnie się będą wszędzie czepiać, że komercha, ale mam to gdzieś :P
Żeby więcej było na rynku takiej komerchy...
Awatar użytkownika
Inferno25
-#Invader
-#Invader

Post autor: Inferno25 »

Jakby było można to fajnie by to wyglądało w wersji MC tak jak Rock In Rio, które wyglądało cudownie w wersji MC
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Nie wydaje mi się, żeby Death On The Road wyszło na MC choć ekspertem jest tu Mayer. :)
Kajtek_pl
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Kajtek_pl »

Wicker - DOTR wyszlo na MC
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

W Polsce?
juras
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: juras »

Matek: dlaczego brednie? wszystkie zespoły wydają swoje płyty dla fanów, maiden ofkors to komercyjny zespół ale zachowuje jakiś w miarę rozsądny umiar. nie przeszkadza mi takie ich zachowanie, koncertówki i dvd pewnie kupię 8)
Kajtek_pl
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Kajtek_pl »

Wikcer - nie, w polsce nie ;)
ODPOWIEDZ