Znudzenie Maiden?

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 1309

Re: Znudzenie Maiden?

Post autor: Deleted User 1309 »

Dziwi mnie to, że niektórzy uważają Maiden za muzyke mało ambitną
No wiesz w porównaniu np do muyki klasycznej to heavy metal specjalnie ambitny nie jest .

Co do znudzenia . Kazdy zespół na dluższa mete staje sie nudny nie mozna sluchac jednego w kółko i to samo . Caly czas poznajemy nowe kapele nowe nurty muzyczne .
Z tym ze te zespoły które poznalismy i zdazyliśmy sie nimi nacieszyć dzielimy na dwie grupy , te do ktorych wracamy i te które przepadaja w zapomnienie . Dla mnie Maideni sa w tej pierwszej grupie.
Awatar użytkownika
Iron Marcin
-#Invader
-#Invader

Post autor: Iron Marcin »

To widze ze tylko ja tak dlugo slucham ironow, bo od 9 lat. Nadal to dla mnie numer jeden, ale oczywiscie nie moge sluchac codziennie, bo nie mam na to czasu, trzeba poznawac nowe zespoly. Jak sie kupuje coraz to nowe plyty to nie zawsze ma sie ochote na maiden. Oczywiscie to jest tez spowodowane tym ze mi sie troche maiden nudzi, ale przynajmniej raz w tygodniu musze cos posluchac, bo to juz nalog jak pisal juz ktos w tym temacie. :rocx :twisted:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

Iron Marcin pisze:To widze ze tylko ja tak dlugo slucham ironow, bo od 9 lat.
i co, powiesz że jesteś fanem Maiden od 7 roku życia??? hahahaha :lol: jasne...
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

Matek pisze:
Co w tym takiego dziwnego? Napisał, że słucha, a nie że był fanem, może go ojciec wkręcił albo coś :P
Matek
-#Nomad
-#Nomad

ano dziwne to. bo raczej 7 letnie dzieci nie bardzo mogą powiedzieć że czegokolwiek słuchają,a tym bardziej powiedzieć cokolwiek o tej kapeli. wiesz sam mam brata. 10 lat ma teraz. i od dawna był narażony na Maiden. ale chyba było by głupie jakby stwierdził że od 5 lat słucha Maiden, mimo że zna parę kawałków.
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

Matek pisze:ale chyba było by głupie jakby stwierdził że od 5 lat słucha Maiden, mimo że zna parę kawałków.
Może i głupie, ale generalnie mógłby tak powiedzieć ;)
Awatar użytkownika
Goth666
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Goth666 »

Hehehe znudzenie - no u mnie to jesli chodzi o Maidenow to nie przypominam sobie czy kiedy kolwiek cos takeigo bylo (a minelo juz prawie 19 lat :)) - powiedzial bym raczej ze u mnie Maideni to jak "dobre wino" czym wiecej ich slucham tym bardziej mi sie podobaja :)
Hejvi Mietal Bambo
-#Invader
-#Invader

Post autor: Hejvi Mietal Bambo »

Matek pisze:i co, powiesz że jesteś fanem Maiden od 7 roku życia??
Ja dostałem Virtuala XI na swoje siódme urodziny i do końca wakacji praktycznie nie wychodził z odtwarzacza.
A po wakacjach, dorwałem się do kolekcji brata i się zaczęło na dobre :D

Po prostu uwielbiam ich słuchać :D
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Tylko np.tam mam po koncertach, właśnie w grudniu 2003 i czerwcu 2005, to znaczy taka myśl,tyle czekania i już po wszystkim.To znaczy to nie znudzenie,ale nie słuchanie,nie wiem dlaczego.
Ogólnie to nie rozumie jak mogą nudzić takie płyty jak 7thSon czy Number of the Beast.Zresztą Iron Maiden,to 13 płyt, 3 wokalistów, dzięsiątki utworów. To sie tak szybko nie nudzi.
Ale i tak większośc z osób co pisze o tej rzekomej nudzie to tak że teraz jest taka durna moda.
A z tą ambicją to zgadzam sie z Matkiem, nie wazne czy muzyka jest ambitna i inne takie ble,ble,ble tylko czy nam sie podoba.
Mi Ironi sie nie znudzą,bo zbyt dużo mam z nimi wspomnień,zbyt bardzo weszłem w ten zespół. To jedna z najważniejszych rzeczy w moim życiu.
To już tak zostanie.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

ThunderBird pisze: Ogólnie to nie rozumie jak mogą nudzić takie płyty jak 7thSon czy Number of the Beast.
no tu akurat się nie mogę zgodzić bo jeśli jakieś płyty miały by mi się znudzić to te w pierwszej kolejności :lol: ale to tylko mój gust, hehe
ThunderBird pisze: Ale i tak większośc z osób co pisze o tej rzekomej nudzie to tak że teraz jest taka durna moda.
trochę w tym prawdy jest, niestety... najciekawsze w tym jest to że w większości to ludzie z małym "stażem"
ThunderBird pisze: nie wazne czy muzyka jest ambitna i inne takie ble,ble,ble tylko czy nam sie podoba.
oo, tak właśnie :!: podpisuję się pod tym.
k_r_z_y_s_i_e_k
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: k_r_z_y_s_i_e_k »

ThunderBird pisze:Ale i tak większośc z osób co pisze o tej rzekomej nudzie to tak że teraz jest taka durna moda.

ja jakos nie zauwazylem mody na znudzenie sie muzyka maiden :wink:
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 290
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

k_r_z_y_s_i_e_k pisze:ja jakos nie zauwazylem mody na znudzenie sie muzyka maiden
na tym forum jest baardzo powszechna :P
Awatar użytkownika
Blackman
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Blackman »

Ja słucham Ironow gdzies tak 5 lat.Przez pierwsze 2,3 lata lecieli u mnie prawie codziennie,a terz miewam okresy kiey nie słucham ich juz tak czesto,robie sobie takie 2- tygodniowe lub czasem dłuzsze przerwy bo poprostu po jakims czasie przychodzi znudzenie.Wtedy słucham roznych zespołow bo naprawde jest na ich na swiecie bardzo duzo,ale i tak Maiden to moja ulubiona kapela. :rocx :D
6.06.2007-Iron Maiden Ostrava,Stadion Bazaly 19.06.2007-Heaven and hell,Warszawa Torwar
Awatar użytkownika
jeżyk
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: jeżyk »

Długo Maiden nie słucham, bo tak 2-3 lata. Był moment że zasadniczo tylko ich słuchałem, to przeszło. Raz, dwa razy w tygodniu jakąs płytę przesłuchać lubię, bo ich muzyka leży mi najbardziej. Znudznia nie obserwuje.
Awatar użytkownika
Iron Marcin
-#Invader
-#Invader

Post autor: Iron Marcin »

Matek pisze:
Fanem nie mowilem ze jestem od 9 lat tylko powiedzialem ze zaczalem ich sluchac 9 lat temu. Na ich pierwszym koncercie bylem w 1998 i oczywiscie zabral mnie tam tata. A ty jak miales 7-8 lat to nie sluchales wogole muzyki. Ja sluchalem tez scorpions i dla mnie to normalne bo taka muzyka w moim domu byla zawsze, bo tego sluchal tata. a wiec jednak moge chyba tak poweidziec.
Wasted Trooper
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Wasted Trooper »

Czasem sie nudza ale robie sobie przerwe i potem od nowa slucham wiec jeszcze nie jest tak źle ;] czekam na nowy album studyjny :D:D
Awatar użytkownika
Wakterstein
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Wakterstein »

No mi się znudziło, ale nie całe IM, ale płyty które w kółko słucham (notb, pwrslave itp.). Teraz czekam na kasę za którą kupie oryginalne płytki z utworami których jeszcze nie słyszałem, lub słyszałem tylko na dvd (votb). Zreszą wkurzają mnie niektórzy słuchający death metalu co ciągle plują na IM, kiedyś słuchali, a teraz plują i tylko death jest najlepszy... A ja mam to gdzieś i nie zacznę słuchać np. End of humanity (baaaardzo ambitny utwór...), bo ktoś pluje na to co teraz słucham. A skoro IM jest już tak bardzo komercyjne, to czemu bruce nie ma romansu z britney, albo nie świeci oczami w bravo girl? Ale chłopak mnie przeprosił, bo po obejżeniu paru teledysków z votb (tych koncertowych), miałem ochotę go za jaja powiesić, ale chłopak przyznał, że przesadził. Tak bo niby jak jestem prawdziwym mężczyzną to tylko death... Przy death to ewentualnie mogę pograć w quakea, a na codzięń ;). A wracając do Maidenów i sluchania. Live after death miałem miesiąc na odtwarzaczu i cały czas słuchałem bez znudzenia :D (Come on Im running free yeah :D)
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

eee tam znudzenie ;)
caly czas sobie ich cos pod nosem nuce :P

A nie sluchalem juz baardzo dawno :roll:
Jazz is not dead, it just smells funny.
Scorpien
-#Invader
-#Invader

Post autor: Scorpien »

ja juz mam znudzenie za sobą ;) teraz słucham od czasu do czasu...bo mam poprostu za dużo tej muzyki....i każdej trzba posłuchac wiec maiden juz mniej czasu zajmują....
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Ja akurat to sie ograniczam i przestaje słuchać wielu zespołów, jakoś tak jest to łatwo,bo nie mam do nich sentymentu,a muzyka wielu z nich przestaje mi sie podobać,to znaczy może sie podoba,ale nic nie czuje podczas gdy jej słucham np.tak jest u Purpli ,Sabatówczy Megadeth
Poza tym mam więcej czasu dla Iron Maiden.Np. w ostatnich 2 miesiącach Maiden to 80% muzyki jakiej słuchałem. Poza tym interesowanie sie muzyką to nie tylko słuchanie,ale też czytanie o zespole;szukanie informacji o nim na różnych stronach i takie rózne rzeczy,a to jest czasochłonne.
ODPOWIEDZ