System Of A Down
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: System Of A Down
ja ogolnie nie lubie jakos tego zespolu, ale jak slysze kawalek 'Lonely Day' w radiu to mam ochote komus urwac leb i nasikac w szyje. Jak reszta plyty prezentuje taki poziom, to chyba kupie ja pod choinke Saddamowi zeby sie powiesil w wiezieniu.
:guns :gunskobi pisze:ja ogolnie nie lubie jakos tego zespolu, ale jak slysze kawalek 'Lonely Day' w radiu to mam ochote komus urwac leb i nasikac w szyje. Jak reszta plyty prezentuje taki poziom, to chyba kupie ja pod choinke Saddamowi zeby sie powiesil w wiezieniu.
chyba jednak nikt tu nie lubi SOAD...bo to nie jest tróó
ja lubięWrathchild_88 pisze::guns :gunskobi pisze:ja ogolnie nie lubie jakos tego zespolu, ale jak slysze kawalek 'Lonely Day' w radiu to mam ochote komus urwac leb i nasikac w szyje. Jak reszta plyty prezentuje taki poziom, to chyba kupie ja pod choinke Saddamowi zeby sie powiesil w wiezieniu.![]()
![]()
![]()
chyba jednak nikt tu nie lubi SOAD...bo to nie jest tróótrzeba słuchać death, heavy a nie jakiegoś nu-metalu
kobi>>> Lonley Day jest tragiczny, nie dziwię Ci się, poza tym SOAD można nie lubić, oj jak najbardziej. dość specyficzna muzyka...
a co do Hypno to przez jakiś czas miałem wrażenei że zaczynam sie przekonywac do niej ale mi przeszło
a ja bardzo lubię pierwszy album. keidyś miałem takie same wrażenie jak Ty plus jeszce miałem zastrzeżenia do wokalu Tankiana ale teraz oprócz Mezm najczęściej słucham tej płyty (bo Toxi trochę mi się przejadło)... a War to ich najlepszy kawałek. to jest power (i tu mnie nachodzi taka myśl co power metal ma wspólnego z "powerem"?) :rocx :rocxsyzygy pisze:A podoba Ci się pierwsza płytka systemu? Bo mi właśnie nie za bardzo, tzn. brzmienie jest takie jakieś...hmmm.... brudne...ale ostatnio nawet prawie się przełamałem, takie brzmienie też ma pewne zaletymuszę się chyba bardziej wsłuchać ale chyba ta płyta jest "płytsza" w stosunku do reszty dyskografii, tzn. chwilami jest to rzeczywiście trochę bezsensowne walenie... Sugar rulezzz:D
ściągnąłem jakiś teledysk Sugar live i pod koniec Malakian wywala gołą dupe.... co za idiota 
Ech... ten Malakian jest po prostu zalosny. Te jego "fuck you, fuck you!!" do publicznosci... ani to smieszne ani ciekawe. Gra na tej gitarze slabiutko, spiewac nie umie... SOAD bylby naprawde fajnym zespolem gdyby nie on. W koncu np taki Dolmayan gra na tej perce naprawde fajnie. O Serju juz nie wspominajac (i tu chcialbym sie zapytac - jak sie nazywa taki kawalek, w ktorym Serj gra na fortepianie i spiewa?). Slyszalem tez kiedys ze w niektorych utworach to wlasnie Malakian dogrywal partie basu a nie Shiavo. Moge sie mylic, ale wydaje mi sie ze tak bylo. To juz naprawde gruba przesada. Skonczy sie na tym ze pozostali powiedza temu: dosc i zostawia Darona samego. A on pewnie sie tym nie przejmie i bedzie tworzyl zespol w pojedynke, skoro taki strasznie do przodu chce byc.syzygy pisze:ściągnąłem jakiś teledysk Sugar live i pod koniec Malakian wywala gołą dupe.... co za idiota :roll:
Co do dokonan zespolu - znam cale Toxicity + pare innych kawalkow z innych plyt i wydaje mi sie graja dosc ciekawa muzyke, aczkolwiek nie powiem zeby mnie to jakos krecilo szczegolnie. Jak sluchalem dwoch ostatnich plyt to juz wrecz czulem do nich niesmak. Najbardziej z ich utworow podoba mi sie Chop Suey, Toxicity, Roulette oraz jeszcze taki jeden utwor ze Steala, nie pamietam tytulu.
tak to prawda, na Mezmerize/Hypnotize większość partii basowych zagrał malakian :guns mam nadzieję, że pozostała trójka przejży na oczy i zostawi tego buca i założy jakiś nowy zespół...kocian_jr pisze: Slyszalem tez kiedys ze w niektorych utworach to wlasnie Malakian dogrywal partie basu a nie Shiavo. Moge sie mylic, ale wydaje mi sie ze tak bylo. To juz naprawde gruba przesada. Skonczy sie na tym ze pozostali powiedza temu: dosc i zostawia Darona samego. A on pewnie sie tym nie przejmie i bedzie tworzyl zespol w pojedynke, skoro taki strasznie do przodu chce by
ale wtedy to już nie będzie ten SOAD co wcześniejsyzygy pisze:mam nadzieję, że pozostała trójka przejży na oczy i zostawi tego buca i założy jakiś nowy zespół...
a czy to ważne jak się będą nazywać? Ważne, żeby pozostał trzon w postaci Serja, Johna i ShavoWrathchild_88 pisze:ale wtedy to już nie będzie ten SOAD co wcześniej
Kobi ja wiem czego ty nie lubisz tego zespołu, za teksty,hehehe,właśnie przez te teksty też mam do niego uraz.
A muzyka ,ogólnie ujdzie ,ale to tak ujdzie w dużym tłoku.
Kiedyś podobno zespół został cholernie wywgizdany w Spodku, pomidory leciały na scene, były okrzyki, won pedały itd.Tak pisali w Teraz Rocku.
A muzyka ,ogólnie ujdzie ,ale to tak ujdzie w dużym tłoku.
Kiedyś podobno zespół został cholernie wywgizdany w Spodku, pomidory leciały na scene, były okrzyki, won pedały itd.Tak pisali w Teraz Rocku.
Taa, jak supportowali Slayera. Podobno dlatego nie chcą przyjeżdżać do Polski.ThunderBird pisze:Kiedyś podobno zespół został cholernie wywgizdany w Spodku, pomidory leciały na scene, były okrzyki, won pedały itd.Tak pisali w Teraz Rocku.
dziwisz im się? bo ja nie... Fajni Slayera pokazali jacy są tró...chociaż generalizuje w tym momencieYaaqb pisze: Podobno dlatego nie chcą przyjeżdżać do Polski.
Dziwisz sie, to nie wina fanów, tylko organizatora, nie wolno dawać kapeli skrajnie róznej jako supprotu, to prawie tak jakby Behemota supportowała Arka Noego albo Manowara powiedzmy Green Day .
To wina organizatorów, sam sie dziwie ,że niektóre supporty na Mysticu nie dostały porcji gwizdów. Co nie znaczy ze popietam te pomidory i okrzyki,ale to 100% wina organizatora.
To wina organizatorów, sam sie dziwie ,że niektóre supporty na Mysticu nie dostały porcji gwizdów. Co nie znaczy ze popietam te pomidory i okrzyki,ale to 100% wina organizatora.
Gdyby ludzie nie byli głupimi, nietolerancyjnymi chamami to by nie było takiej sytuacji, więc to na pewno nie jest 100% wina organizatora.
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Gdyby nie byli... Ale trudno się nie spodziewać, żeby publicznośc na tego rodzaju koncertach takowa nie była... 
Przy czym przesłanie tekstowe SOAD dla mnie bynajmiej w porządku nie jest, pozowanie na antyglobalistów, buntowników co nastolatki kupią, apotem wzbogacanie sie na ich naiwności.
Poza tym wkurza mnie że artyści w USA jednym frontem poparli Kerrego,ale bardzo dobrze ,że prości ludzie dalecy od tej szmacianej elity z Kalifornii i Nju Jorku wybrali Busha. Utarł nosa tym cwaniaczkom.
Jak widziałem tych debili z |Green Day albo RATM popierających tego lewaka Kerrego to mi sie na wymioty zbierało.
Poza tym wkurza mnie że artyści w USA jednym frontem poparli Kerrego,ale bardzo dobrze ,że prości ludzie dalecy od tej szmacianej elity z Kalifornii i Nju Jorku wybrali Busha. Utarł nosa tym cwaniaczkom.
Jak widziałem tych debili z |Green Day albo RATM popierających tego lewaka Kerrego to mi sie na wymioty zbierało.
jak muzyka jest dobra, to nawet lewackie teksty nie sa mi w stanie przeszkodzic. Przykladem RATM, ktorego muze bardzo lubie. Niestety to co slyszalem SOAD-u nie broni sie u mnie w ogole. Kwestia gustu.
-
Bloody Sabbath
- -#Invader

z tego co wiem to Slayer sam wybral sobie SOAD na support i towarzyszyli im nie tylko na tym koncercieThunderBird pisze:Dziwisz sie, to nie wina fanów, tylko organizatora, nie wolno dawać kapeli skrajnie róznej jako supprotu, to prawie tak jakby Behemota supportowała Arka Noego albo Manowara powiedzmy Green Day .
A dziś w MTV o 23:30 zdaje mi się jest ich koncert. Chyba tylko kawałek ale warto zobaczyć. 
Ogladałem i sie zawiodlem ponad 20 min malo cienka dynamikaM@ti pisze:A dziś w MTV o 23:30 zdaje mi się jest ich koncert. Chyba tylko kawałek ale warto zobaczyć.
PopieramPremus pisze:Ogladałem i sie zawiodlem ponad 20 min malo cienka dynamika