Piwowarus pisze:Dobra tylko, że po ustawieniu sceny tylne sektory sa odcięte, więc pozostaje 2 tyś miejsc siedzących i 3 tyś stojących. A prównując rozmiary Areny i takiego Torwaru, to jestem pewien, że Torwar jest większy, nie mówiąc już o Spodku.
Nie wiem czy jest tak jak piszesz.W każdym badz razie ponad 4 tysiace miejsc siedzacych + 3 tysiace miejsc z przeznaczniem na krzesła na plycie , to robi wrażenie.Wiadomo , w przypadku koncertu rockowego krzesła wylatują , czyli liczba miejsc może się podwoić.
Na koncercie Dream Theater był wstęp na sektory od A2 do B2, a scena wcale duża przeciez nie była. Tak więc w jasnozielonym polu daje to nam 2028 miejsc siedzących. A kwestie zajmowania płyty już opisałem wczesniej. Poza tym tak właściwie to ile osób było na Dream Theater? Coś koło 5 tyś i koncert został wyprzedany. Oczywiście można by upchnąć więcej osób, ale kwestie bezpieczeństwa na to nie pozwalają (pewnie istnieje jakiś współczynnik ilości osób na 1m2)
Dobra z rezta nie ma się czym zajmować bo to i tak zależy od organizatora, a wpływ ma nie tylko miejsce, ale i kilka innych tez mających znaczenie czynników.
Ja bym chciał,zeby zagrali albo w Spodku albo na Torwarze,ale tak naprawde gdzei by nie byli to i tak jade i nic mi przeszkadzac nie bedzeie czy koncert bedzie w Katowicach,w Warszawie czy w innym miescie.
6.06.2007-Iron Maiden Ostrava,Stadion Bazaly
19.06.2007-Heaven and hell,Warszawa Torwar
jeżyk pisze:Na maidenfans.com jest taki tekścik o planach Iron Maiden wg. Bruce'a na 2006 rok. Jest też takie cuś:
"During the summer, there's a possibility of festival dates before the release of the album."
Chodzi o festiwalu w wykonaniu Bruce'a (to nie nowość) czy o występy IM?
Trudno powiedzieć, bo Bruce tego nie sprecyzował... Aczkolwiek osobiście wątpię, żeby Maideni ruszyli w trasę przed jesienią. Choć wszystko może się zdarzyć.
Podczas pobytu w Sztokholmie na konferencji AAA Bruce Dickinson potwierdził, że Maiden wejdą do studia w marcu 2006 roku, a nowy album ukaże się w okolicach października. Wtedy też ma rozpocząć się trasa koncertowa, która do końca 2006 roku okrąży Europę, by w lutym 2007 dotrzeć do Ameryki Południowej.
Zaś wczoraj podczas pierwszego z trzech planowanych występów z grupą Tribuzy w Brazylii, Bruce (ponoć po spożyciu ) wykonał 5 utworów: Tears Of The Dragon, Beast In The Light (utwór grupy Tribuzy, w którym udzielał się gościnnie), Be Quick Or Be Dead, The Evil That Men Do oraz Bring Your Daughter To The Slaughter. Bruce'owi towarzyszyło aż 5 gitarzystów (!!): Roy Z, gitarzyści Tribuzy, Kiko Loureiro z Angra i Andreas Kisser z Sepultury, a także basista Chris Dale oraz perusista i klawiszowiec Tribuzy.
Występy zostaną zarejestrowane z myślą o wydaniu ich na DVD.
[ komentarze: 0 ] Zamieszczono 2005-11-12 przez WICKER MAN;
Ostatnio zmieniony ndz sty 15, 2006 10:55 pm przez syzygy, łącznie zmieniany 1 raz.
Piwowarus pisze:Ale to było w zeszłym roku, a mówimy o 2006
a no tak :p Czyli prawdopodobnie Bruce nagra koncertówkę?! Zarąbiście :rocx :solo :beer A ten materiał z Tribuzy to znajdzie się tylko na tym DVD co już rok wychodzi, czy będzie też audio?