Fenomen utworu Fear of the Dark-Dyskusja

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

kubush
-#Invader
-#Invader

Re: Fenomen utworu Fear of the Dark-Dyskusja

Post autor: kubush »

Yaaqb pisze:Stary, wyluzuj, problem wydzierania się "Fear..." w Chorzowie został już dawno roztrząśnięty. Poza tym dla niektórych Fear może być kultowym nagraniem, dla innych nie, nie trzeba go wcale takowym okrzykiwać :]
zgadzam sie aczkolwiek dla mnie fear jest kultowy moze dlatego ze to 1 kawalek jaki uslyszalem maidenow i 1 plytka jaka kupilem
Awatar użytkownika
rasternet
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: rasternet »

Ten kawalek ma zajebisty riff. Ba riffy. I powiem szczerze, ze byl to jeden z moich ulubionych kawalkow do momentu kiedy zainteresowalem sie tekstem. A przetarla mi oczy moja zona. Wlasciwie to ona siegnela to jego sensu pierwsza. I mowi. Sluchaj tutaj o tym strachu i ciemnosci a piosenka taka skoczna i optymistyczna. I wieceie co Wam powiem, ze kobieta chyba ma racje. Klimat muzyki nie ma odbicia w tekscie. Ja nigdy nie czulem na plecach ciar jak go slucham. Wrecz przeciwnie dostaje POWERA i POZYTYWNEJ ENERGI.
_R@sterNeT_
ropuch

Post autor: ropuch »

ThunderBird pisze:
Wasted Trooper pisze:Swietny kawałek nie ma co lepszy na koncerty niz Flight Of Icarus :D:D:D
Flight lepszy :twisted:
nie
Brand
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Brand »

O gustach się nie dyskutuje... :roll:

:wink:
Ad.Am
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Ad.Am »

Jak dla mnie utwór niezły, ale tylko nie zły. Heaven can wait 5 razy lepszy :D
ropuch

vBrand pisze:O gustach się nie dyskutuje... :roll:

:wink:
ojej no. poprzekomarzac sie nie mozna ? ;)
Brand
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Brand »

ropuch pisze:ojej no. poprzekomarzac sie nie mozna ?
No wiesz,,, zawsze możesz ujrzeć orła cień i grzmot z nieba ;)
Nitek
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Nitek »

vBrand pisze:grzmot z nieba
nie wywoluj groma z lasu..
--Mlody--
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: --Mlody-- »

Powiem tak troche brzydko Fear of the Dark jest zajebisty :) Ale...Uwazam ze Rime go przebija. Nie wiem jak wam ale mi sie wydaje ze Lepszym utworem jest Journayman albo No more Lies, DOD, Phantom, Hallow, a jezeli chodzi o takie proste to na przyklad Runing Free to tez jest wietny kawalek (zwlaszcza live) podsumowujac FEAR strasznie mi sie podoba zwlaszcza live ale jednak sa lepsze on niego utwory u mnie zajmuje Fear miejsce w pierwszej 20 :)

PS- Ale sie naprodukowalem :)
How long on this longest day...
ropuch

vBrand pisze:
ropuch pisze:ojej no. poprzekomarzac sie nie mozna ?
No wiesz,,, zawsze możesz ujrzeć orła cień i grzmot z nieba ;)
:lol:
Awatar użytkownika
Iznogoud
-#Invader
-#Invader

Post autor: Iznogoud »

Na pewno jest chwytliwy i nie można mu odmówić magii,ale naprawdę nie wiem czemu okrzyknięto go kultowym i ludzie tak natarczywie domagają się go na koncertach. Osobiście uwielbiam wersję z Rock in Rio,bo ta studyjna nie ma tyle poweru :twisted:
Nie powiem,że nie lubię,ale na koncercie bym się obeszła(tak samo mam z Smoke on the Water tak a propos lutowego koncertu :rocx )
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

Little Moonchild pisze:nie wiem czemu okrzyknięto go kultowym i ludzie tak natarczywie domagają się go na koncertach
bo on jest kultowy, cokolwiek by sie o nim teraz już nie powiedziało... a domagają się go ludzie którzy słyszeli może tylko jedną płytę Ironów albo komplente dupcyngle :twisted: (chodzi mi o Mystic)
Awatar użytkownika
Iznogoud
-#Invader
-#Invader

Post autor: Iznogoud »

Matek pisze: a domagają się go ludzie którzy słyszeli może tylko jedną płytę Ironów albo komplente dupcyngle (chodzi mi o Mystic)
no tym bardziej,że przed koncertem byly zapowiedzi,że nie zagrają żadnego numeru napisanego po'83......
a jak sie jest dupcynglem to się potem skanduje Fear of the Dark
ech.... :evil:
ropuch

Little Moonchild pisze:
Matek pisze: a domagają się go ludzie którzy słyszeli może tylko jedną płytę Ironów albo komplente dupcyngle (chodzi mi o Mystic)
no tym bardziej,że przed koncertem byly zapowiedzi,że nie zagrają żadnego numeru napisanego po'83......
no skandal na skale swiatowa bo ludzie skandowali FOTD :] a o tym ze Dick nie zna po kolei albumow Im to nikt nie wspomina.
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

ropuch pisze:
Little Moonchild pisze:
no skandal na skale swiatowa bo ludzie skandowali FOTD :] a o tym ze Dick nie zna po kolei albumow Im to nikt nie wspomina.
Bo to taki żarcik był :P
ropuch

Yaaqb pisze:
ropuch pisze:
Little Moonchild pisze: no tym bardziej,że przed koncertem byly zapowiedzi,że nie zagrają żadnego numeru napisanego po'83......
Bo to taki żarcik był :P
mnie on nie smieszyl.
Paolo
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Paolo »

ropuch pisze: no skandal na skale swiatowa bo ludzie skandowali FOTD :] a o tym ze Dick nie zna po kolei albumow Im to nikt nie wspomina.
A co ma pomylka Bruca do tego skandowania? a tak w ogole to on sie nie pomylil tylko nie wymienil killers :wink: nie mozna mu zarzucac, ze nie zna dyskografii IM! Mial chlopak treme i tyle :)
ropuch

Arashi pisze:A co ma pomylka Bruca do tego skandowania?
tak samo nie powinno bylo sie zdarzyc, to ma :P
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Arashi pisze:
ropuch pisze: no skandal na skale swiatowa bo ludzie skandowali FOTD :] a o tym ze Dick nie zna po kolei albumow Im to nikt nie wspomina.
A co ma pomylka Bruca do tego skandowania? a tak w ogole to on sie nie pomylil tylko nie wymienil killers :wink: nie mozna mu zarzucac, ze nie zna dyskografii IM! Mial chlopak treme i tyle :)
Jak się nie pomylił, jak sie pomylił, skoro jako 4 album IM wymienił "Powerslave"??? Może to i był żart, ale w sumie skoro na przykład kompletnie nie pamiętał tekstu do "Drifter" to mam wątpliwości czy faktycznie żartował...
Kowal-999
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Kowal-999 »

ja kiedys słyszałem ,ze jest jednym z bardziej rozpoznawanych kawałków"rockowych" na świecie , powiadają ludzie ze znajduje się gdzieś na równi z Nothing ellse metters( czy jak tam sie piszę :wink: ) Wersja z RIR mnie powala ten power ahhhh cos przepięknego , ale z DOTR juz nie nie wiem czemu brak mu magi?? :twisted:
...SCREAM FOR ME ALL WORLD , SCREAM FOR ME ....
ODPOWIEDZ