zgadzam sie aczkolwiek dla mnie fear jest kultowy moze dlatego ze to 1 kawalek jaki uslyszalem maidenow i 1 plytka jaka kupilemYaaqb pisze:Stary, wyluzuj, problem wydzierania się "Fear..." w Chorzowie został już dawno roztrząśnięty. Poza tym dla niektórych Fear może być kultowym nagraniem, dla innych nie, nie trzeba go wcale takowym okrzykiwać :]
Fenomen utworu Fear of the Dark-Dyskusja
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Fenomen utworu Fear of the Dark-Dyskusja
Ten kawalek ma zajebisty riff. Ba riffy. I powiem szczerze, ze byl to jeden z moich ulubionych kawalkow do momentu kiedy zainteresowalem sie tekstem. A przetarla mi oczy moja zona. Wlasciwie to ona siegnela to jego sensu pierwsza. I mowi. Sluchaj tutaj o tym strachu i ciemnosci a piosenka taka skoczna i optymistyczna. I wieceie co Wam powiem, ze kobieta chyba ma racje. Klimat muzyki nie ma odbicia w tekscie. Ja nigdy nie czulem na plecach ciar jak go slucham. Wrecz przeciwnie dostaje POWERA i POZYTYWNEJ ENERGI.
_R@sterNeT_
-
ropuch
nieThunderBird pisze:Flight lepszyWasted Trooper pisze:Swietny kawałek nie ma co lepszy na koncerty niz Flight Of Icarus:D:D
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
O gustach się nie dyskutuje...

Jak dla mnie utwór niezły, ale tylko nie zły. Heaven can wait 5 razy lepszy 
-
ropuch
ojej no. poprzekomarzac sie nie mozna ?vBrand pisze:O gustach się nie dyskutuje...![]()
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
No wiesz,,, zawsze możesz ujrzeć orła cień i grzmot z niebaropuch pisze:ojej no. poprzekomarzac sie nie mozna ?
nie wywoluj groma z lasu..vBrand pisze:grzmot z nieba
Powiem tak troche brzydko Fear of the Dark jest zajebisty
Ale...Uwazam ze Rime go przebija. Nie wiem jak wam ale mi sie wydaje ze Lepszym utworem jest Journayman albo No more Lies, DOD, Phantom, Hallow, a jezeli chodzi o takie proste to na przyklad Runing Free to tez jest wietny kawalek (zwlaszcza live) podsumowujac FEAR strasznie mi sie podoba zwlaszcza live ale jednak sa lepsze on niego utwory u mnie zajmuje Fear miejsce w pierwszej 20 
PS- Ale sie naprodukowalem
PS- Ale sie naprodukowalem
How long on this longest day...
-
ropuch
vBrand pisze:No wiesz,,, zawsze możesz ujrzeć orła cień i grzmot z niebaropuch pisze:ojej no. poprzekomarzac sie nie mozna ?
Na pewno jest chwytliwy i nie można mu odmówić magii,ale naprawdę nie wiem czemu okrzyknięto go kultowym i ludzie tak natarczywie domagają się go na koncertach. Osobiście uwielbiam wersję z Rock in Rio,bo ta studyjna nie ma tyle poweru
Nie powiem,że nie lubię,ale na koncercie bym się obeszła(tak samo mam z Smoke on the Water tak a propos lutowego koncertu :rocx )
Nie powiem,że nie lubię,ale na koncercie bym się obeszła(tak samo mam z Smoke on the Water tak a propos lutowego koncertu :rocx )
bo on jest kultowy, cokolwiek by sie o nim teraz już nie powiedziało... a domagają się go ludzie którzy słyszeli może tylko jedną płytę Ironów albo komplente dupcyngleLittle Moonchild pisze:nie wiem czemu okrzyknięto go kultowym i ludzie tak natarczywie domagają się go na koncertach
no tym bardziej,że przed koncertem byly zapowiedzi,że nie zagrają żadnego numeru napisanego po'83......Matek pisze: a domagają się go ludzie którzy słyszeli może tylko jedną płytę Ironów albo komplente dupcyngle (chodzi mi o Mystic)
a jak sie jest dupcynglem to się potem skanduje Fear of the Dark
ech....
-
ropuch
no skandal na skale swiatowa bo ludzie skandowali FOTD :] a o tym ze Dick nie zna po kolei albumow Im to nikt nie wspomina.Little Moonchild pisze:no tym bardziej,że przed koncertem byly zapowiedzi,że nie zagrają żadnego numeru napisanego po'83......Matek pisze: a domagają się go ludzie którzy słyszeli może tylko jedną płytę Ironów albo komplente dupcyngle (chodzi mi o Mystic)
ech....
Bo to taki żarcik byłropuch pisze:no skandal na skale swiatowa bo ludzie skandowali FOTD :] a o tym ze Dick nie zna po kolei albumow Im to nikt nie wspomina.Little Moonchild pisze:no tym bardziej,że przed koncertem byly zapowiedzi,że nie zagrają żadnego numeru napisanego po'83......Matek pisze: a domagają się go ludzie którzy słyszeli może tylko jedną płytę Ironów albo komplente dupcyngle (chodzi mi o Mystic)
ech....
-
ropuch
mnie on nie smieszyl.Yaaqb pisze:Bo to taki żarcik byłropuch pisze:no skandal na skale swiatowa bo ludzie skandowali FOTD :] a o tym ze Dick nie zna po kolei albumow Im to nikt nie wspomina.Little Moonchild pisze: no tym bardziej,że przed koncertem byly zapowiedzi,że nie zagrają żadnego numeru napisanego po'83......
ech....
A co ma pomylka Bruca do tego skandowania? a tak w ogole to on sie nie pomylil tylko nie wymienil killersropuch pisze: no skandal na skale swiatowa bo ludzie skandowali FOTD :] a o tym ze Dick nie zna po kolei albumow Im to nikt nie wspomina.
-
ropuch
tak samo nie powinno bylo sie zdarzyc, to maArashi pisze:A co ma pomylka Bruca do tego skandowania?
Jak się nie pomylił, jak sie pomylił, skoro jako 4 album IM wymienił "Powerslave"??? Może to i był żart, ale w sumie skoro na przykład kompletnie nie pamiętał tekstu do "Drifter" to mam wątpliwości czy faktycznie żartował...Arashi pisze:A co ma pomylka Bruca do tego skandowania? a tak w ogole to on sie nie pomylil tylko nie wymienil killersropuch pisze: no skandal na skale swiatowa bo ludzie skandowali FOTD :] a o tym ze Dick nie zna po kolei albumow Im to nikt nie wspomina.nie mozna mu zarzucac, ze nie zna dyskografii IM! Mial chlopak treme i tyle
ja kiedys słyszałem ,ze jest jednym z bardziej rozpoznawanych kawałków"rockowych" na świecie , powiadają ludzie ze znajduje się gdzieś na równi z Nothing ellse metters( czy jak tam sie piszę
) Wersja z RIR mnie powala ten power ahhhh cos przepięknego , ale z DOTR juz nie nie wiem czemu brak mu magi?? 
...SCREAM FOR ME ALL WORLD , SCREAM FOR ME ....