No to trudno.Żelazny pisze:No ale jak ktoś jest zamknięty w giej metalu to trudno
13-16/07/2005 - Masters Of Rock 2006 - Vizovice, CZR
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 13-16/07/2005 - Masters Of Rock 2006 - Vizovice, CZR
No to jeszcze gorzej, bo baba na wokalu to tylko w postaci takiej jak NW strawie albo WT w zasadzie. Tak to mi nie pasują jakieś thrashowe baby.
-
guardianka
- -#Prowler

Hym.. Ekhem.. To jest mój drugi post na tym forum, ale... W tej sprawie nie mogę milczeć. Otóż Leaves' Eyes nie jest podobne do Nightwish'a czy tym bardziej nie jest żadnym "traszowskim" bandem. Jeśli ktoś nie wie co grają to proszę - niech się nie wypowiada. A jeśli już tak bardzo chce zabierać głos, to niech chociaż przesłucha ze 3 piosenki. Najlepiej "For Amelie", "Elegy" czy "The Thorn". Wydaje mi się, że podałam dobre przykłady. No i to by było na tyle...
Blind Guardian is The Be(a)st Metal Band !!!!
Pozdrawiam - Kaisa
To określa jaki sytl oni reprezentują, dobrze? I wyprowadź nas z błędu;]
Oj to doprawdy straszne, że śmiałam napisać że sądze iż jest podobny do NW (po imidżu) a jeśli nie to pewnie jest to coś trashowego (taka moda). Jak ani nie to ani nie to, to trudno. My mistake.guardianka pisze:Hym.. Ekhem.. To jest mój drugi post na tym forum, ale... W tej sprawie nie mogę milczeć. Otóż Leaves' Eyes nie jest podobne do Nightwish'a czy tym bardziej nie jest żadnym "traszowskim" bandem. Jeśli ktoś nie wie co grają to proszę - niech się nie wypowiada. A jeśli już tak bardzo chce zabierać głos, to niech chociaż przesłucha ze 3 piosenki. Najlepiej "For Amelie", "Elegy" czy "The Thorn". Wydaje mi się, że podałam dobre przykłady. No i to by było na tyle...
A fakt jest taki że postwał w 2003roku a ja do takich nowośći jestem mocno sceptycznie nastawiona. A posłucham, owszem, w odpowiednim czasie. Nie lubie bab i tyle.
-
guardianka
- -#Prowler

Osobiście nie lubię określać stylu kapel - bo nie jestem znawcą. Jeśli zespół sam się nie zaszufladkuje, to ja tym bardziej tego nie mogę robić. Chociaż... W ich muzyce jest coś epockiego, może nawet pokusić się o stwierdzenie, że gotyckiego, ale to jest całkowicie pozbawione "mroku". Wokalistka ma bardzo specyficzny głosy, który nie każdemu przypadnie do gustu. Jeśli kogoś uraziłam swoim postem, to szalenie przepraszam...
Pozdrawiam - Kaisa
Nie uraziłam, tylko rozbawiło mnie to:
Nimi się zaitneresuje, ale w odpowiednim czasie. Skoro nie ma mroku to co jest? Bo może jest podobne do Blackmore's Night a wtedy mają ogromnego plusa.
Ja napisałam po prostu co mi się wydaje, a przekonam się w swoim czasie. Nie bardzo ciągną mnie nowo powstałe zespoły.guardianka pisze:. Jeśli ktoś nie wie co grają to proszę - niech się nie wypowiada.
Nimi się zaitneresuje, ale w odpowiednim czasie. Skoro nie ma mroku to co jest? Bo może jest podobne do Blackmore's Night a wtedy mają ogromnego plusa.
-
guardianka
- -#Prowler

To genialnie - uwielbiam rozbawiać ludzi...
A do Blackmore's Night IMO też nie są podobni. Ale w sumie, to mogę nie mieć racji i znowu kogoś rozbawię.
Dla mnie kierowanie się wyglądem zespołu, literkami czy szatą graficzną strony nie jest dobre. Ale to tylko moje zdanie.
A do Blackmore's Night IMO też nie są podobni. Ale w sumie, to mogę nie mieć racji i znowu kogoś rozbawię.
Dla mnie kierowanie się wyglądem zespołu, literkami czy szatą graficzną strony nie jest dobre. Ale to tylko moje zdanie.
Pozdrawiam - Kaisa
Czy ja dobrze widze ????????
PS. Przestancie sie klocic czy co tam robicie. Jak ktos czegos nie lubi to jego sprawa - idzie w tym czasie spac czy robic cos innego. Jak ktos lubi idzie sie bawic. Forum jest po to, zeby wyrazac poglady, ale po co klocic sie o glupie Leave's eyes. Mozna sobie o nich grzecznie przeciez porozmawiac, co nie ? Jestem tu troche po stronie Guardianki, bo uwazam, ze ma tu najwiecej racji, ale wszystko i tak wyniklo z tego, ze post Eve zostal zle zinterpretowany. Ale jedno zdanie na ten temat starczy i kropka. Kazdy z nas ma inne podejscie do muzyki i kazdy ma jakies tam swoje "zelazne zasady", ktorych za nic w swiecie nie zmieni np Eve, ktora slucha pewnej scisle okreslonej grupy kapel i tyle. Ja tak nie potrafie, ale ona np wie o tej scislej grupie wiele, o czym sie sie moglem przekonac. Rozni ludzie, rozne charaktery...bez tego byloby nudno dlatego uszanujmy to.
Co do samego Leave's eyes to ja sie ciesze, bo to jest festiwal i chcetnie zobacze wlasnie takie kapele. Ktos przeciez musi byc rozgrzewaczem !!!
Tak sie sklada, ze slucham roznych dziwnych rzeczy i koncert Leave's eyes zobacze sobie na 100%, bo to bedzie moja jedyna okazja. Lubie ich, ale nie tak bardzo, zeby np jechac gdzies na ich pojedynczy koncert. Pewnie kilka osob z Was zmieni po ich koncercie swoje zdanie o nich. Tak samo drogie dzieciaczki bylo z Dragonforce na Mystic. Posluchaliscie sobie trzech mp3 na stronce, ktos powiedzial, ze do dupy i tak krakaliscie potem, a jaki byl ich koncert ? Ja wiem, ze komus dany typ muzyki sie moze nie podobac, ale o tym juz pisalem. Tylko prosilbym, zebyscie pomysleli, ze sa na forum takie osoby jak np ja, ktore oprocz gwiazd chetnie zobaczylyby fajne zespoly, ktore Wy co najwyze znacie z nazwy i ktorym podoba sie zroznicowanie stylistyczne na festynie.
PS2 Nie studiuje filozofii
PS. Przestancie sie klocic czy co tam robicie. Jak ktos czegos nie lubi to jego sprawa - idzie w tym czasie spac czy robic cos innego. Jak ktos lubi idzie sie bawic. Forum jest po to, zeby wyrazac poglady, ale po co klocic sie o glupie Leave's eyes. Mozna sobie o nich grzecznie przeciez porozmawiac, co nie ? Jestem tu troche po stronie Guardianki, bo uwazam, ze ma tu najwiecej racji, ale wszystko i tak wyniklo z tego, ze post Eve zostal zle zinterpretowany. Ale jedno zdanie na ten temat starczy i kropka. Kazdy z nas ma inne podejscie do muzyki i kazdy ma jakies tam swoje "zelazne zasady", ktorych za nic w swiecie nie zmieni np Eve, ktora slucha pewnej scisle okreslonej grupy kapel i tyle. Ja tak nie potrafie, ale ona np wie o tej scislej grupie wiele, o czym sie sie moglem przekonac. Rozni ludzie, rozne charaktery...bez tego byloby nudno dlatego uszanujmy to.
Co do samego Leave's eyes to ja sie ciesze, bo to jest festiwal i chcetnie zobacze wlasnie takie kapele. Ktos przeciez musi byc rozgrzewaczem !!!
Tak sie sklada, ze slucham roznych dziwnych rzeczy i koncert Leave's eyes zobacze sobie na 100%, bo to bedzie moja jedyna okazja. Lubie ich, ale nie tak bardzo, zeby np jechac gdzies na ich pojedynczy koncert. Pewnie kilka osob z Was zmieni po ich koncercie swoje zdanie o nich. Tak samo drogie dzieciaczki bylo z Dragonforce na Mystic. Posluchaliscie sobie trzech mp3 na stronce, ktos powiedzial, ze do dupy i tak krakaliscie potem, a jaki byl ich koncert ? Ja wiem, ze komus dany typ muzyki sie moze nie podobac, ale o tym juz pisalem. Tylko prosilbym, zebyscie pomysleli, ze sa na forum takie osoby jak np ja, ktore oprocz gwiazd chetnie zobaczylyby fajne zespoly, ktore Wy co najwyze znacie z nazwy i ktorym podoba sie zroznicowanie stylistyczne na festynie.
PS2 Nie studiuje filozofii
Te bilety 20 euro kosztowały?! O_o O kurde. Ile teraz kosztują?
Teraz chyba 25 ojro. Ale zapraszam do lektury : http://www.mastersofrock.cz/en/aktualne.php?check=1
30.Yaaqb pisze:Te bilety 20 euro kosztowały?! O kurde. Ile teraz kosztują?
+ wszystkie opłaty za przelew, więc nie opłaca się.
Czekaj do Marca aż pojawią się w sprzeday w Polsce, Nie wiem za ile będa ale nie zapłacisz więcej niz 150 zł napewno.
My płaciliśmy w tym roku 1050 koron czeskich kupujac na miejscu (nie pamietam jaki jest przelicznik) a to juz było max drogo.
Bilety aktualnie kosztuja:
Special special new year´s price 25,-Eur
valid only until 31st. Jan.2006!
+oplaty, o ktorych wspomina Eve
Special special new year´s price 25,-Eur
valid only until 31st. Jan.2006!
+oplaty, o ktorych wspomina Eve
Wyprzedzajac po raz kolejny oficjalna stronke Master of Rock, kolejnym zespolem, ktory zobaczymy na tym festynie bedzie:
CHARON
Ich stronka:
http://mhs.fi/charon/index.php?action=band
I tutaj klopsik, bo...nie znam ich tworczosci. Przesluchalem poki co ich sample ze stronki i...nie podoba mi sie ten typ muzyki, chcociaz ze dwa kawalki moze bym jeszcze posluchal. Ogolnie to smierdzi mi to HIMem itp....no ale moze nie mam racji...jak ktos ich zna to prosze o przyblizenie mi ich tworczosci
(np. ktora plyta jest najlepsza itd
)
EDIT: Przejrzalem stronke...dosc wysokie notowania na finskiej liscie przebojow, jakas traska z Nightiwsh i After Forever..ogolnie zespol chyba dosc znany wsrod rockowej mlodziezy....Dzis w nocy bede mial okazje zaznajomic sie z ich plytkami, a wiec jutro powinienem cos niecos skrobnac o nich...
EDIT2: Co prawda jeszcze nie rano, ale jestem swiezo po przesluchaniu dwoch pierwszych plytek tegoz zespolu
SORROWBURN: Najlepsze kawalki moim zdaniem "Wortex". "Kheimos"
oraz
TEARSTAINED: "Worthless"
Ogolnie myslalem, ze bedzie gorzej, ale da sie sluchac. Co prawda marzenie to nie jest, ale ktos musi byc supportem !!! i wole to niz jakis podrzedny czeski zespol (BTW Czesi maja kilka zajebiaszczych kapel, mam kilku faworytow i na nich licze, ale o tym juz chyba pisalem)
Pamietajmy, ze to Master of ROCK wiec i takie klimaty sa tam oczekiwane
Dopiero ich wystep zadecyduje o tym jaka wystawie im ocene (chociaz powtarzam, ze to troche nie moj klimat).
Cos czuje, ze kilka dziewczyn zaslabnie na widok tej kapelki...moze mniej niz na Hello, ale zawsze
A oto setlista z jakiegos niedawnego festynu:
Colder
Deep Water
Bitter Joy
In Trust of No one
4 Seasons Rush
Ride On Tears
If
Little Angel
House of Silent
CHARON
Ich stronka:
http://mhs.fi/charon/index.php?action=band
I tutaj klopsik, bo...nie znam ich tworczosci. Przesluchalem poki co ich sample ze stronki i...nie podoba mi sie ten typ muzyki, chcociaz ze dwa kawalki moze bym jeszcze posluchal. Ogolnie to smierdzi mi to HIMem itp....no ale moze nie mam racji...jak ktos ich zna to prosze o przyblizenie mi ich tworczosci
EDIT: Przejrzalem stronke...dosc wysokie notowania na finskiej liscie przebojow, jakas traska z Nightiwsh i After Forever..ogolnie zespol chyba dosc znany wsrod rockowej mlodziezy....Dzis w nocy bede mial okazje zaznajomic sie z ich plytkami, a wiec jutro powinienem cos niecos skrobnac o nich...
EDIT2: Co prawda jeszcze nie rano, ale jestem swiezo po przesluchaniu dwoch pierwszych plytek tegoz zespolu
SORROWBURN: Najlepsze kawalki moim zdaniem "Wortex". "Kheimos"
oraz
TEARSTAINED: "Worthless"
Ogolnie myslalem, ze bedzie gorzej, ale da sie sluchac. Co prawda marzenie to nie jest, ale ktos musi byc supportem !!! i wole to niz jakis podrzedny czeski zespol (BTW Czesi maja kilka zajebiaszczych kapel, mam kilku faworytow i na nich licze, ale o tym juz chyba pisalem)
Pamietajmy, ze to Master of ROCK wiec i takie klimaty sa tam oczekiwane
Dopiero ich wystep zadecyduje o tym jaka wystawie im ocene (chociaz powtarzam, ze to troche nie moj klimat).
Cos czuje, ze kilka dziewczyn zaslabnie na widok tej kapelki...moze mniej niz na Hello, ale zawsze
A oto setlista z jakiegos niedawnego festynu:
Colder
Deep Water
Bitter Joy
In Trust of No one
4 Seasons Rush
Ride On Tears
If
Little Angel
House of Silent
Nikt nie skomentuje dolaczenia CHARON do skladu ? Wlasnie jestem w trakcie poznawania czwartej (jak dla mnie) plytki, poki co nie mieli jakis wyskokow poza norme, ktora sobie wytyczyli....
A z jakimi płytami proponujesz się zapoznac na począktu? Mam zamiar sobie coś ściągnąć.