Premiery i nowosci plytowe 2006

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Premiery i nowosci plytowe 2006

Post autor: slayer »

MiKi pisze:ten co w górach nagrywają żeby klimat lepszy był . .. ..?
nie wiem :)

Oni zawsze zabawowi byli :lol:

jak do black metalu, to jeszcze dopisze Darkthrone-The Cult Is Alive (ma byc rock'n'rollowo ;))
Jazz is not dead, it just smells funny.
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

a nie .. to chimere ponoć nagrali w górach . .mrocznie ..
ogólnie dobry zespół.. ale są lepsze w ich gatunku
. . ..wogóle po grand declaration of war zabronoli używać fotek itd z tej trasy, ze nie wiem . ..tam nie byli morczni i się wstydzą
starych wywiadów też wted zabronili .. za dużo cyrku robili zamiast muzyki . ..są lepsze zespóły w stylistyce takiej . ..

wybacznie mi dziś za moje posty . . ..ten chyba piszę od 15 minut
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

MiKi pisze:..są lepsze zespóły w stylistyce takiej . ..
Chimera byla bidusna, osobiscie dla mnie najslabsza z ich dyskografii. GDOW to zupelnie cos innego, takiej swiezosci i takiej metamorfozy (znajac wtedy tylko De Mysteriis) sie nie spodziewalem. Podoba mi sie ogromnie do dzis. A i zdecydowanie czesciej slucham niz wczesniej wspomnianego Domu Szatana.
Co do fotek, maniak byl popieprzonym gosciem, co uniemozliwilo sporo koncertow (m.in w Polsce :/) i utrudnialo ogolne zycie kapeli.

Nie spodziewam sie ani drugiego GDOW, ani DMDS (nawet przez powrot tego samego frontmana) .
Licze na dobra i ciekawa porcje black metalu, o wydanie niech o ni zadbaja, poslucham ocenie. Teraz jestem ogromnie ciekawy co z tego wyjdzie, ktora droga pojda.
No, a na koncertach badz co badz, nie ujmujac Maniakowi wreszcie songi z DM beda wykonywane nalezycie ;)
miki
-#Clansman
-#Clansman

a ja nawet chimery drugi raz nie włączyłem .. z mayhem to jest taka sprawa.. że oni sa kultowi bo sa i już . . .. ten się zabił.. tamtego ktoś zabił .. .zakopywać się w ziemii chcieli . .ok wtedy w tym 90 roku to jeszcze.. . ale teraz? nagrywać gitary i wokal w górach żeby było mrocznie? .. bezsensu . ..
a własnie to jest to o czym pisałem w związku z grand declaration of war .. .oni tam wogóle prawie nie są sobą .. .i potem gadali.
żeby przy premierze następnej płyty nie wspominać o grand declaration of war .. ani słowa.. żadnych wypowiedzi z tego okresu i zdjęć .. uznali.. ze pokazli.. że umieją inaczej i tyle . ..teraz nie ma co liczyć na coś podobnego.. bo oni jeszcze trochę i się nie będą przyznawać do tej płyty .. .. ..
śmieszy mnie mayhem . ..darkthrone lepszy . ..i wiele kapel pewnie jeszcze .. .dobre mają te albumy ..ale przez tyle lat to mogli mieć więcej.. ale woleli cuda robić . .

tak wogóle to na koncert bym się bał trochę iść chyba .
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

MiKi pisze:z mayhem to jest taka sprawa.. że oni sa kultowi bo sa i już . . .. ten się zabił.. tamtego ktoś zabił .. .zakopywać się w ziemii chcieli
nie,nie, nie . Dla mnie mayhem to przede wszystkim muzyka, klimat. *** mnie obchodzi czy sie zabijali czy nie,przyanjamniej opowiastki sa fajne i biografie maja barwniejsza :D, no ale jesli pomoglo im to stworzyc naprawde dwa swietne albumy... ich sprawa :] mi sie podoba.
MiKi pisze:ale przez tyle lat to mogli mieć więcej.. ale woleli cuda robić . .
tu masz calkowita racje. Dwa naprawde genialne albumy, + fajny, brudny live z Deadem, to malo jak na granie prawie,ze od 86 roku :roll:
Nawet wliczajac cala reszte produkcji, to typowe nic nie znaczace zapychacze :/ a malo prawdziwej , muzyki.
MiKi pisze:w ogóle to na koncert bym się bał trochę iść chyba .
hehe, wydaje mi sie,ze okres nienawisci do tego zespolu, podzialow na tych co szanowali Euro i sie wkurzali na Varga i na odwrot powoli mija.
Ja bym chetnie ich zobaczyl i na pierwsza wizyte w naszym kraju polece z usmiechnieta morda :)

PS: Bac to sie mozna koncertow Nokturnal Mortum ;)
http://www.thepaganfront.com/oriana/images/nm_pict.jpg
ropuch

Post autor: ropuch »

slayer pisze:rzyanjamniej opowiastki sa fajne i biografie maja barwniejsza Very Happy
taaaa ja wole czytac sobie rozne fakty i mity o mayhem niz ich sluchac :D
Awatar użytkownika
Wojtek
-#Invader
-#Invader

Post autor: Wojtek »

Queensryche - "Operation: Mindcrime II" - 4/04/06
Najpierw Helloween nagrywa Keeper III a teraz Queensryche OM II :) ciekawe co z tego wyjdzie. Mam nadzieję że płytka mnie mile zaskoczy.
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

ropuch pisze: czytac sobie rozne fakty i mity o mayhem
raz mi wystarczylo ;)

slucham zdecydowanie czesciej, bardzo lubie De Mysteriis, a jeszcze bardziej, nawet smiem powiedziec,ze jestem ogromnym fanem Grand Declaration of War.
Swietna kapela :rocx
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Wojtek pisze:Queensryche - "Operation: Mindcrime II" - 4/04/06
Najpierw Helloween nagrywa Keeper III a teraz Queensryche OM II ciekawe co z tego wyjdzie. Mam nadzieję że płytka mnie mile zaskoczy.
Również mam taką nadzieję :D :rocx
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: zygfryd »

Nowy Manowar już 3 kwietnia!
manowar.com pisze:MANOWAR have heard the call to arms! Bolstered and inspired by the incomparable support and devotion of their worldwide fan base, the Kings Of Metal are now ready to return to the fray with their brand new single "The Sons Of Odin" on February 27, 2006. This 10-minute epic, in classic true metal style, sets the perfect tone for the impending release of the yet-untitled full-length album scheduled for April 3, 2006.

"The Sons Of Odin" will feature MANOWAR’s patented, lion-hearted metal riffs mixed with arena-rock stomping grooves and orchestral arrangements. The single will also feature a remixed and re-recorded version of last summer’s first single "King Of Kings", another fast and furious outing originally released only as a bonus on the band's latest DVD "Hell On Earth IV".

The 2005 festival season marked MANOWAR’s most outrageous appearances to date, with the metal warriors headlining Europe's biggest festivals, including a three-hour-long concert at the Earthshaker Fest in Geiselwind, Germany. The band’s performance included a 200-piece choir and orchestra and special guest appearances by all former MANOWAR members. Encouraged by the rabid fan reaction, it seems clear that the upcoming MANOWAR album will feature a well-balanced combination of die-hard metal headshakers as well as monumental ballads in the vein of "Heart Of Steel" and "Courage".

MANOWAR will continue their "Demons, Dragons and Warriors World Tour" in Europe beginning in late March, featuring Italian epic-metal legends RHAPSODY as special guests and introducing the newest female-fronted superstar group HOLYHELL to the world.

MANOWAR has sold over eight million records worldwide. The last studio album "Warriors Of The World" was a critically-acclaimed chart topper throughout the world, reaching gold status in Germany.

The upcoming MANOWAR album will be released on the band’s own label, Magic Circle Music.
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

slayer pisze:typowe nic nie znaczace zapychacze
Wydaje mi się że Deathcrush nie jest zapychaczem. Świetny album.
slayer pisze:uniemozliwilo sporo koncertow (m.in w Polsce :/) i
Byli u nas z Maniaciem ze 2 razy o ile się nie mylę [2001 i 2004].
slayer pisze:Chimera byla bidusna, osobiscie dla mnie najslabsza z ich dyskografii.
Tu się zgodzę. Dlatego nie napalam się na nowy album, bo sam Attila nic nie zdziała jeżeli dalej mają zamiar nagrywać w tym stylu. Poza tym ciekaw jestem czy Attila dalej ma taki swietny głos jak za czasów DMDS.

No i z nowości płytowych czekam na Chainsaw i Behemotha [nowego materiału nie będzie, ale ciekawie się zapowiada :)].

+edit+

Zapomniałbym - czekam również ze zniecierpliwieniem na płytę Kata z RK.
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

herki pisze:Wydaje mi się że Deathcrush nie jest zapychaczem. Świetny album.
.
generalnie, racja. Pominalem go. Material pozniej pieknie spiewany przez (R.I.P) Deada :]

Co do koncertow Maniaca z M. to odwolali wystep z metalmanii chociazby w zwiazku z jakimis rozprawami czy czyms tego pana...
miki
-#Clansman
-#Clansman

odwołali bo maniac rzucił ze sceny w fana czaszką .. i za kare nie dostał wizy . ..choć fan daleki był od wniesienia pozwu .. był wręcz podobno zadowolony. .
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

no cos dokladnie takiego :)
ropuch

Post autor: ropuch »

MiKi pisze:..choć fan daleki był od wniesienia pozwu .. był wręcz podobno zadowolony. .
no to był TRÓÓÓ fan :D
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

MiKi pisze:odwołali bo maniac rzucił ze sceny w fana czaszką .. i za kare nie dostał wizy . ..choć fan daleki był od wniesienia pozwu .. był wręcz podobno zadowolony. .
Właśnie to nie był Tróó fan i nie był zadowolony. O ile pamiętam to miało to finał w sądzie i skończyło się na tym że dostał darmowy bilet na następny koncert. Czy coś takiego. Chyba że mi się sprawy mylą. I nie była to sama czaszka, tylko odcięta głowa barana :)
Ale z tą Metalmanią to chyba przyjechał do Polski wtedy Blasphemer oficjalnie przeprosić.
Awatar użytkownika
Misio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Misio »

herki pisze: I nie była to sama czaszka, tylko odcięta głowa barana
No więc o co chodzi, jedzenie rzucał tylko. :)

Jak to się skończyło? (tak dokładniej)
KMFDM
miki
-#Clansman
-#Clansman

herki pisze:Ale z tą Metalmanią to chyba przyjechał do Polski wtedy Blasphemer oficjalnie przeprosić.
no przyjechał.. bo oni mieli zagrać.. tylko maniacowi z kraju nie pozwolono wycjechać bo sprawe miał.. i możliwe.. ze to była głowa..
a fan nie wniósł pozwu tylko organizator koncertu . z tego co wiem
juras
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: juras »

to wtedy jechali busem z norwegii żeby przeprosić fanów? :) to był niezły hardkor.
nie znam się na tych sprawach, ale lubię posłuchać co tam zmajstrowali panowie z mayhem :P
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

Whitesnake - Live In The Still Of The Night ma wyjść jakoś w lutym, razem z DVD

ja nie wytrzymałem i...
już wiem, że to najlepszy live jaki w zyciu słyszałem :shock:
ODPOWIEDZ