Ulubiona płyta Metalliki
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Ulubiona płyta Metalliki
Master of Puppets- wprost uwielbiam utwór tytułowy, reszta też jest niezła, chociażby The Thing That Should Not Be, czy kończący utwór Damage.inc. No, i i pierwszy kawałek Mety jakis słyszałem to był właśnie Master of Puppets i po dziś dzień jest moim ulubionym kawałkiem w ichniejszym repertuarze 
ale z Ciebie fanatyk czlowiekuThunderBird pisze:Najlepiej lubie Kill Em All.
Dałbym tej płycie , ocene 4/10. To bardzo wysoko jak na Metallice.
A co do albumu to wybralem Mastera za klimat
trishia pisze: _(ascot)__
a tak na serio to wiadomo, że nie pisze się dwóch postów pod sobą, tylko edytuje pierwszego...
...........i ja to napisałam?
o kurcze
Jazz is not dead, it just smells funny.
ktos chyba intencji moda nie zczailslayer pisze:trishia pisze: _(ascot)__
a tak na serio to wiadomo, że nie pisze się dwóch postów pod sobą, tylko edytuje pierwszego...
...........i ja to napisałam?
o kurcze![]()
![]()
może ktoś wie. kumpel jest w holandii i chce jechać 6 czerwca do berlina na koncert metalliki. jak może bilety zamówić? w sumie znam kilka stron, ale może ktoś się lepiej orientuje czy coś. no, dziek.
-
pizdniety na ryj
- -#Charlotte

To wy słuchacie tego gówna? Przecież oni skończyli się po wyrzuceniu Mustein'a z zespołu. Później była już tylko dyskoteka i czasem modły do szatana w "Orionie" i "Nofing els meters"
bardzo lubię, słucham.
btw. won.
btw. won.
-
obserwator
- -#Long distance runner

przeciez nie musieli całe życie grać trashu, myśle, że ta płyta wystarczy, dobrze, że wyrzucili rudego bo dzieki temu założył wspaniały zespół jakim jest megadethpizdniety na ryj pisze:To wy słuchacie tego gówna? Przecież oni skończyli się po wyrzuceniu Mustein'a z zespołu. Później była już tylko dyskoteka i czasem modły do szatana w "Orionie" i "Nofing els meters"
a najlepsza dla mnie płyta to ride the lighting, chociaż zaglosowałem przypadkiem na mastera, ale........
mtszły
-
obserwator
- -#Long distance runner

a z resztą chciałbyś mieć w zespole ćpuna i pijaka(jakim w tamtym okresie był mustanie), z którym nie mozna się dogadać??
mtszły
-
pizdniety na ryj
- -#Charlotte

Mustain to jeden z najlepszych gitarzystów w historii! Tylko Kombajn jest lepszy hehe.
-
Bloody Sabbath
- -#Invader

teraz wiemy ze twoj nick to nie przypadekpizdniety na ryj pisze:Mustain to jeden z najlepszych gitarzystów w historii! Tylko Kombajn jest lepszy hehe.
-
obserwator
- -#Long distance runner

a co jest lepszego w grze kombajna??Mustain to jeden z najlepszych gitarzystów w historii! Tylko Kombajn jest lepszy hehe.
osobiście uwarzam, że nie dorasta do pięt rudemu
mtszły
-
pizdniety na ryj
- -#Charlotte

Buuuuuuu dobrze się przysłuchaj. Chociaż pozycji Kombajna zagraża niesamowity gitarzysta zespołu "The Ewa BUM BUM BUM AVE SATAN"
On tez jest niesamowity.
On tez jest niesamowity.
No nie, znowu jakiś nowy kretyn... A może to arsi
?
Ride The Lightning bo Wielki Cthulhu raczył na nim zagość i poprzez szaleńcze rytmy z krawędzi obłedu raczy swych kultystów
Klimat ma fajny i szybka jest.
Klimat ma fajny i szybka jest.
Zdecydowanie Master Of Puppets. płyta totalna, poprzez okładkę po brzmienie i same kompozycje. Moja ulubiona płyta w ogóle, wizytówka metalu.
Co do instrumentala to tez Orion, choć wszystkie mają świetne
Co do instrumentala to tez Orion, choć wszystkie mają świetne
- Lifthrasil
- -#Wrathchild

To samo, ale za For Whom The Bells Tolls i Creeping DeathKea pisze:Ride the Lightning za Fade to Black i Call of Ktulu
- dostoevsky
- -#Assassin

Ulubiona płyta to oczywiście Master Of Puppets. Kiedyś słuchałem tej płyty przez cały rok i w ogóle nie znudziła mi się. 
Najbardziej lubie Kill'em All ,potem daleko nic i And Justice for All na drugim miejscu. Dwie płyty Metallici ,które mi sie podobają. Może coś nie tak z moim gustem,ale Master of Puppets i Ride the Lighting nie do końca do mnie docierają, 4 lata temu twierdziłem ,że to bardzo dobre płyty, ale teraz juz emocje zawarte na tych dwóch krążkach do mnie nie docierają.
Natomiast Kill'em All,to potęzny wykop, na którym thrash ustępuje czasem Nowej Fali Brytyjskiego..., a teksty są proste, rockowe ,takie jakie Metallice pasują,właśnie teksty, teksty na RtL/MoP to ten typ tekstów którego ja nie lubie.
To oczywiście moje zdanie, nie znam sie na ani nie jestem fanem Thrashu więc może dlatego nie poznałem sie na MoP.
Natomiast Kill'em All,to potęzny wykop, na którym thrash ustępuje czasem Nowej Fali Brytyjskiego..., a teksty są proste, rockowe ,takie jakie Metallice pasują,właśnie teksty, teksty na RtL/MoP to ten typ tekstów którego ja nie lubie.
To oczywiście moje zdanie, nie znam sie na ani nie jestem fanem Thrashu więc może dlatego nie poznałem sie na MoP.
Ja nie wiem teraz w sumie. Chyba najbardziej lubię 'Load' albo 'Garage Inc.'. Inne mi się znudziły. A taki stary thrash jak na pierwszych płytach do mnie nie przemawia. Chociaż i tak Metalliki to tylko pojedyncze kawałki lubię.