No właśnie...bez watpienia zawartosc obu wspaniała, a które lepsze ? Szczególnie pytam Was o koncert
Ja stawiam na DOTR czulem cos, czego nie dalo mi RiR
Ostatnio zmieniony czw lip 30, 2009 6:28 pm przez Dziku, łącznie zmieniany 1 raz.
Jako, że oceniane jest DVD, a nie sam koncert to pokuszę się o oddanie głosu na DOTR, za lepsza moim zdaniem realizację, oraz ciekawy dokument jaki został dodany. Bo w samym audoi to RiR zmiata DOTR
... ja stawiam na Rock In Rio :rocx ... przedewszystkim za klimat koncertu którego w moim odczuciu brak na Death On The Road ... co z tego że mamy tutaj rewelacyjne wykonane [których z wiadomych przyczyn nie mogło być na RiR] Dance of Death, Paschendale czy Journeyman skoro produkcja jest żałosna ... oczywiście mam na myśli chaotyczne ujęcia kamer które zmieniają się jak w kalejsdoskopie ... dźwięk faktycznie RZąDZI ... ale zdecydowany brak atmosfery i klimatu koncertu sprawia że DOTR oceniam niżej niż Rock In Rio :rocx
na razie nie głosuję bo nie widziałem nowego dvd, ale muzycznie RiR zdecydowanie. najlepsza trasa, najlepszy set. a cd DOTR przesłuchałem może 5 razy. wstrzymam się narazie ale wątpie żebym zagłosował na Dotr
DOTR zdecydowanie za genialny Paschendale i generalnie DOTR ma w sobie to 'cos" czego dla mnie nie ma RIR,mimo,ze oczywiscie wiadomo,ze na RIR Bruce jest w o wiele lepszej formie glosowej.
Little Moonchild pisze:mimo,ze oczywiscie wiadomo,ze na RIR Bruce jest w o wiele lepszej formie glosowej.
A zauwazyliscie ze na dvd DOTR wokal bruca zostal poddany dodatkowej obrobce studyjnej w stosunku do cd ? Sluchajac audio mialm nieodparte wrazenie ze zdarza mu sie zafalszowac (szczegolnie w BNW) dvd zostalo poprawione. I bardzo dobrze