Pytanie do tych co byli na MORku w zeszlym roku. Widzial ktos Tri Sestry ? Jesli tak to prosilbym o krotka recenzje ich koncertowych wyczynow
13-16/07/2005 - Masters Of Rock 2006 - Vizovice, CZR
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 13-16/07/2005 - Masters Of Rock 2006 - Vizovice, CZR
Jako, ze brak nowych wiesci (i raczej przed 1 marca sie raczej ich nie spodziewajmy) to moze ze dwa zdania o czeskim zespoliku Mňága a Žďorp, bo chyba jeszcze o nich nie pisalem, a jesli tak to przepraszam
. Na stronie MOR reklamowani sa jako kultowa rockowa grupa
. No nie wiem, nie wiem. Jak dla mnie kultowymi czeskimi grupami sa Kabat, Olympic i Katapult...a o Mňága a Žďorp nie slyszalem, no ale nie znam calej czeskiej sceny na wylot wiec postanowilem sie troche przysluchac tworczosci owych tajemniczych gosci. Gdybym mial to do czegos przyrownac to chyba do Elektrycznych gitar. Tak wiec takie sobie granie do skakania i tanczenia
Czasem dosc znosne, czasem mocno zakrapiane kiczem
Czasem szybciej, czasem wolniej. Ot taka sobie rockowa grupa. Werdykt: Na 85% opuszcze sobie wystep tegoz zespolu, no chyba, ze beda miec takie mega szczescie, ze beda grac w odpowiedajacej mi na takie zabawy porze
(nie zdradzam szczegolow
)to zobacze co potafia zdzialac na zywo no i czy potrafia ruszyc publika. Podejrzewam jednak, iz moja znajomosc z nimi skonczy sie na przesluchaniu jeszcze ze dwa razy kilku co lepszych utworow i pojda w zapomnienie...
Pytanie do tych co byli na MORku w zeszlym roku. Widzial ktos Tri Sestry ? Jesli tak to prosilbym o krotka recenzje ich koncertowych wyczynow
chryste panie na gumowym baranie. no.... rzeczywiście - prawie śmieszne... jakby nie to EvE, ze Cię lubię to bym Cię na biczowanie posłałaS1MON pisze:omgEvE pisze:Żadnego nie znamiron84 pisze:Rotting Christ. To jakieś podrzędne zespoliki czeskie czy co ?
To jak Rotting ma grac w jakiejs gumianej scenie w barze obok. to do jasnej, z czystej ciekawosci kto ma grac na duzej? (bo juz kompletnie i forgot;))) ??
Jazz is not dead, it just smells funny.
pewnie Gejoween 
Dziwi mnie tylko to ,ze RC dali sie namowic, aczkolwiek tam po flirtach z anorektykami handsomami z nervosa to juz nie wiadomo co im odbije

Nie zwrócili naszej większej uwagi.iron84 pisze:Pytanie do tych co byli na MORku w zeszlym roku. Widzial ktos Tri Sestry ? Jesli tak to prosilbym o krotka recenzje ich koncertowych wyczynow
Nie nie nie nie.... Rotting zagraja w barze obok
, ale to nie jest powiazane z festiwalem. Ot po prostu maja tam koncercik. Ten bar to mysle, cos w okolicach Mega Clubu tak dla porownania, ale to tylko moje domysly
. Jednak, jako ze Czesi organizujacy MOR lubia sie powtarzac z zespolami to mam cicha nadzieje, ze Rotting pojawia sie takze na MOR. Bylaby to naprawde mila odmiana od calej "gej sceny" i bylbym zaszczycony gdyby chlopaki skopali porzadnie dupy, zwlaszcza tym ktorzy sadza, ze Helloween to szczyt muzycznej ekstremy.
Tym bardziej, ze mam powody sadzic, iz plan koncertow bedzie wyjatkowo do dupy, bo jak inaczej nazwac fakt iz Within Temptation zagra w niedziele o godz 23:00 ???? O tej porze to ja mam ochote na gwiazde dnia, wiec nie wiem czemu mi tam wpierdzielaja akurat wiecznie smedzaca i machajaca lapkami Sharon ? No nic, mam nadzieje, ze w zamian sprosza wreszcie jakies bluzniercze kapele
...chociaz przy tej ilosci "gejbandow" to nie wiem czy by nie doszlo do masakry i krwawych ofiar dla rogatego
:P:P
Tym bardziej, ze mam powody sadzic, iz plan koncertow bedzie wyjatkowo do dupy, bo jak inaczej nazwac fakt iz Within Temptation zagra w niedziele o godz 23:00 ???? O tej porze to ja mam ochote na gwiazde dnia, wiec nie wiem czemu mi tam wpierdzielaja akurat wiecznie smedzaca i machajaca lapkami Sharon ? No nic, mam nadzieje, ze w zamian sprosza wreszcie jakies bluzniercze kapele
Ja w ogóle nie wiem po co tam jedziesz w takim razie. Mam wrażenie ze te wszystkie 'gejbandy' ostro poniżasz.
Faktycznie może lepiej zaoszczędzić kasę na jakiś Trv Grim Necro Pompuj-Rower-Dla-Szatana Fest 2006 zamiast jechać i przez 3 dni znosić w bólach jakieś pitu-pitu 
Znowu nie zauwazylas, ze moja wypowiedz jest okraszona szczypta humoru. Z kilku rozmow i postow powinnas wywnioskowac iz moje muzyczne horyzonty sa dosc "rozciagle" i slucham dosc sporo "gejbandow" wcale sie tego nie wstydzac. = Znowu wtopa...
Uwazam , ze slowo festiwal zobowiazuje do pewnej mieszanki stylowej. Slowo ROCK tez zobowiazuje (o Masters nie wspominajac), ale ROCK w nazwie festynu juz dawno stracilo swoje znaczenie - patrz dobor kapel. Uwazam takze, ze np Helloween mimo tego, ze sa dla mnie muzyczna legenda i pewne ich plyty sa dla mnie podrecznikiem heavy/power/GEJ (zwal jak zwal...zbyt powazne traktowanie muzyki, ktora z zalozenia powinna dostarczac nam rozrywki uwazam za porazke i schlebianie swojej mega trv postawie) grania, ostatnimi czasy schodza na psy (juz tak raz w swojej karierze mieli, ale udalo im sie podniesc) + traktuja swoich fanow troche tak jakby sie nie liczyli (nie chce mi sie wymieniac przykladow, kto ma sprawne oczy i uszy bedzie wiedzial o co chodzi). Stad lekka zjebka w ich strone. Zreszta wiesz, ze od poczatku nie uwazalem ich za gwiazde MOR i z calym szacunkiem dla nich ciagle twierdze, ze np taki Rage i Gamma ray koncertowo wypadna w lipcu lepiej od Helloween, co nie oznacza, ze Helloween zagra dupiato. Jednak nazywanie ich gwiazda czegokolwiek uwazam za nietakt
Chcialbym takze zobaczyc na festiwalu zdziwione minki panienek rozczulajacych sie nad Within Temptation na widok Panow z RC. Tak po prostu (bo czemu moglby mi ktos tego zabraniac
). A co do samego WT. Nie powiem kilka kawalkow (o dziwo wykonywanych przez nich na zywo) nawet mi podchodzi i dlatego chetnie obejrze ich wystep (o bogowie heavy metalu wybaczcie mi ten smiertelny grzech)
Jednak co by sie nie dzialo nie zmienie zdania iz to zespol do bolu komerycyjny, a ich dyskografia to w przewazajacej czesci smutniutkie balladki dla nastoletnich mega hardcore gothek lubiacych zabawy z zyletka.
Ponadto chcialbym uwidocznic Ci raz jeszcze kilka waznych faktow pozwalajacych docenic moje ostatnie wypociny i zmienic zdanie na temat mojego porzedniego postu
Po pierwsze: Slucham sobie czasem WT, a czasem RC. Moze jestem ostro psychicznie zjechany pod tym wzgledem, ale nie placze jesli ktos stwierdzi ten fakt, bo mam to gleboko gdzies, a jest tam tak mrocznie jak na black metalowych koncertach...
Po drugie.: Potrafie sie posmiac zarowno z gejbandow jak i z poniektorych klownow stylizowanych na misia pande. Proponuje nie traktowac muzykow i ich muzyki jak bozkow, bo na tym swiat sie nie konczy. (No i jest to conajmniej smieszne)
Po trzecie: Zrozumienie tego, czemu jade na festyn nie uratuje swiata przed zaglada itp, tak wiec nie zamierzam sie na ten temat dlugo rozpisywac. Stwierdze tylko fakt, iz nie mam tyle forsy zeby wyrzucic ja w bloto i gdyby nie podobal mi sie sklad, miejsce, piwo czy holki ktore tam beda to bym sobie dupy i portfela tym wyjazdem nie zawracal.
Uwazam , ze slowo festiwal zobowiazuje do pewnej mieszanki stylowej. Slowo ROCK tez zobowiazuje (o Masters nie wspominajac), ale ROCK w nazwie festynu juz dawno stracilo swoje znaczenie - patrz dobor kapel. Uwazam takze, ze np Helloween mimo tego, ze sa dla mnie muzyczna legenda i pewne ich plyty sa dla mnie podrecznikiem heavy/power/GEJ (zwal jak zwal...zbyt powazne traktowanie muzyki, ktora z zalozenia powinna dostarczac nam rozrywki uwazam za porazke i schlebianie swojej mega trv postawie) grania, ostatnimi czasy schodza na psy (juz tak raz w swojej karierze mieli, ale udalo im sie podniesc) + traktuja swoich fanow troche tak jakby sie nie liczyli (nie chce mi sie wymieniac przykladow, kto ma sprawne oczy i uszy bedzie wiedzial o co chodzi). Stad lekka zjebka w ich strone. Zreszta wiesz, ze od poczatku nie uwazalem ich za gwiazde MOR i z calym szacunkiem dla nich ciagle twierdze, ze np taki Rage i Gamma ray koncertowo wypadna w lipcu lepiej od Helloween, co nie oznacza, ze Helloween zagra dupiato. Jednak nazywanie ich gwiazda czegokolwiek uwazam za nietakt
Chcialbym takze zobaczyc na festiwalu zdziwione minki panienek rozczulajacych sie nad Within Temptation na widok Panow z RC. Tak po prostu (bo czemu moglby mi ktos tego zabraniac
Ponadto chcialbym uwidocznic Ci raz jeszcze kilka waznych faktow pozwalajacych docenic moje ostatnie wypociny i zmienic zdanie na temat mojego porzedniego postu
Po pierwsze: Slucham sobie czasem WT, a czasem RC. Moze jestem ostro psychicznie zjechany pod tym wzgledem, ale nie placze jesli ktos stwierdzi ten fakt, bo mam to gleboko gdzies, a jest tam tak mrocznie jak na black metalowych koncertach...
Po drugie.: Potrafie sie posmiac zarowno z gejbandow jak i z poniektorych klownow stylizowanych na misia pande. Proponuje nie traktowac muzykow i ich muzyki jak bozkow, bo na tym swiat sie nie konczy. (No i jest to conajmniej smieszne)
Po trzecie: Zrozumienie tego, czemu jade na festyn nie uratuje swiata przed zaglada itp, tak wiec nie zamierzam sie na ten temat dlugo rozpisywac. Stwierdze tylko fakt, iz nie mam tyle forsy zeby wyrzucic ja w bloto i gdyby nie podobal mi sie sklad, miejsce, piwo czy holki ktore tam beda to bym sobie dupy i portfela tym wyjazdem nie zawracal.
No iśc tam obok w sumie chyba najfajniej by było. Mała miazga, troche krwi, moze jakieś mięso. Zło Szatan Wampir i te sprawy. Chociaż Wampir chyba nie.Lucy pisze:Faktycznie może lepiej zaoszczędzić kasę na jakiś Trv Grim Necro Pompuj-Rower-Dla-Szatana Fest 2006 zamiast jechać i przez 3 dni znosić w bólach jakieś pitu-pitu
No już dobrz, już dobrziron84 pisze:[taki długi mądry post]

Ja po prostu się nastawiłam, że to będzie taki radosny festiwal z hewi-hepi-gej-pała metalem, paniami z różowymi gitarami i trochę lekkiego gothyku na osłodę
Ja rozumiem, że ktoś może mieć zapotrzebowanie na thrash/death/black czy insze zło i faktem jest, że spora ilość ludzi (całe szczęście) ma dość szerokie spektrum gustów muzycznych, więc i tak będzie kompletne pomieszanie stylów.
Ostatecznie można się upić i wtedy wszystko się będzie podobało :beer
No ja nie powiedzialem, ze sie tak nie nastawialemLucy pisze: Ja po prostu się nastawiłam, że to będzie taki radosny festiwal z hewi-hepi-gej-[zaraz dostanę bana] metalem, paniami z różowymi gitarami i trochę lekkiego gothyku na osłodę![]()
Wiekszosc Czechow udzielajacych sie na forum MOR blaga wrecz o Children of Bodom - to moim zdaniem zespol bedacy takim pomostem miedzy wesolym graniem, a muzyka z lekka nutka szatana. Co prawda tak sie nieszczesliwie zlozylo, ze sa postrzegani jako zespol dla niewyzytych nastoletnich dewiantow, z plecakiem pelnym trv naszywek, ale mimow wszystko ich muzyczny warsztat uwazam za bardzo dobry i mimo kilku wpadek jest to zespol godny polecenia i z mila checia zobaczylbym go na MOR, bo niestety ich koncert w Polsce opuscilem (powinienem sie wychlostac...ale moze pomoze mi w tym Kea
PS Bez urazy Eve, ale powinnas poprosic Lucy o kilka lekcji dobrego humoru
Spadaj
Twoje bez urazy nie pomogło jednak
Twoje bez urazy nie pomogło jednak
A śa szanse żeby było Children of Bodom

O nie, znowu sie zaczeloEvE pisze:Spadaj
Nie mowie TAK, nie mowie NIE...Lucy pisze:A śa szanse żeby było Children of Bodom![]()
![]()
Proponowałbym Wam zakończyć tą błazenadę...iron84 pisze:O nie, znowu sie zaczelo![]()
Było by miło;]Lucy pisze:A śa szanse żeby było Children of Bodom
O nie, to z pewnoscia gorszy bluzg od pewnego slowa na AFear pisze:O nie, znowu sie zaczelo![]()
Proponowałbym Wam zakończyć tą błazenadę...
Sie psychicznie po tym ciosie nie pozbieram. Fear jak mozesz byc tak bezduszna postacia o malenkim czarnym, metalowym serduszku...chlip, chlip
To nie ja to ona <wskazuje niesmialo na Eve>
A tak na serio, to wyjatkowo przyznam Ci racje
Fear pisze:Było by miło;]Lucy pisze:A śa szanse żeby było Children of Bodom
O drugi raz dzisiejszego wieczora sie z Toba zgodze...jeszcze beda z nas kumple jakich malo
Ostatnio zmieniony pt lut 17, 2006 12:17 am przez iron84, łącznie zmieniany 2 razy.
Miło to jest eufemizm 
Tak by było:

Tak by było:

Lucy i na tym poprzestanmyLucy pisze:Ostatecznie można się upić i wtedy wszystko się będzie podobało