PS: Trzeba będzie porządnie przesłuchać nowy album żeby wiedzieć kto jakie solo gra.
Iron Maiden On The Road - 2006/2007 World Tour
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Iron Maiden On The Road - 2006/2007 World Tour
Mir, jak nagrasz porządnie koncert.... Ech nie wiem co zrobię
, ale trzymam kciuki. Może zrobimy przedkoncertowe spotkanko - zbieraczy bootlegów itp?
Ja na to liczę! Po koncercie to pewnie i tak grono Sanktuarium się zbierze. Mogę Ci też pomóc - wiesz z obstawą jakby co, zakryciem kurtką itp. Jak będzie lekkie zamieszanie to łatwiej wnieść, itp.
PS: Trzeba będzie porządnie przesłuchać nowy album żeby wiedzieć kto jakie solo gra.
a co jest jak znajdą? gdzie to później można odebrać? ja nagrałem cały mystic w chorzowie (ale tylko dźwięk) a później zamiast save dałęm delete :laugh
jak sie potwierdzi to super. praga i katowice..
U mnie to samo. Praga i Katowice. Czyli czwartek-piątekMiKi pisze:jak sie potwierdzi to super. praga i katowice..
Ja raczej też wybieram Pragę i Katowice. Fajnie jakby ekipa Sanktuarium wykombinowała jakąś wycieczkę - Do Pragi, krótkie zwiedzanie, koncert, potem może jakaś szansa na autografy (tym razem musi się udać
), powrót do Katowic, koncert, potem jakieś spotkanie pokoncertowe.
Spokojnie, to zadna oficjalna lista ale pewien plan trasy zrobiony przez pewnego aktywnego uzytkownika forum na ktorym przedstawil swoja wizje trasy europejskiej
Nie traktujcie tego jako przecieku z maiden.
Can The End Be At Hand?
Jedno jest pewne, ten koncert będzie o wiele lepszy niż Mystic, może po świetnej trasie halowej, Ironi zrezygnują wogóle z koncertów stadionowych w Europie, byłoby super, stadiony nie są dla nich i wielkie festivale, nie ma to jak koncert halowy gdzie 8-10 tys. maniaków przychodzi właśnie dla nich. No i opczywiście koncerty promujące nową płyte mają 1000 razy większą wartośc niż takie jak w Chorzowie , bo tylko taka trasa ma specyficzny klimat , ma może gorszy set bo wiadomo że stare Maiden jest najlepsze ale i tak Halloweed czy Trooper to rekompensują ,a wykonanie live nowych utworów nawet jeśli są one słabsze dostarcza wspaniałych przeżyć.
Myśle teraz tylko o tym koncercie a ten w 2007r. narazie nie ma dla mnie żadnego znaczenia .
Myśle teraz tylko o tym koncercie a ten w 2007r. narazie nie ma dla mnie żadnego znaczenia .
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

Masz racie!mimo mych fajnych wspomnien...ze SLASKIEGO...to jednak wole "halówke"!stadion "rozmywa'' koncert !klopoty z naglosnieniem...zar z nieba!woda po 100000...zlotych!i do dupy publika...przynajmniej w moim sektorze!
Jak sie potrafi cos zrobic to nie ma zadnych klopotow. To, ze u nas nie potrafia nic do porzadku zrobic to juz inna sprawa - z tego wzgledu tak samo moga zepsuc naglosnienie w hali, bo i takie przypadki sie zdarzaly.SebastianArcheo pisze:!stadion "rozmywa'' koncert !klopoty z naglosnieniem...
Pewnie wolalbys zeby przez caly dzien padal deszcz, ewentualnie snieg i bylo -30 stopniSebastianArcheo pisze:zar z nieba!
Nie bylo problemo z wniesieniem wlasnego napoju w zamknietym kartonowym opakowaniu...SebastianArcheo pisze:woda po 100000...zlotych!
Lacznie z Toba ?SebastianArcheo pisze:i do dupy publika...przynajmniej w moim sektorze!
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

taaaaaaaaaa...nie bede tego komentowal....wiem co widzialem...iron84 pisze:Jak sie potrafi cos zrobic to nie ma zadnych klopotow. To, ze u nas nie potrafia nic do porzadku zrobic to juz inna sprawa - z tego wzgledu tak samo moga zepsuc naglosnienie w hali, bo i takie przypadki sie zdarzaly.SebastianArcheo pisze:!stadion "rozmywa'' koncert !klopoty z naglosnieniem...
Pewnie wolalbys zeby przez caly dzien padal deszcz, ewentualnie snieg i bylo -30 stopniSebastianArcheo pisze:zar z nieba!
Nie bylo problemo z wniesieniem wlasnego napoju w zamknietym kartonowym opakowaniu...SebastianArcheo pisze:woda po 100000...zlotych!
Lacznie z Toba ?SebastianArcheo pisze:i do dupy publika...przynajmniej w moim sektorze!
No, ale jednak coś w tym jest, więc czekam teraz na potwierdzenie z oficjalnej.Stranger pisze:Spokojnie, to zadna oficjalna lista ale pewien plan trasy zrobiony przez pewnego aktywnego uzytkownika forum na ktorym przedstawil swoja wizje trasy europejskiejNie traktujcie tego jako przecieku z maiden.
Według mnie każdy koncert Maidenów jest świetny, nieważne czy to trasa promująca nowy album, czy kompilacja starych. Osobiście bardzo mi się podobała trasa The Early Days, bardziej niż GMETIDT oraz DODWT. Każda miała swój specyficzny klimat, ale ta była the best w przeciągu 3 lat. Z BNWT trudno mi porównać, ale chyba są na równi.
Co do naglosnienia to tworzy je ekipa Maiden i to glownie od niej zalezy jaka bedzie jego jakosc. Calkiem inna sprawa ze ochrona je popsula przypadkiem, a to ze naglosnienie wypada u nas ogolnie gorzej to wina obiektow w ktorych gra Maiden u nas.
Can The End Be At Hand?
Ludzie moze poczekacie do ogloszenia oficjalnych dat. Poprzednio mielismy miec koncert 06.06.2005 na stadionie Gwardii...
Nic w tym nie jest. Moge zrobic podobna liste i powiedziec ze tak sobie wyobrazam tourne po europie i OK, ale na ile jest to zbiezne z tym co planuje Maiden?No, ale jednak coś w tym jest, więc czekam teraz na potwierdzenie z oficjalnej.
Can The End Be At Hand?
ihhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaa jedziemy :rocx
Jeszcze pewnie z 3 razy zmienią ten termin ,aż Steve i Rod to potwierdzą w końcu.Cierpliwości ,napewno jeden koncert będzie.
Jeju jeju czarodzieju
Aż mi ciśnienie skoczyło. Zobaczymy czy się ta data potwierdzi.
no mi to samo...bedzie super jak Praga i Katy bylyby 2 dni z rzeduClansman_ pisze:Jeju jeju czarodzieju![]()
Aż mi ciśnienie skoczyło. Zobaczymy czy się ta data potwierdzi.
Spodek może być ale wolałbym żeby to nie był jednak festival tylko zwyky koncert z supporem... jakoś nie lubie festiwali
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Chyba jednak spodoba Ci się kolejna trasa, bo Maideni będą grali na niej materiał z lat '84-'88.ThunderBird pisze:Jedno jest pewne, ten koncert będzie o wiele lepszy niż Mystic, może po świetnej trasie halowej, Ironi zrezygnują wogóle z koncertów stadionowych w Europie, byłoby super, stadiony nie są dla nich i wielkie festivale, nie ma to jak koncert halowy gdzie 8-10 tys. maniaków przychodzi właśnie dla nich. No i opczywiście koncerty promujące nową płyte mają 1000 razy większą wartośc niż takie jak w Chorzowie , bo tylko taka trasa ma specyficzny klimat , ma może gorszy set bo wiadomo że stare Maiden jest najlepsze ale i tak Halloweed czy Trooper to rekompensują ,a wykonanie live nowych utworów nawet jeśli są one słabsze dostarcza wspaniałych przeżyć.
Tegoroczna trasa to wyjątek - normalnie zespół nie będzie grał już w halach (poza nielicznymi wyjątkami kiedy nie uda się zorganizować gigu na otwartym powietrzu). Zresztą i tak będzie ona o wiele krótsza od poprzednich arena tours.
I niewiele brakowało, a gig odbył by się (choć data była zmyślona) na Stadionie Gwardii lub Legii. Odyssey miało organizować ten koncert, ale Mystic złożył po prostu lepszą ofertę.Sent_from_the_Beast pisze:Ludzie moze poczekacie do ogloszenia oficjalnych dat. Poprzednio mielismy miec koncert 06.06.2005 na stadionie Gwardii...
Przyznaję się - to moja sprawka.Stranger pisze:Nic w tym nie jest. Moge zrobic podobna liste i powiedziec ze tak sobie wyobrazam tourne po europie i OK, ale na ile jest to zbiezne z tym co planuje Maiden?