Myślę, że awaryjnie z powodzeniem zastąpię Ci Evkereal_alien pisze:Jak chcesz to Ciebie.EvE pisze:Alien
A kogo do namiotu?
13-16/07/2005 - Masters Of Rock 2006 - Vizovice, CZR
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 13-16/07/2005 - Masters Of Rock 2006 - Vizovice, CZR
KMFDM
WybawcoGreddo pisze:Myślę, że awaryjnie z powodzeniem zastąpię Ci Evke
Wtedy wszyscy będą zadowoleni
- real_alien
- -#Long distance runner

A kto tu żartuje?Fear pisze:Widzę, że poczucie humoru dopisuje koledze
Jesteś tego pewien?Greddo pisze:Myślę, że awaryjnie z powodzeniem zastąpię Ci Evke![]()
![]()
![]()
Ostatnio zmieniony wt lut 28, 2006 2:51 pm przez real_alien, łącznie zmieniany 1 raz.
Ty, onireal_alien pisze:A kto tu żartuje?![]()
![]()
Grido, poprostu w siebie nie wierzyszGreddo pisze:No właśnie nie do końca![]()
To spokoEvE pisze: Iron: tak, na pociąg 2 osoby to już jest grupa i ceny mocno spadają. jak będzie nas więcej to myśle że będzie ,,ekstremalnie'' tanio.
7 nieee, co do 5 to juz lepsze przyblizenie, ale podejrzewam iz wyrobimy sie szybciejEvE pisze: Z Katowic Jedziemy PKSem do Cieszyna, przez granicę przechodzimy pieszo Potem od granicy idziemy na dworzec, to jest nie duży kawałek, w zasadzie ciągle prosto. Potem pociągiem jedziemy do Vizovic, przesiadki są chyba 2 albo 3, a cała podróż po Czechach trwa jakieś 7 godzin. Albo 5.
Tak ogolnie to tutaj macie rozklady jazdy: http://www.idos.cz/JRCis.asp
i na podstawie tego bedziemy kombinowac. Podejrzewam iz wyjezdzac bedziemy w czwartek w godzinach poludniowych, a wracac bedziemy w poniedzialek z samego rana. Poki co nie ma sensu dokladnie obadywac bo sie moze rozlad zmienic. No i najlepiej zeby bylo jak najmniej przesiadek. Krotko mowiac w odpowiednim czasie sie tym zajme z kims
Tak wlasnie zrobimy (najprawdopodobniej na rynku, ale to tez do ustalenia w pozniejszej porze). Ja na przyklad bede jechal prosto do Cieszyna bo mam a) blizej b) Katowice to dla mnie odwrotny kierunek jazdy niz CieszynEvE pisze: Ew. dla ludzi mieszkających bliżej granicy można się styknąć już w Cieszynie
Takie rzeczy podejrzewam nie beda wiekszosci przeszkadzac (co najwyzej kobietom). Ogolnie to zasada jest taka, jak ktos nie znosi pigmejskiego niezdrowego zarcia, kijowego picia, musi spac w lozku, nie wytrzyma nie mycia zebow po kazdym posilku, musi miec sterylne otoczenie w promieniu 10 metrow od niego itd to ZOSTAJE W DOMU i nie wybiera sie na festiwale. Fakt faktem lepiej zeby nie bylo syfu (bo syf to przewaznie niefajna sprawa), ale wybierajac sie na taki spend musicie chwilowo zapomniec o pewnych wygodach. Mysle jednak, ze MOR to w miare kuluralny i czysty festyn.EvE pisze: deficyt fajnych napojów był, same jakieś kupy nie do picia (znaczy głównie).NA terenie festiwalu jest pełno jakiegoś syfiastego jedzenia, taniego, a takie rzeczy lepsze to są chyba nieznacznie drożśze. No ale to wszystko jest robione na szybko, ja tego nie radze jeść.
Jesli chodzi o napoje to podejrzewam, ze znajda sie tacy co im wystarczy przez 3 dni solidna dawka piwka, ale to inna historia
Jesli chodzi o swieze pieczywko to swieze po czesku to čerstvé, wiec zeby sie Ci mniej obeznani w jezyku naszych sasiadow nie zdziwili
No więc stało sie ! mam dwa bilety :rocx :rocx teraz jeszcze mam pytanie do was ludziska..cz wy może wicie jak to jest z organizacją ? tzn jest tam jakieś pole namiotowe ?? i czy wchodzi ono w cene biletu czy jak ?? bo ja kompletnie sie nie oriętuje.
Gratuluje ! Dolaczasz do naszej ekipy czy kulasz sie na festyn na wlasna reke ?Lucanus pisze:No więc stało sie ! mam dwa bilety :rocx :rocx teraz jeszcze mam pytanie do was ludziska..cz wy może wicie jak to jest z organizacją ? tzn jest tam jakieś pole namiotowe ?? i czy wchodzi ono w cene biletu czy jak ?? bo ja kompletnie sie nie oriętuje.
Pole namiotowe jest, wchodzi ono w cene biletu
Chyba jednak z wami
tylko powiedzcie mniej więcej ile nas uczyni przejazd w dwie strony ? ogólnikiem .. razem z dojazdem na granice itp 
Eve pracuje nad cennikiem, jak go zrobi to go tu powiesimyLucanus pisze:Chyba jednak z wamitylko powiedzcie mniej więcej ile nas uczyni przejazd w dwie strony ? ogólnikiem .. razem z dojazdem na granice itp
no to bardzo pięknie, ze mną pojedzie brat i kumpel .więc może w jakiś sposób koszta spadną:) choćby minimalnie , cóż cierpliwie będe czekał .. na cennik.. nie moge uwierzyć że zobacze tyle genialnych zespołów na jednym festiwalu.. tosz to ekstaza!
Iron: wchodzisz w moje kompetencje
?
Przesiadek: 2
Czas: 4 h (z Vizovic do Cieszyna mam bilet)
My chyba w 2005 jak w pociag wsiedlismy o 1 to o 6 (w nocy) byliśmy na miejscu...
Ceny do Cieszyna każdy se sam musi policzyć :].
No i pewnie jak będzie wiecej osób to cena pociagu mocno spadnie.
No i oczywiscie wszystko na jedynm bilecie. Tak jak w Polsce. Ale pociągi ładniejsze
.
No to podusmowując. Podróż na terenie czech na dwie ooby wyniosła okołoo 80 zł (w obie strony). Myśle że jak nas pojedzie aż tyle, to cena mocno spadnie, nie znam cennika czeskiego, ale weźcie 100 zł na podróż po Czechach. Dojazd do Cieszyna/Katowic oczywiście każdy sobie może sprawdzić.
Bielt w jedną stronę na dwie osoby to 252 korony (Z Cieszyna do Vizovic)Greddo pisze:jeszcze pytanko, te przesiadki na jedym bilecie są? ile ten pociąg kosztuje? (wiem, pewnie było, ale wiesz... ).
Przesiadek: 2
Czas: 4 h (z Vizovic do Cieszyna mam bilet)
My chyba w 2005 jak w pociag wsiedlismy o 1 to o 6 (w nocy) byliśmy na miejscu...
Ceny do Cieszyna każdy se sam musi policzyć :].
No i pewnie jak będzie wiecej osób to cena pociagu mocno spadnie.
No i oczywiscie wszystko na jedynm bilecie. Tak jak w Polsce. Ale pociągi ładniejsze
Ja myśle że najlepiej jak by było tanio. Czyli osobówki.iron84 pisze:No i najlepiej zeby bylo jak najmniej przesiadek.
Nie no. Pole jest za terenem festiwalu. Każdy siętam może robić, nikogo nie sprawdzają ;p.iron84 pisze:Pole namiotowe jest, wchodzi ono w cene biletu
Nie więcej niż 100 zł. Z Katowic oczywisice.Lucanus pisze:tylko powiedzcie mniej więcej ile nas uczyni przejazd w dwie strony ? ogólnikiem .. razem z dojazdem na granice itp
No to podusmowując. Podróż na terenie czech na dwie ooby wyniosła okołoo 80 zł (w obie strony). Myśle że jak nas pojedzie aż tyle, to cena mocno spadnie, nie znam cennika czeskiego, ale weźcie 100 zł na podróż po Czechach. Dojazd do Cieszyna/Katowic oczywiście każdy sobie może sprawdzić.
ni w ząb nie łapie, jakie ma znaczenie ilość ludzi do ceny biletów. O_oEvE pisze:Myśle że jak nas pojedzie aż tyle, to cena mocno spadnie,
KMFDM
Nie, tylko od czasu do czasu odpowiadam na proste pytaniaEvE pisze:Iron: wchodzisz w moje kompetencje?
Czyli na jedna osobe wychodzi powiedzmy nawet 150 koron. Sto koron kosztuje w mocnym przyblizeniu 15 zyla. Czyli w dwie strony w 60 zylach na osobe powinnismy sie wyrobic.EvE pisze:Bilet w jedną stronę na dwie osoby to 252 korony (Z Cieszyna do Vizovic)
Pewnie, ze osobowki, ale jak za +/- te sama cene bede mial w przeciagu godziny dwa kursy i jeden bedzie mial 2 przesiadki, a drugi 5 to chyba wybor pierwszego jest oczywistyEvE pisze:Ja myśle że najlepiej jak by było tanio. Czyli osobówki.iron84 pisze:No i najlepiej zeby bylo jak najmniej przesiadek.
Bylo nie bylo jest za darmoEvE pisze:Nie no. Pole jest za terenem festiwalu. Każdy siętam może robić, nikogo nie sprawdzają ;p.iron84 pisze:Pole namiotowe jest, wchodzi ono w cene biletu
Zniżka grupowa (Sleva pro skupiny)Greddo pisze:ni w ząb nie łapie, jakie ma znaczenie ilość ludzi do ceny biletów. O_oEvE pisze:Myśle że jak nas pojedzie aż tyle, to cena mocno spadnie,
Najciekawsza w tej chwili dla Polaków oferta ČD. Zasady jej przyznawania są bardzo proste.
Jedynym warunkiem przyznania zniżki jest ilość razem podróżujących osób - minimalnie 2, maksymalnie 30 osób (w momencie gdy osób będzie więcej, np. 40, będą oni odprawieni jako 2 grupy). Nie są potrzebne żadne dodatkowe dokumenty.
Cena będzie liczona wg taryfy Zákaznické jízdne [z kartą Z - o niej w następnym punkcie], i tak: pierwsza i druga osoba zapłaci za cały bilet wg tego cennika (15+), każda następna jak za dziecko (15-).
Wiecej o tym mozecie poczytac tukej: http://www.kolej.one.pl/~halski/cestovani_vlakem.html#2
Krotko mowiac pierwsze dwie osoby placa pelna stawke (bilety kupowac bedzie pewnie jedna osoba wiec policzymy caly koszt, podzielimy itd
Na oficjalnej zniknela wzmianka o TSA ? Czyzby ich wystep zostal odwolany ??? 
Dalej nie wiadomo co z TSA. Podejrzewam, ze juz po ptokach. W sumie szkoda. Stronke w nowym miesiacu uaktualnili minimalnie, ale nie ma np nowej ceny biletow w EURO, a wiec mysle, ze w tym tygodniu bedzie jakas aktualizacja i dorzuca jakies kapelki
PS. Pisalem swego czasu o innym czeskim festiwalu (na ktory co prawda sie nie wybieram, ale moze kogos to zainteresuje), a mianowice BRUTAL ASSAULT. Dotychczas potwierdzone kapele to
Dimmu Borgir
Ephel Duath
Amorphis
Rotten Sound
Gojira
Birdflesh
Carnival in Coal
Orphaned Land
Festyn odbedzie sie w dniach 10-12 VIII 2006 w miejscowosci Swojsice (20km od Pardubic)
Kolejnym czeskim dosc ciekawym festiwalem jest NOC PLNA HVEZD
Sklad:
W.A.S.P.
ALEŠ BRICHTA
ALKEHOL
ARAKAIN
ARZÉN
AYA
BANANA
DEBUSTROL
DIVOKEJ BILL
DOGA
FOLIMANKA BLUES
GREXABAT
HARLEJ
HORVÁTH VLASTA + kapela FRENZY
HYPERION
KERN
KULIČKY ŠTĚSTÍ
NO NAME
PEHA
PETR KOLÁŘ
R.E.T.
RIVIERA PLAYBOYZ
ROOT
ŠKWOR
TÖRR
VYPSANÁ FIXA
+Zagraniczna gwiazda - JEDNA z PONIZSZYCH:
MACHINE HEAD
FEAR FACTORY
TYPE O NEGATIVE
Data: 23-24 VI 2006
Miejsce: TŘINEC – BOREK (na stadionie)
PS. Pisalem swego czasu o innym czeskim festiwalu (na ktory co prawda sie nie wybieram, ale moze kogos to zainteresuje), a mianowice BRUTAL ASSAULT. Dotychczas potwierdzone kapele to
Dimmu Borgir
Ephel Duath
Amorphis
Rotten Sound
Gojira
Birdflesh
Carnival in Coal
Orphaned Land
Festyn odbedzie sie w dniach 10-12 VIII 2006 w miejscowosci Swojsice (20km od Pardubic)
Kolejnym czeskim dosc ciekawym festiwalem jest NOC PLNA HVEZD
Sklad:
W.A.S.P.
ALEŠ BRICHTA
ALKEHOL
ARAKAIN
ARZÉN
AYA
BANANA
DEBUSTROL
DIVOKEJ BILL
DOGA
FOLIMANKA BLUES
GREXABAT
HARLEJ
HORVÁTH VLASTA + kapela FRENZY
HYPERION
KERN
KULIČKY ŠTĚSTÍ
NO NAME
PEHA
PETR KOLÁŘ
R.E.T.
RIVIERA PLAYBOYZ
ROOT
ŠKWOR
TÖRR
VYPSANÁ FIXA
+Zagraniczna gwiazda - JEDNA z PONIZSZYCH:
MACHINE HEAD
FEAR FACTORY
TYPE O NEGATIVE
Data: 23-24 VI 2006
Miejsce: TŘINEC – BOREK (na stadionie)
... jakby byli na Masters to bym krzyczał, że pierwszy tam będę.iron84 pisze:FEAR FACTORY
KMFDM
No więc, potrzebuję teraz aby ktoś z Was zdekomplikował moje skomplikowane życie i udzielił odpowiedzi na następujące pytania:
Po pierwsze, czy na tym festiwalu są jakieś kategorie biletów (chodzi mi o sektory pod, nad, za sceną i tego typu rzeczy).
I po drugie, czy jeżeli pójdę do któregoś z punktów sprzedaży wymienionych na stronie ticketportal, to czy sprzedadzą mi tam bilety na miejscu, jeżeli wcześniej ich nie zarezerwuję?
Po pierwsze, czy na tym festiwalu są jakieś kategorie biletów (chodzi mi o sektory pod, nad, za sceną i tego typu rzeczy).
I po drugie, czy jeżeli pójdę do któregoś z punktów sprzedaży wymienionych na stronie ticketportal, to czy sprzedadzą mi tam bilety na miejscu, jeżeli wcześniej ich nie zarezerwuję?
-
Deleted User 357
Nie,jeden bilet jestPo pierwsze, czy na tym festiwalu są jakieś kategorie biletów (chodzi mi o sektory pod, nad, za sceną i tego typu rzeczy).
Nie mam pojęcia szczerze mówiąc,ale chyba takI po drugie, czy jeżeli pójdę do któregoś z punktów sprzedaży wymienionych na stronie ticketportal, to czy sprzedadzą mi tam bilety na miejscu, jeżeli wcześniej ich nie zarezerwuję?