live after death - najlepszy koncert ??
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: live after death - najlepszy koncert ??
A'propos tego rankingu - może to tylko moje zboczenie na punkcie Iced Earth, ale mimo wszystko "Alive In Athens" spokojnie się w tym rankingu powinien znaleźć, bo jest rewelacyjną płytą koncertową...... A nie, że dają chyba 3 koncertówki Floydów.... rozumiem, Floyd Wielki Zespół, ale to co się dzieje na "Alive In Athens" jest niesamowite.... Tak samo z "Rock In Rio" - też mógłby tam być.... Najlepsze jest to, że znalzła się tam płyta Armii, która w tym samym numerze, kilkanaście strona dalej dostała ocenę "3".... dziwne 
Wg.mnie najlepsze koncerty to
-Live Killers Queen
-Unleashed in the East Judas Priest
-No Sleep til Hammersmith Motorhead
-Live Killers Queen
-Unleashed in the East Judas Priest
-No Sleep til Hammersmith Motorhead
Ja czekam ze swoją oceną do czasu kiedy zremasterują LAD na dvd :rocx ! Narazie koncert oceniam 9-/10. Nie dałem dychy, gdyż publika trochę drętwa (ale i tak lepsza niż w Chorzowie 05 - ogółem), jakość bootlegu video (nawet tego z laser discu) nie powala na kolana oraz głos Dickinsona nie był w najlepszej formie.
A tak wogóle to powinno się dokładniej opisywać tematy - czy chodzi o koncert video czy audio, gdyż audio posiada kilka utworów z innych koncertów i niektórzy mogą je uwielbiać lub też nie lubić - i to zaważa na ocenie. Podobnie jest z jakością obrazu (z vhs'a np.).
A tak wogóle to powinno się dokładniej opisywać tematy - czy chodzi o koncert video czy audio, gdyż audio posiada kilka utworów z innych koncertów i niektórzy mogą je uwielbiać lub też nie lubić - i to zaważa na ocenie. Podobnie jest z jakością obrazu (z vhs'a np.).
Made in Japan ma 1 miejsce? Mam tą płytkę i jakoś mnie nie rozgrzewa, ale ma jedną zaletę - cholernie głośny koncert (przy Child in Time aż głowa boli).
Nie zgadzam się, że na LAD publiczność jest drętwa. Reagują standartowo, biją brawa, klaszczą. Sporo ich tam było, bodaj 50.000.
Nie zgadzam się, że na LAD publiczność jest drętwa. Reagują standartowo, biją brawa, klaszczą. Sporo ich tam było, bodaj 50.000.
ten ranking był do dupy, bo RiR było gdzieś pod koniec chyba, albo wcale nie było... Nie było też Screama Bruca, no ale temu akurat się nie dziwię jakoś, ludzie mało znają jego solowe dokonania...
50000 to chyba było łącznie przez te 4 dni gdy dawano tam koncerty.Katarn pisze:Nie zgadzam się, że na LAD publiczność jest drętwa. Reagują standartowo, biją brawa, klaszczą. Sporo ich tam było, bodaj 50.000.
co to za hala musiała by byc żeby 50000 upchnąć 
Nirvana- "Mtv Unplugged in New York"
przez grzecznosc nie skomentuje...
a co do tego,ze Made in Japan to wlasnie nie bylo to,Made in Japan bylo na trzecim chyba co juz w ogole mnie zdziwilo
a co do tego,ze Made in Japan to wlasnie nie bylo to,Made in Japan bylo na trzecim chyba co juz w ogole mnie zdziwilo
O nie,ale sie walnelam
macie racje Made in Japan,popieprzyla mi sie kolejnosc
ale.ze nie jestem tchorzem to nie wycofam poprzednego posta hehehe
"Rock In Rio" jak już pisałem wcale nie było..... "Scream..." oczywiście też nie... Tylko, że w takich rankingach nie powinni się dziennikarze kierować popularnością... wali mnie to czy coś się słabo sprzedało czy było słabo znane - jak jest dobre/świetne/rewelacyjne to na uznanie zasługuje...syzygy pisze:ten ranking był do dupy, bo RiR było gdzieś pod koniec chyba, albo wcale nie było... Nie było też Screama Bruca, no ale temu akurat się nie dziwię jakoś, ludzie mało znają jego solowe dokonania...
Aha ThunderBird też mi o czymś przypomniał - oczywiście w rankingu "Unleashed In The East" nie było... dobrze, że docenili go we wkładce o Judasie - w pełni zasłużone 5 gwiazdek :rocx
Brawo za odwagęLittle Moonchild pisze:O nie,ale sie walnelam macie racje Made in Japan,popieprzyla mi sie kolejnosc
cholera, dam głowę, że słyszałem o 50 tysiakach w Long Beach. Niech mnie ktoś, albo Piwowarusa z błędu wyprowadzi.
Dobrze słyszałeś - przez 4 występy z rzędu w mieszczącej 13 tysięcy ludzi Long Beach Arena były komplety, co daje nawet 52 tys.Katarn pisze:cholera, dam głowę, że słyszałem o 50 tysiakach w Long Beach. Niech mnie ktoś, albo Piwowarusa z błędu wyprowadzi.
Nie moze dlatego ze jakosc slaba jak wykjdze dvd sie zobaczy
na razie death najlepszy potem rir
na razie death najlepszy potem rir
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Najlepszy kotcert to Live At Donington, nie wiem czemu, ale jak dla mnie to pokonuje wszystkie :solo :solo :solo , a zaraz za nim jest Live After Death :solo .
Każdy ma swoje upodobania.Filik10 pisze:Najlepszy kotcert to Live At Donington, nie wiem czemu, ale jak dla mnie to pokonuje wszystkie :solo :solo :solo , a zaraz za nim jest Live After Death :solo .
PS: Wiesz, że na tym forum obowiązuje ograniczona liczba emotikonów? Górna granica to 3 na post.
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Och, przepraszam, nie wiedziałem o tym limicie, poprawie się
.
hmmm najwieksza energia ironi tryskali na Maiden England
BartSmith pisze:Każdy ma swoje upodobania.Filik10 pisze:Najlepszy kotcert to Live At Donington, nie wiem czemu, ale jak dla mnie to pokonuje wszystkie :solo :solo :solo , a zaraz za nim jest Live After Death :solo .
PS: Wiesz, że na tym forum obowiązuje ograniczona liczba emotikonów? Górna granica to 3 na post.
łącznie z tymi w podpisie
dla mnie Live After Death nie jest najlepszym koncertem, ale jest najlepszą koncertówką
Jak dla mnie Live After Death nie jest bezwzględnie najlepszy, ale jest w ścisłej czołówce. Doskonała forma zespołu, doskonały setlist, świetna publika :solo
no bo siedzi cichoHallowed pisze:świetna publika :solo