World Tour 2006 - wyjazdy na zagraniczne koncerty

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

World Tour 2006 - wyjazdy na zagraniczne koncerty

Post autor: WICKER MAN »

Proponuję, abyśmy w tym temacie dyskutowali tylko na temat wypadów na koncerty Maiden w innych krajach.

Na początek - kto z Was myśli o koncercie w Londynie 22 grudnia lub w Dublinie 2 dni wcześniej? Bilety dla członków FC będą w przedsprzedaży już od piątku 10 marca (Londyn) i środy 22 marca (Dublin).
Być może dzień przed/po koncercie w Earls Court odbędzie się zlot członków oficjalnego FC, na którym będzie obecny cały zespół... Zobaczymy czy do tego dojdzie.

Co do Dortmundu to jeszcze nie wiem jaki byłby koszt przejazdu autokarem choć jest to niestety dość daleko... Z Wawy jedzie się 16-17 godzin w jedną stronę. :? Być może taniej byłoby polecieć tanimi liniami (Wizzair lata do Dortmundu z Warszawy, Katowic i Gdańska, a Germanwing do Stuttgaru z Warszawy i Krakowa).

Co do Mediolanu i Barcelony to niestety loty do tych miast nie odbywają się codziennie więc trochę trudniej byłoby z dotarciem na miejsce i trzeba byłoby tam raczej zostać na 2-3 dni... Choć rozkład na zimę 2006/2007 nie jest jeszcze (i nieprędko będzie) znany...
Ostatnio zmieniony wt mar 07, 2006 10:59 am przez WICKER MAN, łącznie zmieniany 2 razy.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Re: World Tour 2006 - wyjazdy na zagraniczne koncerty

Post autor: Nomad »

Ja moge dać tam max 300 zł na taki wyjazd. Na więcej niestety mnie nie stać. A wątpie żeby tak tanio dało sie pojechać, więc chyba trzeba sie pożegnać z tymi koncertami :cry: Trzeba było jeżdzić zagranice jak były Czechy... :( :?
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

... tak jak pisałem wczesniej odnośnie wyjazdu na koncert Iron Maiden dla mnie najlepszym rozwiązaniem byłby koncert w Niemczech lub w Anglii ... co do organizacji takiej wyprawy można by się skontaktować z firmą SHORTCUT www.shortcut.pl ... no chyba że organizacją zajęlibyśmy się sami wewnątrz FC SANKTUARIUM.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

może coś jednak z tego wyjdzie. zależy jak mi będzie szczęście u buków dopisywać ;) na red hotów zarobiłem w jeden weekend to może na ironów w miesiąc się uda :lol: mam nadzieje na jakiś wspólny wyjazd. no zobaczymy. oni mają nas w dupie więc pokażmy im że muzyka jest ponad tym i pojawmy się licznie z polskimi flagami :wink: :rocx :beer
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Matek pisze: oni mają nas w dupie
chyba raczej on-Rod Smallwood
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

przecież to widać że olali europę wschodnią. i napewno mieli na to wpływ nie ma co się oszukiwać. ale to dla mnie nie ma znaczenia. ja ma gdzieś jacy oni są. poprostu kocham ich muzykę a nie ich. to tylko ludzie i jak każdy czlowiek są we władaniu mamony.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Nie off-topujcie! Tu rozmawiamy TYLKO na temat wypadów za granicę. Za zmienianie tematu będą warny! :!:
jesper pisze:... tak jak pisałem wczesniej odnośnie wyjazdu na koncert Iron Maiden dla mnie najlepszym rozwiązaniem byłby koncert w Niemczech lub w Anglii ... co do organizacji takiej wyprawy można by się skontaktować z firmą SHORTCUT www.shortcut.pl ... no chyba że organizacją zajęlibyśmy się sami wewnątrz FC SANKTUARIUM.
Skontaktowałem się z łódzką Bileterią i Shortcutem w sprawie ewentualnego wyjazdu do Dortumndu lub Stuttgartu oraz załatwienia biletów i czekam na odpowiedź.
Awatar użytkownika
Macias
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Macias »

Mi jest obojętne, czy do Dortmundu, Londynu czy Dublina, bo podejżewam że koszt biletu i podróży będzie podobny. Wstępnie byłbym zainteresowany wyjazdem, zobaczymy jak będę stał z finansami. Lepszym, aczkolwiek chyba trochę droższym rozwiązaniem będzie Londyn albo Dublin.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Po prostu Londyn jest droższym miastem (nie wiem jak Dublin), ale ogólnie nie powinno być większej różnicy... Do Londynu jest więcej połączeń lotniczych.
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BartSmith »

Ja raczej na 100% jadę do Niemiec. Co do Anglii i innych państw to jeszcze nie wiem jak będę stał finansowo.
Awatar użytkownika
Macias
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Macias »

Lecąc do Londynu trzeba się liczyc z wydaniem 20 funtów na pociąg z lotniska do Londynu albo 10 na autobus, bo tanie linie lotnicze nie lataja na Heathrow, i kilka funtów na metro. A bilety powinny byc w podobnej cenie, co w Dortmundzie, raczej nie bedzie to duzo wiecej. A Dublin powinien by tańszy.
szatanista
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: szatanista »

do Dortmundu mozna sie przejechac pociagiem, niestety nie wiem ile by nas to wynioslo ;/
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Bilety na niemieckie koncerty będą w sprzedaży 17 marca o 9.00, bilety do Barcelony 13 marca, a do Mediolanu również 17 marca.

Do Dortmundu można w miarę łatwo się dostać - pociągiem, autokarem (np. Eurolines choć jedzie 16-17 godzin :? ) i samolotem.
szatanista
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: szatanista »

Pociag z Warszawy jedzie ok. 10 godzin, nie jest to chyba tak duzo w porownaniu z autokarem ;) Czy ktos z Was orientuje sie (lub moglby zagadac z PKP) w cenie biletu?
Awatar użytkownika
white
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: white »

jak mi sie uda to uderzam do Dortmundu, najbardzie mi pasuje bo to w piatek i w sumie niedaleko, bedzie organizowany jakis wspolny wyjazd przez FC? bo jak tak to sie na to pisze...
Awatar użytkownika
Maidenholik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Maidenholik »

Satanel pisze:Pociag z Warszawy jedzie ok. 10 godzin, nie jest to chyba tak duzo w porownaniu z autokarem ;) Czy ktos z Was orientuje sie (lub moglby zagadac z PKP) w cenie biletu?
Wlasnie gadalem, to pociag euro night, a panienka zaspiewala 330zl. w jedna strone, nie wiem, czy sa jakies znizki...
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

Z Dortmundu pociagiem da sie wrocic za 50 zeta, ale dojazd w tamta strone to juz nie bedzie taki tani (obstawiam ze jakies 250)

Ja jade do Mediolanu - tzn kupuje bilet na pewno i bede sie potem martwil jak dojade.
Dortmund tez wchodzi w gre
I cos w UK
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Myślę, że na razie trzeba zamówić (np. poprzez Shortcut) bilety na koncert w Dortmundzie (bo obawiam się, że rozejdą się bardzo szybko), a potem spokojnie zaplanować przejazd... Jest jeszcze na to dużo czasu.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Szymon pisze:Z Dortmundu pociagiem da sie wrocic za 50 zeta, ale dojazd w tamta strone to juz nie bedzie taki tani (obstawiam ze jakies 250)

Ja jade do Mediolanu - tzn kupuje bilet na pewno i bede sie potem martwil jak dojade.
Dortmund tez wchodzi w gre
I cos w UK
Tylko pociąg z Dortmundu odjeżdża bodajże o 22.45 (choć rozkład może się zmienić) więc trzeba byłoby tam spędzić jeszcze cały dzień po koncercie... :?

Szymon, co powiesz na Earls Court lub Dublin? :twisted: :D
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

Maidenholik pisze:Wlasnie gadalem, to pociag euro night, a panienka zaspiewala 330zl. w jedna strone, nie wiem, czy sa jakies znizki...
no to 330 plus 50 powrot. tzn pod warunkiem ze bedzie 7 osob - koncert jest w piatek, wiec na powrot mozna kupic w dojczach wochenende za 30 Euro na ktorym moze jechac 7 osob - dojezdza sie do zgorzelca, a ze zgorzelca juz sie jedzie za polska taryfe
ODPOWIEDZ