World Tour 2006 - wyjazdy na zagraniczne koncerty
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: World Tour 2006 - wyjazdy na zagraniczne koncerty
ja tez nie wyrabiam z tym co Wy tu wypisujecie
W kazdym razie mam pomysla moze szalonego, ale sie z kilka koncertow nawiedzi. Narzie cicho sza zeby nie zapeszac 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ale zauważ, że to 18 hrs x 2 w krótkim odstępie czasu... A do tego koncert... Naprawdę istny hardcore... Myślę, że lepiej rozważyć pkp lub/i samolot, a cenowo wyjdzie i tak podobnie.Piwowarus pisze:Szkoda, że wiadomo kiedy bilety bede dostępne w sprzedaży, a nie wiadomo po ile. Dortmund jest bliżej, ale koncert tam bedzie sie cieszył pewnie większym zainteresowaniem (w końcu całe zagłębie Ruhry) i może się szybko wyprzedać. Co do podróży to 18 h to względnie nie jakoś tragicznie, ostatnio jechałem do Barcelony i jakoś dało radę![]()
Co do pociągów to nie należy słuchać się informacji PKP bo oni mówią o bezpośrednich połączeniach, w których płaci się za taryfe międzynarodową. Taniej wyjdize dojechać do granicy i tam się przesiąść. Daje to też większe możliwości dopasowania godzin pociągów.
Blagam juz nie zaczynajcie od nowa tego tematu. W naszym kraju nie ma koncertu i basta! Tu organizujemy wypad co widac w temacie zagranice.bruce_dickinson6 pisze:"This European leg of the World Tour will be followed in early 2007 with selected dates in other parts of the World. "
tak było na oficjalnej, wiec na pewno nie bedzie w Polsce ?
A jak w Polsce nie bedzie i zostanie zorganizowany wyjazd to raczej pojade
No wiadomo ze ktos nam musi pomoc z tymi biletami w Dortmund bo jak kazdy sobie zacznie zalatwiac to nic z tego nie wyjdzie. A o podroz potem zadbamy na pewno sie zbierzemy i pojedziemy razem ale chyba nie pociagiem bo tak wychodzi najdrozej. W Lodzi juz jest 4 chetnych
Ja tez szacuje koszta okolo 500zl
Jeśli chcieli byśmy lecieć do Niemiec to Stuttgart bedzie lepszą lokacją, bo jest tam więcej połączeń. Jeśli teraz by zamawiać bilety to lot Germanwings z Warszawy wyniósł by nieco ponad 200zł(1 os dorosła grupy płaca o zgrozo więcej). Tylko że przylot dzień przed, a wylot dzień po koncercie. Więc dochodza koszta hotelu (no chyba że woli ktoś w grudniu nocować pod gołym niebem
)
JA tez sie pisze na jakis koncert zagranica :] i czekam dalej jak rozwinie sie sprawa z biletami itp
Poland We salute you !!!!! :]
Wedlug mnie dodatkowe koszty hotelu to juz bez sensu... Dortmund ma czeste i wygodne polaczenia
-
Deleted User 1499
Piszcie co z biletami.Transportem bedziemy sie martwic pozniej
Moim zdaniem najlepiej wynajac Bus ewentualnie autokar. [Dortmund]
Ma to duzo plusow, dowoz mozlwiei jak najblizej obiektu, jesli ktos zabladz autokar poczeka (samolot nie), mimo ze komfort jazdy nie jest taki jak w samolocie to ma sie ten komfort psychiczny np. zostawiajac maly bagaz w autokarze. a mysle ze przy kwocie rzedu 400-500 zl to paredziesiat zloty nie robi duzej roznicy, tymbardziej ze z organizacja transportu mozna poczekac.
Chetnie wybralbym sie na te wycieczke do londynu. Dwa koncerty plus zwiedzanie, super pomysl !! w wakacje zarobie troche kasy wiec moze bede mogl sobie na to pozwolic.
Ale najpierw musze zapisac sie do fan clubu
:P:P
Ma to duzo plusow, dowoz mozlwiei jak najblizej obiektu, jesli ktos zabladz autokar poczeka (samolot nie), mimo ze komfort jazdy nie jest taki jak w samolocie to ma sie ten komfort psychiczny np. zostawiajac maly bagaz w autokarze. a mysle ze przy kwocie rzedu 400-500 zl to paredziesiat zloty nie robi duzej roznicy, tymbardziej ze z organizacja transportu mozna poczekac.
Chetnie wybralbym sie na te wycieczke do londynu. Dwa koncerty plus zwiedzanie, super pomysl !! w wakacje zarobie troche kasy wiec moze bede mogl sobie na to pozwolic.
Ale najpierw musze zapisac sie do fan clubu
-
El Dorado
czy jest to temat "wyjazd do Dortmundu" ?? bo jak tak to sorry.. ale w temacie widze "World Tour 2006 - wyjazdy na zagraniczne koncerty" a jako, że Dublin jest za granicą doszedłem do wniosku, że w odpowiednim temacie rzuce propozycję..sekcjazwlok pisze:Ale my myslimy nad Niemcami a nie Dublinem.tobink pisze:z lodzi sa loty do Dublina tanimi liniami.. mozna by jakos tak pomyslec...
pozdrawiam
-
Deleted User 1499
tobink pisze:czy jest to temat "wyjazd do Dortmundu" ?? bo jak tak to sorry.. ale w temacie widze "World Tour 2006 - wyjazdy na zagraniczne koncerty" a jako, że Dublin jest za granicą doszedłem do wniosku, że w odpowiednim temacie rzuce propozycję..sekcjazwlok pisze:Ale my myslimy nad Niemcami a nie Dublinem.tobink pisze:z lodzi sa loty do Dublina tanimi liniami.. mozna by jakos tak pomyslec...
pozdrawiam
Napisalem tak bo rozmawialismy o Niemczech a ty wyskoczyles z Dublinem to wszytsko.
Nie chce mi się przeglądać całego tematu, dlatego zadam pytanie:WICKER MAN pisze:Czy ktoś z Was myśli o wypadzie na oba?
Plusy:
- 2 gigi za jednym zamachem + zwiedzanie Londynu (Ruskin Arms itp. )
- słynna hala
- Maiden u siebie w domu
Minusy:
- termin: tuż przed świętami... w Polsce bylibyśmy dopiero 24 grudnia.
- duże obłożenie lotów w okresie przedświątecznym choć rezerwując odpowiednio wcześnie bilety można tego uniknąć
- Earls Court to olbrzymia hala mieszcząca prawie 20.000 osób więc nici z kameralnej atmosfery
- Londyn jest jednak dość drogi choć 2 dniowy wypad nie kosztowałby fortuny...
Czy dla nie-członków oficjalnego FC nie będzie problemów z biletami??
Kurde jest to strasznie kusząca propozycja. Gdyby się udało to zobaczę Maiden 3 razy...
-
Deleted User 1499
Ja zabieram sie tylko do niemiec.Czy cos juz wiadomo na temat biletow??
- KaziorFukacz
- -#Trooper

1. Mnie także interesuje odpowiedź na to pytanie.levy88 pisze:Czy dla nie-członków oficjalnego FC nie będzie problemów z biletami??
2.
3. Jesli jest ktoś z Lublina lub okolic kto się szykuje, na którykolwiek wypad zagraniczny - pisać!
... nie bedzie Maiden w Polsce.
...Living on a razors edge, balancing on a ledge...
Jesli tak to naprawde tanio.... To moze naprawde warto zorientowac sie ile lot do Dortmund grupa by nas wyniosl? Moze nie dosc ze taniej to na pewno szybciej i wygodniej!
a na jak długo przed lotem rezerwowali? znajoma z Rzymu rezerwowała w grudniu na sierpeiń i wyszło jej koło 150 zł w obie stronytenebrosa pisze:Ostatnio znajommi lecieli w 6 osób do Londynu i rezerwowali bilet grupowy.
wolę poczekać na ceny - potem będę się martwił
Może warto by jeszcze przeanalizować możliwość wyjazdu do Szwajcarii? Być może okazłoby się, iż jest to korzystniejsze, aniżeli Dortmund 
zaraz sie pojawia glosy, ze nie maja paszportow 
Ja musze sie opanowac, bo jak zaczalem dzisiaj ustalac gdzie jade to mi wyszlo 7 koncertow
Poki co mam pewne 2 - jeszcze 2 to minimum 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Do Szwajcarii nie latają tanie linie.
Z Londynem może być ten problem, że tuż przed świętami linie są totalnie obłożone...
Mam nadzieję, że jutro dowiem się jak wygląda sprawa z zamawianiem biletów do Dortmundu/Stuttgartu przez Shortcut'a. Co w końcu ma wyjść taniej?
Z Londynem może być ten problem, że tuż przed świętami linie są totalnie obłożone...
Mam nadzieję, że jutro dowiem się jak wygląda sprawa z zamawianiem biletów do Dortmundu/Stuttgartu przez Shortcut'a. Co w końcu ma wyjść taniej?