Najlepszy utwór na Tyranny Of Souls Bruca Dickinsona
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

Re: Najlepszy utwór na Tyranny Of Souls Bruca Dickinsona
A Tyranny Of Souls!chwytliwy refren!
Dzisiaj słuchałem tej płyty. I mi się przypomniały czasy sprzed zeszłorocznego Mystica
Pięknie wtedy było. Słońce
Ehhh niedługo znów będzie ciepło 
Zagłosowałem na "Navigate" i po przyjrzeniu się wynikom stwierdziłem, że nie jestem szczególnie oryginalny. A dlaczego wybrałem ten utworek? Bo fajnie kołysze, jakoś zawsze lubiłem takie spokojniejsze kawałki, także w wykonaniu Maiden. Ale przyznam, że w solowym dorobku Brusia nie potrzebne mi analogie do twórczości Dziewicy. To jednak nie to samo.
- Elevatorman
- -#Clansman

A tyranny of souls a za navigate nie przepadam ale są jeszcze 2 inne które mógłbym zaznaczyc tj. Power Of The sun i Abduction 
Na dziś moim ulubionym albumem Bruca jest Accident of Birth, najlepsze partie gitarowe, kompozycje i wogóle jest świetny. Darkside to Aquarius, Road to Hell, Tacking the Queen ,Man of Sorrows (najlepsza ballada Bruca) czy Freak to świetne utwory.
Chemical troche mniej mi sie podoba, chyba ze względu na zbyt duży cięzar utworów ,choc jest tam mój ulubiony utwór Bruca, Book of Thel.
A omawiany tu Tyrrany of Souls,też jest bardzo dobry. Szkoda ,że psuje go troche mi obecność dwóch utworów ,których nie lubie, Power of the Sun i Devil in the Hog, są dla mnie bardzo słabe.
Natomiast Kill Devil Hill, River of no Return, Abductions,Soul Intruders czy tytułowy to naprawde dobre utwory. A ballada Navigate to Sea of the Sun jest dla mnie znacznie lepsza niż Journeyman.
Co ważne Bruce śpiewa tu lepiej niż na DoD ,co dobrze rokuje przed następnym albumem Maiden.
A ulubiony utwór z płyty?....hmm...Kill Devil Hill, za refren pełen mocy.
Chemical troche mniej mi sie podoba, chyba ze względu na zbyt duży cięzar utworów ,choc jest tam mój ulubiony utwór Bruca, Book of Thel.
A omawiany tu Tyrrany of Souls,też jest bardzo dobry. Szkoda ,że psuje go troche mi obecność dwóch utworów ,których nie lubie, Power of the Sun i Devil in the Hog, są dla mnie bardzo słabe.
Natomiast Kill Devil Hill, River of no Return, Abductions,Soul Intruders czy tytułowy to naprawde dobre utwory. A ballada Navigate to Sea of the Sun jest dla mnie znacznie lepsza niż Journeyman.
Co ważne Bruce śpiewa tu lepiej niż na DoD ,co dobrze rokuje przed następnym albumem Maiden.
A ulubiony utwór z płyty?....hmm...Kill Devil Hill, za refren pełen mocy.
- Elevatorman
- -#Clansman

ja tam lubie Power Of The Sun:D
- dostoevsky
- -#Assassin

Wszystkie są świetne, ale Intro jedno z najlepszych, jakie znam 
Po tylu latach, moich apelach, temat został wreszcie przeniesiony tam gdzie jego miejsce
... podoba mi się ta nowa administracja
mmm.. moja pierwsza płyta Bruce'a. (Hehe mam jeszcze drugą - CW - to już prawie kolekcja
). Strasznie trudny wybór, bo prawie wszystkie piosenki stoją na tym samym, wysokim poziomie i wszystkie mi sie podobają, lecz oddałem głos na Kill Devil Hill za wokal Bruce'a.
Najlepszy kawalek na Tyranny Of Souls to Abduction za ten ogien i moc 
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Nie ma to jak ballada w wykonaniu Bruca :rocx
So we go and we'll not return to navigate the seas of the sun
ale powiedzmy sobi szczerze z wyjątkiem Devil on a Hog... tu nie ma słabej piosenki
So we go and we'll not return to navigate the seas of the sun
ale powiedzmy sobi szczerze z wyjątkiem Devil on a Hog... tu nie ma słabej piosenki
"Soul Intruders" powinien jak dla mnie zastąpić "Abduction" jeśli chodzi o teledysk...
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Zdecydowanie utwór tytułowy. Wyjątkowo złowiesczy!!!
Nemesis...as one we stand!!
-
Ironka Maidenka
- -#Wrathchild

''Abduction'' i ''Navigate The Seas Of The Sun'' 
Eternal za klimat
Pffy cieżko wachałem się między Abduction a Soul Intruders i zagłosowałem na River Of No Return.
- Metalophil
- -#Moonchild

a ten jak się chciał pochwalić że ma japońską wersjęcellman pisze:Eternal za klimat
Tytułowy, bo wymiata!
-
Beltrametix
- -#Invader

"Tyrrany of Souls" jest najlepszą i najciekawszą kompozycją na albumie
Co prawda "Navigate" ma wspaniałą melodię i oryginalne brzmienie, ale takiej mocy jaką dysponuje "ToS" nic nie może się przeciwstawić
Kolejny dowód na to, że Bruce ma jeden z najwspanialszych głosów na świecie :solo
Eternal nie ma na płycie, to się nie liczy :closedcellman pisze:Eternal za klimat