World Tour 2006 - wyjazdy na zagraniczne koncerty

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Re: World Tour 2006 - wyjazdy na zagraniczne koncerty

Post autor: Szymon »

tylko zeby potem nie bylo placzu jak nie bedzie tych przywilejow :)

skoro bilety do dortmundu sa po 57 Euro to sie szykujcie na jakies 270-300 zeta za bilet
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Dokładnie - to jedynie ewentualny bonus dla Klubowiczów.

Co do biletów to ich cena to 57 EUR + opłaty manipulacyjne i przesyłka (normalnie zamawiając z eventim.de 30 EUR) więc faktycznie lepiej liczyć min. 250 PLN od biletu.
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

... tak jak pisałem wcześniej przeszło tydzień po ogłoszeniu terminów trasy sam w 100% juz nie jestem zdecydowany co do tego wyjazdu poprostu nie zalezy mi na tym aby tłuc sie 20 godzin autokarem [lub kilka mniej samolotem] tylko po to aby zobaczyć IRON MAIDEN na żywo ... stawiając wszelkie ZA i PRZECIW okazało się że nie warto jechac tylko po to aby zobaczyc zespół który mnie nieczym nowym nie zaskoczy [takie odczucia miałem juz po dwóch ostatnich koncertach w Polsce] faktycznie cholernie cenię IRON MAIDEN ale za muzykę bo jako ludzie w moim odczuciu to żałośni goście pokroju pedofilskiego Michaela Jacksona czy innych gwiazd muzyki pop które głęboko w poważaniu mają swoich fanów ... czy to żal za to że nie będzie tym razem koncertu w Polsce ... niekoniecznie poprostu albo się starzeję albo moje priorytety w tej kwestii uległy zdecydowanej przemianie [rodzina, dzieciak czy także więcej premierowych płyt jakie będą miały miejsce jeszcze w tym roku i które znajdą się w mojej kolekcji] ... mimo wszystko życzę wam udanej zabawy a relacje z tych zagranicznych wypadów przeczytam z niekłamaną przyjemnością ...
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Dopoki nie doczytalem do konca kolatalo mi sie jedno pytanie: Po co w poscie dla zainteresowanych maniakow wyjazdem wynurzasz sie o swoim podejsciu do MAIDEN. Ale skoro zyczysz nam milej zabawy i sam tylko twierdzisz ze "zdziadziales" to zwracam honor ;) Sam mam tez zone i psiaka(dzieci dopiero beda! ;) ) i jade do Niemiec i nie obwiniam ze to zespol sie na nas wypial, tylko zyjemy w takim a nie innym kraju. To i tak rzadkosc by jakis zespol odwiedzal tak regularnie nasz kraj jak IRONi! Panowie sa coraz starsi i musza sie pooszczedzac na stare lata i jada tam gdzie sa zyski najwieksze. Smutna prawda. Ale ze ja jeszcze czuje sie mlodo to pojade za nimi i im tak latwo nie odpuszcze :) A ze ciekawych premier plytowych sporo to fakt i nie zmienia to faktu ze MAIDEN i tak zobacze w tym roku LIVE! Polemizowac na temat czy ich koncerty sa rutynowe itd nie bede bo to jakbym wszedl na forum hip-hop i stwierdzil ze ta muzyka jest do dupy! :D
edii
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: edii »

Cóż widać nie jestem jedynym, który zdziadział :lol: Tylko ja w przeciwieństwie do Jespera zastanawiam sie nad wyjazdem do Londynu 22.12
i w związku z tym mam pytanie do Wickera - czy trzeba sie śpieszyć z kupnem biletu, jak to wygląda w praktyce ponieważ wiem ze byłeś Wicker w Angli na koncercie maidenów napisz mi jak to wygląda.

Z góry dzieki za odpowiedź.
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

... hmmm ... to raczej nie jest kwestia "zdziadzienia" bo fizycznie i duchowo jeszcze w 100% nie stetryczałem :wink: ... poprostu inaczej podchodzę do całej sprawy ... pozostając przy kwestiach muzycznych wolę jednak wydać te 700-800 zł na płyty i inne koncerty w Polsce np: IN FLAMES, KING DIAMOND, GUNS'N'ROSES itd. ... nie przypadkowo napisałem 700-800 bo w końcu bez sensu jest jechać na taki koncert nie kupując koszulki, programu trasy etc. jeść coś także trzeba dlatego bez dodatkowego kieszonkowego ani rusz, przynajmniej według moich wygodnickich wyliczeń rozkapryszonego fana IRON MAIDEN :wink:

... moje porównanie do Micheala Jacksona pewnie jest niesprawidliwe ale co do rozkapryszonych gwiazdek pop w tym przypadku zdania nie zmieniam ...
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

edii pisze:Cóż widać nie jestem jedynym, który zdziadział :lol: Tylko ja w przeciwieństwie do Jespera zastanawiam sie nad wyjazdem do Londynu 22.12
i w związku z tym mam pytanie do Wickera - czy trzeba sie śpieszyć z kupnem biletu, jak to wygląda w praktyce ponieważ wiem ze byłeś Wicker w Angli na koncercie maidenów napisz mi jak to wygląda.

Lepiej się spieszyć, bo bilety na angielskie koncerty sprzedają się rewelacyjnie. Earls Court będzie wyprzedane w przeciągu kilku dni (w każdym razie na pewno miejsca na płycie, których zostało już mało)... Ponoć ma zostać dodana druga data - 23 grudnia.
Bilety są już dostępne na www.ticketmaster.co.uk
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

jesper pisze: ... pozostając przy kwestiach muzycznych wolę jednak wydać te 700-800 zł na płyty i inne koncerty w Polsce np: IN FLAMES, KING DIAMOND, GUNS'N'ROSES itd. ...
wiec po co pisac o tym w poscie poswieconym dla tych ktorzy jada....
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

I jeszcze jedno orientuje sie ktos ile mniej wiecej sie jedzie do Dortmundu z Poznania? Bo ciekawe o ktorej wyjazd bedzie bo co niektorzy beda musieli jeszcze do Poznania dojechac chyba ze jedziecie przez Lodz? ;)
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

podejrzewam ze wyjazd bylby w godzinach wieczornych dzien wczesniej. To jest specjalnie tak zrobione jak na moje oko, ze wyjazd jest z Poznania. W takim wypadku wystarczy jeden kierowca autobusu, co wiadomo zmniejsza koszty. A jeden kierowca moze jechac przez 4,5h potem 45 minut przerwy i znowu 4,5h jazdy a potem 12h postoju. Wiec jak wyjazd bedzie o 22 w czwartek to pewnie na 8 rano najponiej bedzie autobus w dortmundzie. Po koncercie powtorka z rozrywki - na rano w sobote jestescie w Poznaniu.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Wiec w sumie caly dzien jeszcze lazilibysmy po dortmund? szkoda ze to zima :)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Jeszcze nie wiemy, o której planowany jest wyjazd z Poznania, ale jak zdobędziemy takie informacje to oczywiście damy Wam znać. :)
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BartSmith »

edii pisze:Cóż widać nie jestem jedynym, który zdziadział :lol: Tylko ja w przeciwieństwie do Jespera zastanawiam sie nad wyjazdem do Londynu 22.12

Na nieoficjalnym mówili, że podobno już wszystkie sa wykupione, ale nie jest to info w 100% potwierdzone.

Ja się bardzo ciesze, że jedziemy właśnie z Poznania, gdyz mam bardzo blisko 8) !
Awatar użytkownika
atm2
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: atm2 »

jesper pisze:.. poprostu inaczej podchodzę do całej sprawy ... pozostając przy kwestiach muzycznych wolę jednak wydać te 700-800 zł na płyty i inne koncerty w Polsce np: IN FLAMES, KING DIAMOND, GUNS'N'ROSES itd. ... nie przypadkowo napisałem 700-800 bo w końcu bez sensu jest jechać na taki koncert nie kupując koszulki, programu trasy etc. jeść coś także trzeba dlatego bez dodatkowego kieszonkowego ani rusz,

mam identyczne zdanie. dorzuc jeszce koncert Motorhead i trase Behemoth :)
NIE PIJ ZA KIEROWNICA !! STUKNIESZ KOGOS W ZDERZAK I SOBIE ROZLEJESZ
Awatar użytkownika
Iron Marcin
-#Invader
-#Invader

Post autor: Iron Marcin »

Jak ja chce jechac z poznania i jestem w fc i biore ze soba 5 osob w tym 4 z nich sa w fc, to gdzie ja mam sie wpisac bo juz sie pogubilem :( Moze niech mnie ktos poinformuje( oczywiscie jak ktos wie), bo nie chcialbym zeby mi zabraklo biletow.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Iron Marcin pisze:Jak ja chce jechac z poznania i jestem w fc i biore ze soba 5 osob w tym 4 z nich sa w fc, to gdzie ja mam sie wpisac bo juz sie pogubilem :( Moze niech mnie ktos poinformuje( oczywiscie jak ktos wie), bo nie chcialbym zeby mi zabraklo biletow.
http://forum.sanktuarium.org/viewtopic.php?t=5184 - tu zamawiasz bilety
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

sekcjazwlok pisze:http://forum.sanktuarium.org/viewtopic.php?t=5184 - tu zamawiasz bilety
Tu nie zamawiasz - tu dopiero będzie info gdzie i jak zamówić. :)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

W srode jesli sie nie myle :D Czy 0:01 we wtorek(wlasciwie juz w srode ;) ) bedzie mozna juz zamawiac ? :D
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

zamawial ktos juz kiedys cos z shortcuta i orientuje sie czy mozna placic karta kredytowa??
Awatar użytkownika
Qbak
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Qbak »

Szymon pisze:czy mozna placic karta kredytowa??
A mozna placic i odbierac osobiście? (rozumiem, że siedziba firmy to Wawa?)
ODPOWIEDZ