Pytania dotyczące bootlegów

Rarytasy, rzadkie wydawnictwa, bootlegi - wszystko dla kolekcjonerów Iron Maiden!

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Pytania dotyczące bootlegów

Post autor: BartSmith »

To są nagrania z 1986/1987 roku, więc nie ma co liczyć na fajerwerki. Możliwe, że ta wersja, którą masz to jakaś lipna jest :) ?
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: obserwator »

he, nie ma znaczenia który to rok, na bank istnieje jakiś bardzo dobry jakościowo boot z tej strasy, jak istnieją z poprzednicj lat, to w czym są gorsze lata 86/87 niż 81/85 w nagrywaniu bootów??

czy ja powiedziałem że moja kopia jest lipna, jest bardzo dobra jeśli chodzi o ten offenbach i mogę stwierdzić śmiało że o wiele przewyższa jakościowo chicago czy philadephie
mtszły
MaYeR
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: MaYeR »

obserwator pisze:he, nie ma znaczenia który to rok, na bank istnieje jakiś bardzo dobry jakościowo boot z tej strasy,
Piszesz na bank a skad ta bankowa pewnosc? :) Z '88 tez nie ma dobrych bootlegow
obserwator pisze:, jak istnieją z poprzednicj lat, to w czym są gorsze lata 86/87 niż 81/85 w nagrywaniu bootów??
Niczym, prawie na wszystkich trasach byly transmisje radiowe z koncertow Maiden. Jednak np. w '81 roku osoba ,ktora je nagrywala miala wyjatkowo dobry sprzet (radio i kasete) w pozniejszych latach widocznie nagrania byly na gorszym jakosciowo sprzecie. Wobec czego pomimo tego, iz jest to soundboard jakosc nie jest super-hiper.
Inna sprawa, ze hala z ktorej transmitowano w radio show moglo nie miec najlepszej akustyki.
Pamietajmy, iz np. Big Heat nagrywane bylo w Japonii w Sun Plaza Hall - a tam maja najlepsza akustyke na swiecie!

Offenbach jest nagraniem z publicznosci a nie z soundboardu ale skoro Ci sie podoba to chyba dobrze :beer
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

na pewno masz racje i ja biore wszystkie te aspekty, które wymieniłeś pod uwagę i nie chce sie tu wymądrzać, jednak "optymistycznie" podchodzę do sprawy i będe poszukiwał dalej

propo offenbach to mimo iż jest z publiczności uwarzam że ma bardzo dobrą jakośc, bo chicago i spectrum brzmią tak jakoś "pusto"

milwaukee 03. 08. 87 ma moim zdaniem jedną z najlepszych jakości na trasie

pozdrawiam
mtszły
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

obserwator pisze:czy ja powiedziałem że moja kopia jest lipna, jest bardzo dobra jeśli chodzi o ten offenbach i mogę stwierdzić śmiało że o wiele przewyższa jakościowo chicago czy philadephie
Najbardziej chodziło mi o mp3, mocno skompresowane. Jeżeli chcesz szukać bootlegów najwyższej jakości to polecam pliki bezstratne (lossless) - wav, FLAC itp. Jakość zależy też od generacji kasety audio z której zostały zrobione.
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

wszystko gitara, właśnie, propo tych plików FLAC, za pomocą którego programu można to odtworzyć??
mtszły
Clans
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Clans »

Pomyliłem działy, więc jeszcze raz :lol:

Właśnie sobie słucham boota Iron Maiden - Portland 2000. Setlista standardowa jak na Brave New World Tour ale na tym boocie znajdują się jeszcze dodatkowe 4 utwory bardzo dobrej jakości: Futureal, Man On The Edge, Killers i Powerslave. Czy wiecie może skąd pochodzą te utwory bo chyba nie z tego koncertu w Portland?
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Clansman_ pisze:Pomyliłem działy, więc jeszcze raz :lol:

Właśnie sobie słucham boota Iron Maiden - Portland 2000. Setlista standardowa jak na Brave New World Tour ale na tym boocie znajdują się jeszcze dodatkowe 4 utwory bardzo dobrej jakości: Futureal, Man On The Edge, Killers i Powerslave. Czy wiecie może skąd pochodzą te utwory bo chyba nie z tego koncertu w Portland?
to oficjalne nagrania - b`side-y z singli promujących BNW
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

są jakieś dobrej jakości boty oprócz tears of eternity z trasy a real live tour??

poprosiłbym o nazwy, albo o daty, miejsca

pozdrawiam
mtszły
Kro
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kro »

Domyslam sie, ze chodzi Ci o audio

1993 4 10 Francja Paryż Au Revoir Bruce
1993 4 11 Niemcy Berlin Live In Berlin
1993 4 27 Włochy Turyn Real Spit One (Italian Horror)
1993 4 30 Włochy Rzym ------------------------------
1993 5 20 Anglia Birmingham ------------------------------
1993 8 28 Anglia Londyn Raising Hell
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Świetny jakościowo jest też Bremen 93 (prawdopodobnie rip audio z dvd).
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

tak, bremen jest całkiem niezły, a tak wogóle to znalazłem bootleg na 5 z trasy somewhere on tour, znaczy znalazłem, znam date kiedy i gdzie się odbył, słyszałem 30 sekundową próbkę i bije na głowe wszystko co do tej pory słyszałem, może słyszelićie koncert z bringham (10. 30. 1986)

wogóle pod tym lnikiem (może już to widzieliście) są wypisane trasy i macie do ściągnięcie próbki utworów granych na danym koncercie i możecie stwierdzić jakość, przydatna rzecz

http://maiden-world.com/live/Iron_Maiden_Concerts
mtszły
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Nie dziwię się, że jakość jest na 5 skoro to wersja Gig addiction, hehe. To on jest "ojcem" całej serii DMM. Wszędzie tam gdzie widzicie info DMM to znaczy, że jest to kopia z mastera o wspaniałej jakości (no, powiedzmy wspaniałej), także zremasterowana cyfrowo.

Pewnie dziwicie się co to jest:
http://maiden-world.com/live/Image:FA_1 ... 013%29.jpg

Otóż to jest zdjęcie analizy danego pliku. Jest taki program Hub Audio Tools, dzięki któremu możecie porównać sobie wersje bestratną z wersją mp3 (i być pewnym, że macie rzeczywiście plik lossless, a nie mp3 sourced).

To tylko takie moje 3 grosze :P
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

Ostatnio sobie szukałem fajnych bootlegów na DC i znalazłem parę dziwnych pozycji w koncertach z trasy Metal 2000. Otóż, po standardowym secie, kończącym się Sanctuary, było jeszcze Futureal, Man On The Edge, Killers i Powerslave. Boolteg jest podpisany 00-08-09 Dream Of Portland. Taki set naprawdę zagrali czy te kawałki to tylko jakieś dodatki, np. z Ed Huntera z tego samego miejsca?
MaYeR
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: MaYeR »

Yaaqb pisze:Ostatnio sobie szukałem fajnych bootlegów na DC i znalazłem parę dziwnych pozycji w koncertach z trasy Metal 2000. Otóż, po standardowym secie, kończącym się Sanctuary, było jeszcze Futureal, Man On The Edge, Killers i Powerslave. Boolteg jest podpisany 00-08-09 Dream Of Portland. Taki set naprawdę zagrali czy te kawałki to tylko jakieś dodatki, np. z Ed Huntera z tego samego miejsca?
http://maidenpoland.webpark.pl/portland.htm
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

no to ja mam pytanie czy istniej pełen zapis z koncertu w polsce który odbył się w 1984 "Sporthall Aleja Politechniki, Łódź, Polska (10.08.1984)"

bo kawałek hallowed be thy name znajdujący się na składance "the kings of the twilight zone vol.2 ", który pochodzi właśnie z tego występu ma bardzo dobrą jakość

w związku z tym czy istnieje zapis całego tego koncertu w takiej jakości??
mtszły
Awatar użytkownika
Mr Outlaw
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Mr Outlaw »

ten kawalek zostal zaczerpniety z behind the iron courtain. pelnego zapisu koncertu niestety niema :cry:
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

aha, spoko dzięki
mtszły
Awatar użytkownika
Mr Outlaw
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Mr Outlaw »

mam takie jedno pytanko odnosnie koncertow Maiden w chile i rio z 2001 roku. jak widac wyraznie z nagrania przez wiekszosc koncertu w chile Bruce ma przymocowane do torsu cos w podobie nosidelek z kamera skierowana w jego kierunku, tak samo gitarzysci maja w trakcie grania kilku utworkow na przemian przymocowane kamerki do tylu korpusu gitar. jednak o dziwo ujecia z tych kamer nietrafily do retransmisji telewizyjnej i tu moje pytanie :
na ile jest mozliwe ze ujecia z tych kamer trafily na oficjalke z rio :?:
podczas ogladania oficjalnego rio kamera ktora jest skierwana na Bruce'a w pewnym momecie na wrathcild ma zbyt dobra jakosc jak na mianiaturowa kamerke(dlugosci wykalaczki i grubosci baterii r6) przymontowana do miktrofonu, ale takze jest ujecia sa zbyt plynne na duza profesjonalna kamere wodzaca za nim, a poza tym nieprzypominam sobie zebym widzial ogladajac rio w wersji z tv kamery przymontowane do gitar. :shock:
Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Hallowed »

Mr Outlaw pisze:mam takie jedno pytanko odnosnie koncertow Maiden w chile i rio z 2001 roku. jak widac wyraznie z nagrania przez wiekszosc koncertu w chile Bruce ma przymocowane do torsu cos w podobie nosidelek z kamera skierowana w jego kierunku, tak samo gitarzysci maja w trakcie grania kilku utworkow na przemian przymocowane kamerki do tylu korpusu gitar. jednak o dziwo ujecia z tych kamer nietrafily do retransmisji telewizyjnej i tu moje pytanie :
na ile jest mozliwe ze ujecia z tych kamer trafily na oficjalke z rio :?:
podczas ogladania oficjalnego rio kamera ktora jest skierwana na Bruce'a w pewnym momecie na wrathcild ma zbyt dobra jakosc jak na mianiaturowa kamerke(dlugosci wykalaczki i grubosci baterii r6) przymontowana do miktrofonu, ale takze jest ujecia sa zbyt plynne na duza profesjonalna kamere wodzaca za nim, a poza tym nieprzypominam sobie zebym widzial ogladajac rio w wersji z tv kamery przymontowane do gitar. :shock:
To jest jak najbardziej możliwe. Ujęcia do videa Rock In Rio pochodzą z całej Ameryki Południowej, także z Chile, więc się nie dziw. Wiem to na bank od Mayera.
ODPOWIEDZ