Premiery i nowosci plytowe 2006

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
LoRdI
-#Invader
-#Invader

Re: Premiery i nowosci plytowe 2006

Post autor: LoRdI »

DORO Warrior Soul rewelacyjna płyta, chociaz poczatkowo byłem rozczarowany. alubm bardzo nastrojowy i klimatyczny potrzeba kilku przesłuchan aby go docenic

Wig Wam - Wig Wamania całosciowo album lepszy od debiutu ale brakuje w nik przebojowosci i kawałków na miare Hard To Be A RNR
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

Doro - zgadzam się bardzo dobra płyta
mnie jeszcze miło zaskoczyło nowe theatre of tragedy; bardzo dobra muza;
za to raczej słaba nowa lacuna coil... 8)
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

paulek pisze:za to raczej słaba nowa lacuna coil...
widzialem klip , łoj fatalnie. Choc chyba nigdy ten zespol mi sie nie podobal... no pomijajac jeden aspekt ;>

Z nowych rzeczy, ktore juz mi bylo dane sluchac, najwyzej stawiam Sodom . Przywalili z taka plyta, no wspanialy odpowiednik dla zeszlorocznego Assassina czy Kreatora. Dalej Sadus, Zyklon, Benighted i Krisiun tez bardzo wysoko.

Takze, lagodna Emilie Simon nagrala piekna plyte, bardzo pozytywna ;), jesli ktos z was lubi Bjork...to naprawde goraco polecam te francuska wokalistke :]

Dalej na pewno czekam na RHCP, Slayer'a :!: , solowa plyte Insahna, Sucididal Tendencies! , Testament... i jeszcze pare wymarzonych i tych najwazniejszych ;]

Na naszym podworku, najbardziej chyba zachwycilo mnie Decapitated, nagrywajac bez watpienia swoja najlepsza plyte. Choc jest to taki 7/10. Czekam na cos rzeczywiscie masywnego ;) - moze nowy Azarath... ? :roll: :]
Jazz is not dead, it just smells funny.
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

21 kwietnia 2006 - nowy album Empire z Tony'm Martinem zatytulowany "The Raven Ride"

Obrazek

moze byc dobre :>
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

Tak... On wydaje pod różnymi szyldami ze trzy płyty na rok, a ja nie mogę nawet nigdzie "Screamu" dostać... Aż dziwne...
Deleted User 622

Scream jest cienki w uszach ze tak powiem... Osłuchałem go wzdłuż i wszerz, i takie moje wrażenie.
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Czy "cieńki w uszach" to wyrażenie negatywne, czy pozytywne? bo nie do końca zrozumiałem. Osobiœcie jestem achyconytym albumem, i tym bardziej zbulwersowany trudnoœciami ze zdobyciem oryginała.
Deleted User 622

Cienki w szach to cienki w uszach... w moich rodzinnych stronach mawiało się "bida z nyndzo" :lol: Nie wiem czym się zachwycać. Kilka fajnych piosenek (podkreślam - fajnych, a liczyłem na genialne ;) ) nie robi z tego albumu dzieła które chciałbym kupić. Pan Martin nagrał lepsze płyty.
Awatar użytkownika
Wojtek
-#Invader
-#Invader

Post autor: Wojtek »

Najnowszy album Def Leppard ukaże się 23 stycznia. Będzie to płyta z coverami:
Obrazek
Tracklista:
01. "10538 Overture" - Originally Recorded by Electric Light Orchestra
02. "20th Century Boy" - Originally Recorded by T. Rex
03. "Don't Believe A Word" - Originally Recorded by Thin Lizzy
04. "Drive-In Saturday" - Originally Recorded by David Bowie
05. "Hanging On The Telephone" - Originally Recorded by The Nerves and Blondie
06. "He's Gonna Step On You Again" - Originally Recorded by John Kongos
07. "Hell Raiser" - Originally Recorded by Sweet
08. "Little Bit Of Love" - Originally Recorded by Free
09. "No Matter What" - Originally Recorded by Badfinger
10. "Rock On" - Originally Recorded by David Essex
11. "Stay With Me" - Originally Recorded by Faces
12. "Street Life" - Originally Recorded by Roxy Music
13. "The Golden Age Of Rock & Roll" - Originally Recorded by Mott the Hoople
14. "Waterloo Sunset" - Originally Recorded by The Kinks
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Już 10-ego kwietnia pojawi się w sprzedazy pierwszy album formacji Believe pod tytułem "Hope To See Another Day". Jeżeli ktoś nie słyszał o tej formacji, to jest to zespół Mirka Gila (tak, tego od Collage, jeśli ktoś jeszcze pamięta, nasz największy progresywny zespół lat 90-tych), na którym śpiewa Tomek Różycki (ten od "Baśni"). Zobaczymy jak będzie wyglądała odpowiedź na "Evening Games" Wojtka Szadkowskiego...
Natomiast miesiąc później, dwunastego maja jest planowana premiera "Happines Is Easy" Myslovitz. Miałem okazje usłyszeć utwory z tej płyty na koncercie, i muszę powiedzieć, że calkiem nieźle brzmią. Jeśli tylko nie będa mieli "rozmydlonego" brzmienia na płycie, szykuję sie przebój... Tak więć jeśli chodzi o Polske, to wychodzą conajmniej ciekawe rzeczy.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Ja od siebie dodałbym nowy album polskiego zespołu z Wrocławia - Ocean. Nie wiem czy ktoś tutaj go słucha, ja z 2-óch poprzednich płyt dysponuję jedną tj. "Depresyjne Piosenki o Niczym" i jest naprawdę bardzo dobra... Nowy album będzie nosił tytuł "Niecierpliwi Dostają Mniej" i ukaże się 6 maja. Chyba mój ulubiony młody zespół rockowy z Polski, nawet bardziej niż Comę ich lubię :wink:
Qrcze, trochę kasy pójdzie - nowy Moonspell, Tool, Ocean, Coma, Evergrey chyba też, później Maiden, może Metallica, na Slayera też bym się chyba szarpnął... Oj ciężko będzie, ciężko :evil:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

Artur pisze:Ja od siebie dodałbym nowy album polskiego zespołu z Wrocławia - Ocean. Nie wiem czy ktoś tutaj go słucha
no we Wrocławiu pozycję mają już ugruntowaną ;) ale nie jest to dla mnie jakiś super zespół. a przede wszystkim koncerty nie porywają tak jak w przypadku Comy. no i ten wokal. oj daleko mu do Roguca. no ale tak jak pisałem pozycje mają. koncerty raczej wyprzedane a i na domówkach czy imprezach w akademikach często można ich muzykę usłyszeć :lol:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Co do porównań Comy z Oceanem to przede wszystkim Coma gra bardziej przebojowo :wink: Ocean to takie bardziej ciche i spokojne.... lubię bardzo.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Artur pisze:Coma gra bardziej przebojowo
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

No sorry Matek, ale nie powiesz mi, że nie.... ich melodie są zdecydowanie bardziej przyswajalne niż Oceanu... no chyba, że opierasz opinię na "Niekumacjach" to wtedy mógłbym zrozumieć.... płyta Comy "weszła" mi od razu, Oceanu - już nie.. ale to tylko moja opinia :wink:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Artur pisze:No sorry Matek, ale nie powiesz mi, że nie.... ich melodie są zdecydowanie bardziej przyswajalne niż Oceanu... no chyba, że opierasz opinię na "Niekumacjach" to wtedy mógłbym zrozumieć.... płyta Comy "weszła" mi od razu, Oceanu - już nie.. ale to tylko moja opinia
no to chyba gadamy o róznych zespołach....
Artur
-#Nomad
-#Nomad

No to powiedz mi co jest takiego przebojowego w Oceanie, a co takiego nieprzebojowego w Comie :wink:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

wystarczy pójść na koncert obu kapel żeby się przekonać. może i melodie Comy są chwytliwe (a to akurat wielki ich atut) ale muzyka jako calość zdecydowanie NIE jest przebojowa. nie żebym uważał przebojowość za wadę muzyki.
a tak wracając do Oceanu to znowu na Juvenaliach ich zobaczę ;)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Matek pisze:wystarczy pójść na koncert obu kapel żeby się przekonać.
No Oceanu okazji zobaczyć nie miałem, i prędko mieć nie będę, bo w rozpisce trasy najbliżej są Tychy, a przecież nie będę specjalnie jechał do Tychów, żeby zobaczyć Ocean :wink: A swój osąd opieram na podstawie płyt obydwu grup, z zastrzeżeniem, że w przypadku Oceanu chodzi o drugi album, bo pierwszego nie słuchałem...
Matek pisze:(a to akurat wielki ich atut)
No nie przeczę, dla mnie przebojowość to baardzo duży atut, zwłaszcza jeśli obywa się to bez jakichś wieśniackich melodyjek....
Matek pisze:muzyka jako calość zdecydowanie NIE jest przebojowa
Czy ja wiem?? Dla mnie jest, może nie bardzo, ale jest... A Ocean to przede wszystkim muzyka mniej energetyczna, dźwięki są takie leniwe i dlatego sądzę, że Coma dzięki temu "ogniowi" ma w sobie więcej przebojowości, nie twierdzę, że bardzo dużo, ale więcej od Oceanu :wink:
Matek pisze:a tak wracając do Oceanu to znowu na Juvenaliach ich zobaczę
Wiem :P
EOT :rocx
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Artur pisze:No Oceanu okazji zobaczyć nie miałem, i prędko mieć nie będę, bo w rozpisce trasy najbliżej są Tychy, a przecież nie będę specjalnie jechał do Tychów, żeby zobaczyć Ocean A swój osąd opieram na podstawie płyt obydwu grup, z zastrzeżeniem, że w przypadku Oceanu chodzi o drugi album, bo pierwszego nie słuchałem...
akurat oba te albumy (i Comy i Oceanu) trochę pokazują kapele w innym świetle niż są naprawdę. wszystko na koncertach wychodzi.
ODPOWIEDZ