pierwszy nabytek Iron Maiden :)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: pierwszy nabytek Iron Maiden :)
ja pierwsza plytke jaka mialem to Iron Maiden
Moja pierwsza płyta Iron Maiden to Fear Of The Dark . Usłyszałem kiedyś (jakieś dwa, może trzy lata temu u kumpla na kompie, spodobała mi się i kupiłem. :rocx
Pierwszy raz usłyszałem IM u kolegi było to CD Rock in Rio. Po powrocie do swojego miasta:) od razu poleciałem do sklepu żeby zakupić tą właśnie płyte - i tak to się zaczęło :solo
W Ironow wkrecil mnie moj starszy brat jak jeszcze bylem w wieku "buntowniczym"
, na poczatku to byly stare pirackie kasety po jakims czasie odkupilismy pare plytek od pewnego nauczyciela bo akurat wyszla nowa seria, poza tym to nic innego nie posiadam z braku kasy ale chce sie w to wszystko wkrecic na nowo z wiekszym poswieceniem
.
-
obserwator
- -#Long distance runner

moim pierwszym albumem iron maiden jaki kupiłem był "killers"
zakupiłem go jeszcze będąc dzieckiem hehehe, jakoś w 1995
zakupiłem go jeszcze będąc dzieckiem hehehe, jakoś w 1995
mtszły
-
mr.Torture
- -#Charlotte

Pierwsza moja rzecz Maiden w ogóle to był bootleg z 1982, który znalazłem u wuja na strychu. Ale tego jako nabytek nie liczę
Pierwsza rzecz IM, jaką kupiłem to było Brave new World.
kaseta BRAVE NEW WORLD
a potem wszystkie płyty sie powoli zbierało 
:beer
:beer
Somewhere in Wrocław
Mój pierwszy zakup to było 10 kaset gdzieś na początku lat 90 tych.
W tym zestawie bylo parę singli,koncert i pierwsze solo Bruca.
Pierwsze cd to było pojedynczy Live After Death
W tym zestawie bylo parę singli,koncert i pierwsze solo Bruca.
Pierwsze cd to było pojedynczy Live After Death
dostalem plytki X factor i Real Live One
Mój pierwszy kontakt z IM nastąpił, gdy byłem chory. Nie miałem co robić, więc zacząłem grzebać w starych, pirackich kasetach mojego wujka. Nagle znalazłem kasetę, w której zajebiście spodobała mi się okładka. Przedstawiała ona jakiegoś potwora wyłażącego z drzewa...
Potem chodziłem do lekarzy z walkmanem...
A pierwszą oryginalną płytą, jaką sobie kupiłem była, paradoksalnie, "Dance Of Death"... Potem - mój ulubiony - 'numerek' i tak to się dalej potoczyło...
- Lifthrasil
- -#Wrathchild

Najpierw kupiłem piracki Taniec Śmierci.. którego sie niebawem pozbyłem na rzecz orginalnego wydania...
i jak narazie tylko tyle
i jak narazie tylko tyle
- dostoevsky
- -#Assassin

Dostałem od kumpla Somewhere In Time, a od drugiego Brave New World, podczas mojej imprezy urodzinowej 
pierwsza Killers w '81 potem zaraz znalazłem Iron Maiden i tak to dalej leciało chronologicznie. pierwszy winyl to Piece of Mind Jugotonu za ciężko zarobiony szmal (przez tydzień miałem blazy na łapach) potem Killers, The Number... i parę innych a potem to nastała era kompaktów...
ach to były czasy
ach to były czasy
Pewnie ciężko było je dostać w tamtym czasie co?adam IM pisze:pierwsza Killers w '81 potem zaraz znalazłem Iron Maiden i tak to dalej leciało chronologicznie
Moim pierwszym nabytkiem była koncertówka Rock In Rio. To był jakieś 6 lat temu gdy u kolegi zauważyłem na półcę to właśnie płytkę. Zapytałem 'Co to jest" A on zagrał mi parę fragmentó[url] takich jak BNW czy Drem of Mirrosrs. Tak zaczęłą się moja cała przygoda z Żelazną Dziewicą. Pozdrawiam :beer
chyba 4 lata temu 
Sorrka rzeczywiście,. Za dużo myśli naraz:) 6 lat temu usłyszałem BNW u kolegi a tą płytś nie było RIR tylko Brace New World. Dzieki za poprawkę. Pozdrawiam :beer
- Lifthrasil
- -#Wrathchild

Aż zabolałoAbstract pisze:Brace New World
To już może lepiej Bruce New World. 
ała...moj swiat legnie w gruzach....Lifthrasil pisze:Aż zabolałoAbstract pisze:Brace New World