Tool
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Tool
ale oni mówili, że niektóre utwory to zaraz po sesji do 'lateralus' albo i na niej powstały.Benson pisze:2. Tutaj jest fragment koncertu z 2002 roku. Wyraźnie słychać, że jest to intro do Wings to Marie.
Np mnie zastanawia brzmienie tej płyty, które momentami nie jest takie do jakiego przyzwyczaił nas np album Lateralus. Obczajcie Vicarious jak już tutaj powiedzieliśmy brzmi jak kawałek poprzedniej płytki ale Jambi? Dla mnie temn kawałek równie dobrze mógłby znaleźć na albumie Undertow (zwróćcie uwage na wokal Maynarda). Obie części Wings to już bardziej czasy zbliżone do Lateralusa. Dalej : The Pot - to brzmienie z Aenimy. Lost Keys I Rosetta Stone to samo. Posłuchajcie Rosetty od 6 min 2 sek. Nie przypomina wam to czegoś, ten riff? Jak dla mnie to fragment H. a wokal jak z No Quarter z Salivala
Intension słychać Salivala taki dziwny numer. No i mój ulubiony Right In Two, który też mi coś przypomina, coś z Aenimy chyba
Jednym słowem panowie tą płytą albo wrócili częsciowo do korzeniów albo robią nam niezłe jaja. Najbardziej zastanawiający jest fakt, że Vicarious nie ma co ale naprawde różni się od reszty płyty
Ja tam bym nie płakał jak by okazało się, że to jest fake
Ale gdyby tak było to chyba musimy przyznać, że kolesie z Tool'a są niesamowici bo wyrolowali cały świat
Jednym słowem panowie tą płytą albo wrócili częsciowo do korzeniów albo robią nam niezłe jaja. Najbardziej zastanawiający jest fakt, że Vicarious nie ma co ale naprawde różni się od reszty płyty
Ale gdyby tak było to chyba musimy przyznać, że kolesie z Tool'a są niesamowici bo wyrolowali cały świat

I okładka z trójwymiarowymi okularami
EDIT -

Obrazek z forum Tool'a. Jak ktoś tam zauważył obczajcie tą zieloną kreskę z prawej strony, tam jest chyba druga płyta
Ej to ja już nie kumam o co biega...
Teraz na początku maja jest premiera... i nie wiemy czy to co wyciekło to jakiś fake czy album... a ta niby edycja limitowana to się czasem w dzień też nie ukazjue??
I już przyjmując, że będą 2 wersje płyty - jeśli cena faktycznie będzie tak wysoka to się zobaczy.... ale z drugiej strony - wydanie kusi...
I już przyjmując, że będą 2 wersje płyty - jeśli cena faktycznie będzie tak wysoka to się zobaczy.... ale z drugiej strony - wydanie kusi...
normalnie... ale gdy rzeczywiscie tak... ze sluchamy cd 2. to sie rozraduje, heh. niespodzianke by zrobili. i dobrze. jak mnie bedzie stac, to moze sie szarpne na te edycje. bajerancka.bo na koncert finansowo nie dam rady.eulogy pisze:I cena dwa razy wyższa
Jazz is not dead, it just smells funny.
- ironBIDDAF
- -#Trooper

Takie luźne słówka rzucasz, a takie pragnienei rozbudzasz...slayer pisze:Jakby to byl Testament, to bym sie nie zastanawial :]