Pytania dotyczące bootlegów
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Pytania dotyczące bootlegów
No to macie soundboardy z tym, że Rafał ma mp3 (tzw. lossy).
Jednak mamy to samo. U mnie też jest podział na kanały, sprawdziłem teraz. Taka sama sytuacja jak u Ciebie jest też u mnie, na tej solówce w Trooperze.
-
obserwator
- -#Long distance runner

tak się wtrące do rozmowy bo tez posiadam waldrock 2003 lossless, jak chcecie to wrzuce na jakiegoś uploada troopera i zrobicie analize jak wam się chce bo ja nie potrafie, może będzie jakieś inne źródło albo coś
istnieja 2 wersje, tą drugą mam w mp3 niestety tylko i jest na niej the number of the beast a jakość jest bardzo dobra
istnieja 2 wersje, tą drugą mam w mp3 niestety tylko i jest na niej the number of the beast a jakość jest bardzo dobra
mtszły
Hmmm, posprawdzałem wszystko dziś i sporo audio musiałem wywalić. Jednak DVD rajcuje mnie bardziej

-
obserwator
- -#Long distance runner

dobra wszystko gitara vlad, plugy do odtwarzania to mam
masz może jakies vst do adobe audition, żeby tam to wykonać?
żebym mógł odtworzyć tam pliki lossless i tam to przeanalizować
masz może jakies vst do adobe audition, żeby tam to wykonać?
żebym mógł odtworzyć tam pliki lossless i tam to przeanalizować
mtszły
-
obserwator
- -#Long distance runner

ok, dzięki
mam jeszcze pytanko, bo ja nie mam tego zgranego jako audio na cd tylko w takich jakie zdobułem i wszystko leży na dysku w plikach typu ape, flac, shn...czy też mi to odtworzy?
mam jeszcze pytanko, bo ja nie mam tego zgranego jako audio na cd tylko w takich jakie zdobułem i wszystko leży na dysku w plikach typu ape, flac, shn...czy też mi to odtworzy?
mtszły
Odtworzy, jednak musisz podać również .exe do programu. Wiem, że z FLAC działa jeden z tych bez obrazka.obserwator pisze:ok, dzięki
Ostatnio zmieniony sob maja 06, 2006 12:17 am przez BartSmith, łącznie zmieniany 1 raz.
-
obserwator
- -#Long distance runner

dobra, dzięki, będe próbował
kurde tak patrze, że lipnie jest pozypisywany ten eac do ściągnięcia, jest w częściach, ale...
kurde tak patrze, że lipnie jest pozypisywany ten eac do ściągnięcia, jest w częściach, ale...
mtszły
-
obserwator
- -#Long distance runner

-
obserwator
- -#Long distance runner

Na tym pierwszym wykresie się nie znam ale za to drugi mówi zdecydowanie że jest to lossless 
-
obserwator
- -#Long distance runner

Mirdaroh pisze:Na tym pierwszym wykresie się nie znam ale za to drugi mówi zdecydowanie że jest to lossless
mtszły
Zdecydowanie lossless, nie ma żadnych wątpliwości.
-
obserwator
- -#Long distance runner

a jak byście mogli jeszcze zerknąć na to, bo ja się tak jeszcze dobrze na tym nie znam
analiza "prowlera" z "tears of eternity"

analiza "prowlera" z "tears of eternity"

mtszły
Według mnie na 90% lossless poczekaj na opinie Rafała i Bartka czy potwierdzą moją wersje.
-
obserwator
- -#Long distance runner

Według mnie też lossless. Pasmo nie jest ucięte, tak jak to jest w mp3. Gdyby to było z mp3 to tam przy 14 kHz gdzie jest lekkie wcięcie, byłby znaczny spadek, taki przypominający schód. Ale jest tylko to wcięcie, a reszta ok, więc jak dla mnie 99% lossless. Przyczyną tego, że ten wykres jest dosyć nietypowy może być to, że ktoś nie zadbał o dobry transfer tak jak należy. Tak mi przychodzi na myśl, mogę się mylić, bo w końcu nie ma ludzi nieomylnych 
-
obserwator
- -#Long distance runner

dzięki za opinię hallowed :beer
jak coś to będę się was radził przy niepewnych żeczach
jak coś to będę się was radził przy niepewnych żeczach
mtszły
Według mnie lossless lub mini disc. Bardziej stawiam na lossless. Mini disc jeżeli nie wiecie kompresuje lekko dźwięk, jednak nie tak jak w przypadku mp3, więc wykres może być lekko dziwaczny.
Tears Of Eternity jest z soundboardu, więc mini disc odpada. Grunt, że wykres jak najbardziej wygląda na lossless, więc jest ok.