no wlasnie;) a ja najbardziej lubie klimat pierwszych 3 plyt ;]Artur pisze:zresztą na "Paranoid" jest ta niesamowita atmosfera wczesnego BS...
Najlepsza Płyta Black Sabbath
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepsza Płyta Black Sabbath
a dziś jak wracając z uczelni słuchalem Headless Cross (nei wiem co mnie wzięło...) stwierdziłem że to jest okropne. normalnie żandego utworu nie mogłem słuchać dłużej niż przez minutę.
to ja już wolę nawet BS z Ozzym 
Ho, ho, hoMatek pisze:to ja już wolę nawet BS z Ozzym
-
Deleted User 622
Headless Cross jest genialneMatek pisze:a dziś jak wracając z uczelni słuchalem Headless Cross (nei wiem co mnie wzięło...) stwierdziłem że to jest okropne. normalnie żandego utworu nie mogłem słuchać dłużej niż przez minutę.to ja już wolę nawet BS z Ozzym
no to lepiej już Headlessa kupićArtur pisze:le prędzej to już "Tyr"
tak, tak Twoje zdanie to ja już znammetal pisze:Headless Cross jest genialne
-
Deleted User 622
Etam... jak chce poznać BS z Martinem to Tyr na początek będzie idealny.Matek pisze:no to lepiej już Headlessa kupićArtur pisze:le prędzej to już "Tyr"albo Cross Purposes
No jak możesz? Z powyzszego cytatu zgadzam sie tym w jednym - to nie popmetal pisze:taki to ani rock ani pop. rzygowiny
EDIT: w wiki nawet piszą ze to heavy metal http://en.wikipedia.org/wiki/Headless_Cross
moze i heavy... tylko że taki 'przebojowy'. tandeta dla mnie. heavy pop :laugh
ale nie myśl że to uprzedzenie. bo ja bardzo lubię Martina, czego dowód dałem ostatnio sluchając w kółko the cage 
-
Deleted User 622
The Cage (mam na myuśli II część) jest bardziej przebojowe niż Headless. Rozumiem, że album może Ci się nie podobać, bo faktycznie nawciskane jest sporo klawiszy i melodii, sęk w tym, że te melodie nie są tak banalne jak by się mogło wydawać. Poza tym nadają zajebistego mistycznego klimatu tej płycie - w połączeniu z tekstami, ajjjj tylko zapalić czarne świece w pokoju i odpływaćMatek pisze:moze i heavy... tylko że taki 'przebojowy'. tandeta dla mnie. heavy pop :laughale nie myśl że to uprzedzenie. bo ja bardzo lubię Martina, czego dowód dałem ostatnio sluchając w kółko the cage
-
obserwator
- -#Long distance runner

tyr jest świetny, najlepszy album z martinem moim zdaniemArtur pisze:ale prędzej to już "Tyr" kupię
mtszły
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Cross Purposes. I żaden inny.
Paranoid.
Bo ma ten niepowtarzalny klimat
Bo ma ten niepowtarzalny klimat
Z Martinem znam tylko Eternal Idol,bardzo dobra płyta, Shining świetny utwór.
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Dopiero teraz to zobaczyłemMatek pisze:(JMM chyba nie chcesz na cross purposes głosować? )
-
obserwator
- -#Long distance runner

akurat to jest najgorsza płyta z martinem na wokalu i wogóle w całej dyskografiThunderBird pisze:Z Martinem znam tylko Eternal Idol,bardzo dobra płyta, Shining świetny utwór.
mtszły
-
Deleted User 622
Rotflobserwator pisze:akurat to jest najgorsza płyta z martinem na wokalu i wogóle w całej dyskografiThunderBird pisze:Z Martinem znam tylko Eternal Idol,bardzo dobra płyta, Shining świetny utwór.
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

A czemu uważasz ją za najgorszą?
-
obserwator
- -#Long distance runner

po prostu mi się nie podoba, żaden kawałek oprócz "born to lose" mi się nie wkręca, poczytajcie troche historie sabsów to zobaczycie dlaczego jest najgorsza, musiałbym się rozpisywać a nie mam na to ochotyJMM pisze:A czemu uważasz ją za najgorszą?
porównajcie sobią ją z płytą "tyr"-niebo a ziemia
mtszły
-
Deleted User 622
Znam historię Sabsów i mimo to nie wiem czemu akurat ten album ma być najgorszy?obserwator pisze:po prostu mi się nie podoba, żaden kawałek oprócz "born to lose" mi się nie wkręca, poczytajcie troche historie sabsów to zobaczycie dlaczego jest najgorsza, musiałbym się rozpisywać a nie mam na to ochotyJMM pisze:A czemu uważasz ją za najgorszą?
porównajcie sobią ją z płytą "tyr"-niebo a ziemia
A Eternal Idol jest "w cipkę". Bardzo lubię ten album.
-
obserwator
- -#Long distance runner

git, spoko-twoje zdanie, ja naprzykład bardzo lubie "born again"...metal pisze:Znam historię Sabsów i mimo to nie wiem czemu akurat ten album ma być najgorszy? Wskazałbym raczej Forbidden czy Born Again jako najgorsze. Born Again nawet w 2 kategoriach, bo okładka też jest okropna.
A Eternal Idol jest "w cipkę". Bardzo lubię ten album.
mtszły
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Jakoś tak nie widzę związku między rozsypką zespołu w tym czasie, a stanem albumu. W stosunku do "Born Again" to jest ogromny krok naprzód brzmieniowo i kompozycyjnie. To prawda, że dwa nastepne albumy są lepsze, jednak sam "Eternal Idol" jest bardzo niesłusznie uważany za słaby...