Elvis,black metal, Nirvana (
Red Hot Chili Peppers
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Red Hot Chili Peppers
ojj, piosnka jak piosnka. Ale klip jest maksymalnie przebojowy 
) , a w szczegolnosci koncowka to fantastyczne momenty. Jaka ta plyta by nie byla. Jak bedzie na poziomie Dani California i tak bedzie u mnie wysoko.
Jazz is not dead, it just smells funny.
no a jak widzicie nowa płytę? bo ja kiepsko. najgorsza w tym skladzie. dosłownie zaden kawałek mnie nie porywa. by the way sto razy lepsze. przynajmniej singiel mięli genialny wtedy.
Nie wiem co o niej myśleć...mało jej jeszcze słuchałem...Dani California leci dosłownie co chwilę na stacjach muzycznych, a że był u mnie dziś kumpel, który RHCP uwielbia, to nasłuchałem się tego z 10 razy
reszta, hm...może i racja, kiepsko, żaden kawałek nie porywa tak jak te z poprzednich płyt, ale jak narazie do gustu jako tako przypadł mi "Slow Cheetah" :] a BTW bardzo lubię
dlatego spodziewałem się rewelacyjnego albumu a chyba jeszcze pare razy przesłucham i stwierdzę, że to najzwyklejsza w świecie kupa... 
Ostatnio z czystej ciekawości przesłuchałem kilka płytek u kumpla.
I się posikałem jak usłyszałem bass Fleii. Co ten facet wyprawia, to się nie mieści w łepetynie poprostu.
I się posikałem jak usłyszałem bass Fleii. Co ten facet wyprawia, to się nie mieści w łepetynie poprostu.
oj. nie Ty jedenBlood Brother pisze:I się posikałem jak usłyszałem bass Fleii
- Elevatorman
- -#Clansman

ojjj dawno nie słuchałem .... bardzo dawno .... musze sobie zaciagnąc jakies płytki a nowa juz jest??
no jest jest. 8 maj premiera chyba byla.
- Elevatorman
- -#Clansman

ooooo hmmm moze by tak kupić jak bede w galerii to zobacze ciekawe ile kosztuje 
najpierw lepiej przesłuchaj
a cena? w empiku widziałem po 60zł...
ziom. 2 cd. najnizsza cene jaka widzialem za to to bylo 69zl w jakims MM'ie
generalnie 80
generalnie 80
- Elevatorman
- -#Clansman

uhu to pokupowane ..... najpierw gitarke se ze wzmacniaczem kupie potem bede myslal o płytach:D chociaz maiden na 100 kupie 
Czyli którka piłka : Nowa płyta warta przesłuchania i zagłębienia się w nią 
- likipiki
- -#Lord of the flies

Warta!
Po pierwszym przesłuchaniu myślałem, że płyty już nigdy nie włączę. Odrzuciła mnie na tysiąc kilometrów. Jak widać nie na długo, bo pierwsze co po pierwszym przesłuchaniu zrobiłem, to załączyłem płytę ponownie
Obecnie jestem po 4 przesłuchaniach (przy tak obszernym materiale wcale to nie jest tak mało
) i mam ochotę na jeszcze jeszcze jeszcze
W ogóle, to za każdym przesłuchaniem daję repeat kilka razy na kawałku 'Animal Bar', bo jest absolutnie fantastyczny!
Album wkręcił i wypuścić nie chce. Polecam, bo to niezwykle świetna rzecz!
Nie ma wątpliwości, że RHCP nie potrafi już tak fantastycznie funkować jak na BSSM. Ale ten pop/rock w ich wykonaniu jest fenomenalny, fantastyczny!
I to co mnie zdziwiło, te dwie płyty wcale nie ciążą. Przynajmniej na razie. A to w końcu niemal 2h muzyki (bez 1,5 minuty
)Wcale się tego nie odczuwa, no i dobrze 
W tym roku były już 3 niezwykle ważne mainstreamowe premiery płytowe - Pearl Jam, Tool, Red Hot Chili Peppers. Z nich wszystkich to właśnie 'Stadium Arcadium' wypada najlepiej
EDIT, no jeszcze 'We Believe' jest wyśmienite
e tam, w ogóle cała płyta mnie rozwaliła 
Po pierwszym przesłuchaniu myślałem, że płyty już nigdy nie włączę. Odrzuciła mnie na tysiąc kilometrów. Jak widać nie na długo, bo pierwsze co po pierwszym przesłuchaniu zrobiłem, to załączyłem płytę ponownie
Obecnie jestem po 4 przesłuchaniach (przy tak obszernym materiale wcale to nie jest tak mało
Album wkręcił i wypuścić nie chce. Polecam, bo to niezwykle świetna rzecz!
Nie ma wątpliwości, że RHCP nie potrafi już tak fantastycznie funkować jak na BSSM. Ale ten pop/rock w ich wykonaniu jest fenomenalny, fantastyczny!
I to co mnie zdziwiło, te dwie płyty wcale nie ciążą. Przynajmniej na razie. A to w końcu niemal 2h muzyki (bez 1,5 minuty
W tym roku były już 3 niezwykle ważne mainstreamowe premiery płytowe - Pearl Jam, Tool, Red Hot Chili Peppers. Z nich wszystkich to właśnie 'Stadium Arcadium' wypada najlepiej
EDIT, no jeszcze 'We Believe' jest wyśmienite
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
ja yam już z BTW wole pop rockaŚwinek69 pisze:Nie ma wątpliwości, że RHCP nie potrafi już tak fantastycznie funkować jak na BSSM. Ale ten pop/rock w ich wykonaniu jest fenomenalny, fantastyczny!
pearl jam okropnąpłytę zrobili. owszem można poweidzieć ze mainstreamowa. ale ToolŚwinek69 pisze:W tym roku były już 3 niezwykle ważne mainstreamowe premiery płytowe - Pearl Jam, Tool, Red Hot Chili Peppers. Z nich wszystkich to właśnie 'Stadium Arcadium' wypada najlepiej
ja tą płytę odbieram jakoś bez emocji. tak jak jakieś goo goo dollsy albo inne 3 doors downy. kiedyś doszedłem do wniosku że dobrze słucha mi się tych kapel.. jednym uchem wpada muzyka drugim wypada. nie przykuwa mojej uwagi ale też nie drażni. jakąś tam przyjemność sprawia. ze stadium arcadium mam tak samo. przyjemnie i.. no właśnie tylko przyjemnie.
No właśnieMatek pisze:ale Tool
- likipiki
- -#Lord of the flies

a ja nie, i co?Matek pisze:ja yam już z BTW wole pop rocka Laughing
Pearl Jam ngrali, według mnie, chyba bdb płytę (ocenię dokłądniej jak bardziej się wsłucham). Toola nowego w ogóle nie slucham. Tu wleciał, a tu wyleciał. I zapomniałem o nim. Czytaj: jak dla mnie nienajlepsza.Matek pisze:pearl jam okropnąpłytę zrobili. owszem można poweidzieć ze mainstreamowa. ale Tool Rolling Eyes
nie musi być totalnie zajebiste, po prostu mi strasznie fajnie siadłoArtur pisze:No właśnie Wink No ale skoro "Stadium Arcadium" jest lepsze od "10,000 Days" to musi być w istocie totalnie zajebiste YEAH!
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
No czyli dla Ciebie jest zajebiste... czy totalnie to nie wiemŚwinek69 pisze:nie musi być totalnie zajebiste, po prostu mi strasznie fajnie siadło
ale świnek ja wcale nie próbuje Ci niczego wmówić... nie ma po co się spinać.
Pamiętam jak na wakacje 2000 całe podwórko słuchało RHCP, zresztą chyba z 6 utworów z Californication było na 30 Tonach, moja siosta dużo tego słuchała, i jakoś jak to grało to dobrze mi sie tego słuchało, wogóle ta płyta to było takie Top Hits bo każdy utwór z tej płyty był hitem, Otherside, Scar Tissue, tytyłowy, Get on Top czy Road Trippin,zwałszcza ten utwór mi sie bardzo podoba, swoją drogą nakrecono do niego gejowski teledysk
. Wogóle RHCP ma fajne teledyski, np.Get on Top, taka obleśna pustynia.
Można nawet powiedzieć ,że w tym czasie to był jeden z moich ulubionych zespołów.
Słyszałem tez płyte następną By the Way i w Media Markcie tą najnowszą puszczali i już mi sie nie podobało. Jeszcze mi sie bardzo podoba utwór Under the Bridge, świetny klimat, ale takie funkowanie w stylu Music is My Aeroplane(nie wiem czy napisałem dobrze tytuł) to nie dla mnie. Aczkolwiek dobry zespół,z tym ,że nie znam nawet 20% dyskografii więc zabardzo sie nie znam na rzeczy.
Można nawet powiedzieć ,że w tym czasie to był jeden z moich ulubionych zespołów.
Słyszałem tez płyte następną By the Way i w Media Markcie tą najnowszą puszczali i już mi sie nie podobało. Jeszcze mi sie bardzo podoba utwór Under the Bridge, świetny klimat, ale takie funkowanie w stylu Music is My Aeroplane(nie wiem czy napisałem dobrze tytuł) to nie dla mnie. Aczkolwiek dobry zespół,z tym ,że nie znam nawet 20% dyskografii więc zabardzo sie nie znam na rzeczy.