Najlepsza Płyta Black Sabbath

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Ulubiona płyta Black Sabbath

Black Sabbath
14
10%
Paranoid
25
18%
Master of Reality
14
10%
Vol.4
1
1%
Sabbath,bloody Sabbath
22
16%
Heaven and Hell
44
31%
Mob Rules
3
2%
Born Again
2
1%
Headless Cross
5
4%
Dehumanizer
9
6%
Inna płyta
2
1%

Liczba głosów: 141

obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Najlepsza Płyta Black Sabbath

Post autor: obserwator »

JMM pisze:Jakoś tak nie widzę związku między rozsypką zespołu w tym czasie, a stanem albumu.
ja też nie, skąd ci to przyszło do głowy??

po prostu album jest słaby, brzmi jak whitesnake i rainbow, nie chce mi się wykłucać o to, a pod względem kompozycyjnym wcale dla mnie nie jest lepszy od born again, nie wiem te kompozycje na tym eternalu są jakieś bez polotu...ale nie wykłucajmy się już panowie o to...
mtszły
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

obserwator pisze:poczytajcie troche historie sabsów to zobaczycie dlaczego jest najgorsza,
stąd :wink:
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

Sabbath Bloody Sabbat:D również mój ulubiony utwór ich ... a i płte ogólem lubię najbardziej
Awatar użytkownika
Wojtek
-#Invader
-#Invader

Post autor: Wojtek »

obserwator pisze:
ThunderBird pisze:Z Martinem znam tylko Eternal Idol,bardzo dobra płyta, Shining świetny utwór.
akurat to jest najgorsza płyta z martinem na wokalu i wogóle w całej dyskografi
Podtrzymuje :) Zdecydowanie najgorsza płyta Sabbath jaką słyszałem. Pamiętam jak jakieś 6 lat temu chciałem koszulkę Sabbs i kupiłem właśnie koszulkę z okładką The Eternal Idol. Rok później zdobyłem tą płytę i normalnie WTF? zonk maksymalny, tak jak Shining jeszcze daję radę to reszta jest po prostu kiepska, kawałek tytułowy jest wręcz beznadziejny...
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

Nie mam pytań :shock:
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

JMM pisze:obserwator napisał:
poczytajcie troche historie sabsów to zobaczycie dlaczego jest najgorsza,

stąd
tak, ale nie chodziło mi o to, że były problemy ze składem, chodziło mi o powielanie innych grup
mtszły
Deleted User 622

A kto kogo powiela na Eternal Idol jeśli można wiedziec?
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

metal pisze:A kto kogo powiela na Eternal Idol jeśli można wiedziec?
sabsi powielają whitesnake i rainbow i krytycy w tamtym okresie im to zażucali
mtszły
Deleted User 622

Ale kto powiela. Iommi czy Martin? A moze obaj?
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

metal pisze:Ale kto powiela. Iommi czy Martin? A moze obaj?
może...to już wiesz chyba

muzyka w tym okresie różni się dużo od tej, którą grali sabbs wcześniej, lommi chyba "szukał inspiracji" tam gdzie nie trzeba
mtszły
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Czy to jest źle, że zespół się rozwija, i idzie w nowych kierunkach? I czy to jest dziwne, że po wymianie połowy składu grana jest inna muzyka?
Deleted User 622

Dupa tam... muzyka była inna ale wciaz na bardzo wysokim poziomie. Iommi z pewnoscia wkladal w nia wiecej serca i to doskonale slychac. Utwory byly przemyslane, rozbudowane i klimatyczne. To bylo nowe, swieze oblicze Black Sabbath. Inspiracji Rainbow w okresie Martinowskim nie slysze. Co innego na 2 pierwszych albumach z Dio - ale to akurat nie dziwne. Co do rzekomych inspiracji Whitesnake - utarło się ze Martin posądzany jest o kopiowanie Coverdale'a. Skoro wychowal sie na jego muzyce, to nie dziwne ze mial jakies nalecialosci, ale posluchaj sobie EI z Rayem Gillenem na wokalu. Jemu zarzucisz to samo? Melodie są kapka w kapkę takie same. Nawet barwa głosu podobna... Ale tak juz jest ze jak ktos nie potrafi znalesc dobrych argumentow na potwierdzenie swojego zdania, chowa sie za krytykami ;)
Awatar użytkownika
Piotrek Sz.
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Piotrek Sz. »

Najlepszy BS? Oczywiście debiut.
Nu pagadi, zajec!!!
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

metal pisze:Dupa tam... muzyka była inna ale wciaz na bardzo wysokim poziomie. Iommi z pewnoscia wkladal w nia wiecej serca i to doskonale slychac. Utwory byly przemyslane, rozbudowane i klimatyczne. To bylo nowe, swieze oblicze Black Sabbath. Inspiracji Rainbow w okresie Martinowskim nie slysze. Co innego na 2 pierwszych albumach z Dio - ale to akurat nie dziwne. Co do rzekomych inspiracji Whitesnake - utarło się ze Martin posądzany jest o kopiowanie Coverdale'a. Skoro wychowal sie na jego muzyce, to nie dziwne ze mial jakies nalecialosci, ale posluchaj sobie EI z Rayem Gillenem na wokalu. Jemu zarzucisz to samo? Melodie są kapka w kapkę takie same. Nawet barwa głosu podobna... Ale tak juz jest ze jak ktos nie potrafi znalesc dobrych argumentow na potwierdzenie swojego zdania, chowa sie za krytykami
o jezus, chłopie, ja się nie chowam za krytykami, po prostu tak twierdzili też ludzie, fani black sabbath, którzy się od nich odwrócili bo wiedzieli że ta płyta to gówno

ta płyta w porównaniu z innym brzmi jak plastikowa chałtura, gdzie tu na tej płycie jest wysoki poziom, w którym momencie?

ja wątpie aby utwory na tej płycie były przemyślane, chyba nie w tym kierunku co trzeba

jakie nowe świeże oblicze?, gdyby tak było płyta by się dobrze sprzedawała, zespół stracił wtedy fanów, lommi zasłaniał się tym, że nie mial promocji i takie tam bzdety, dobry materiał nie potrzebuje promocji a zwłaszcza materiał black sabbath

dla wielu wokalistów ktoś jest wzorem, ale czy każdy z nich kopiuje swojego idola, którego słuchał w młodości-tak robi tylko kretyn bez ambicji, który nie potrafi stworzyć czegoś własnego i tak właśńie brzmi całe "eternal shit
JMM pisze:Czy to jest źle, że zespół się rozwija, i idzie w nowych kierunkach? I czy to jest dziwne, że po wymianie połowy składu grana jest inna muzyka?
"
ale oni się tu nie rozwineli na tej płycie, tylko cofnęli w rozwoju, to co, że były zmiany personalne, ale nie powinny one tak znacznie wpłynąć na wizerunek zespołu jakim jest sabbath, dzięki tej waszej wspaniałej płycie kariera tego zespołu wisiła na włosku a przez następne lata była bardzo zachwiana

tyle
mtszły
Deleted User 622

obserwator pisze: dla wielu wokalistów ktoś jest wzorem, ale czy każdy z nich kopiuje swojego idola, którego słuchał w młodości-tak robi tylko kretyn bez ambicji, który nie potrafi stworzyć czegoś własnego i tak właśńie brzmi całe "eternal shit
hehehe troche sie plączesz wiec podstawie Ci jeszcze nogę. Kto w takim razie jest tym kopiującym kretynem? Martin czy Gillen? :lol:
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Rozumiem, że fakt, że płyta sie nie sprzedawała, oraz, że fani "jedynego słusznego Ozzy Osbourne's Sabbath" nie popierali nowego obrazu kapeli to od razu świadczy o tym, że jest kiepska? I pokaż mi w jaki sposób Martin nasladuje Coverdale'a, bo może jestem głuchy, ale jakos tak nie zauważyłem nic takiego...
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Nie można takich płyt traktować jako coś co można porównać do płyt z klasycznego składu,tak samo jest np.w przypadku, X Factor Maiden cieszmy sie muzyką a ta jest dobra. Zresztą, to że Deep Purple i Rainbow miały o wiele większy wpływ na scene heavy-metalową (nie licze tu thrashu) lat 80 niż Black Sabbath to każdy wie, skoro nawet płyty Sabbs z tego okresu były pod wpływem DP i Rainbow.
Kiedyś kiedy byłem maniakiem Ozzego to też miałem trudności z przyswojeniem tego nowego Sabbs, ale poprostu uświadomiłem sobie ,że to bardzo dobre jest, dlatego ,że osoba Iomniego daje temu blask, swoją grą.
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

metal pisze:hehehe troche sie plączesz wiec podstawie Ci jeszcze nogę. Kto w takim razie jest tym kopiującym kretynem? Martin czy Gillen?
a więc, nie znam twórczości gillena, ale mam te demo eternala i nie określe tylko na podstawie tego dema, natomiast z całą pewnością mogę stwierdzić, że jest o wiele lepszym wokalistą od martina

wystarczy porównać jaki kolwiek koncert black sabbath gdzie śpiewa gillen i martin, uważam że gillen ma poprostu taką skalę głosu i nie przypomina mi to nikogo, raczej to jego naturalny śpiew i "waruneczki", natomiast martin nie potrzebnie się wysilał, ale cóż materiał był już gotowy i musiał go zaśpiewać, więc to może go trochę usprawiedliwić

ale jeszcze jeśli chodzi o "kopiującego kretyna" to był też nim lommi i wątpie żeby robił to nieświadomie, dla mnie tej płyty nic nieusprawiedliwia
mtszły
Deleted User 622

W takim razie przekreśl 80% zespołów rockowych i metalowych które nagrały cokolwiek po np. 85 roku. Przeciez od tego czasu nic wielkiego sie nie wydarzyło i kazdy kazdego kopiuje :lol:
Poza tym jeśli tak się upierasz z tymi kalkami i kopiami, to poprosze listę zespołów które grają i brzmią jak BS na EI, HK czy na Tyrze. Sprawisz mi niesamowity prezent.
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

ThunderBird pisze:Zresztą, to że Deep Purple i Rainbow miały o wiele większy wpływ na scene heavy-metalową (nie licze tu thrashu) lat 80 niż Black Sabbath to każdy wie, skoro nawet płyty Sabbs z tego okresu były pod wpływem DP i Rainbow.
ale dlaczego te zespoły miały mieć wpływ na black sabbath, który wyznaczył nowe kierunki w muzyce i wyprzedzał ją, bez jaj, nie rób z nich ciot

ThunderBird pisze:Kiedyś kiedy byłem maniakiem Ozzego to też miałem trudności z przyswojeniem tego nowego Sabbs, ale poprostu uświadomiłem sobie ,że to bardzo dobre jest, dlatego ,że osoba Iomniego daje temu blask, swoją grą.
czy ja pisze, że mama trudności z przyzwyczajeniem się do "noego sabbs" tamtych czasów?? NIE-po prostu uważam tą płytę za cieniutką i już, pozostałe płyty z martinem są dosyć ciekawe, zwłaszcza tyr, który jest dla mnie fenomenalny-naprawdę album z powerem
JMM pisze:Rozumiem, że fakt, że płyta sie nie sprzedawała, oraz, że fani "jedynego słusznego Ozzy Osbourne's Sabbath" nie popierali nowego obrazu kapeli to od razu świadczy o tym, że jest kiepska?
następna wypowiedź, sugerująca, że gadam bzdury, gdzie ja napisałem, że "grupa jest cieńka"-napisałem, że eternal idol jest cieńki
JMM pisze:I pokaż mi w jaki sposób Martin nasladuje Coverdale'a, bo może jestem głuchy, ale jakos tak nie zauważyłem nic takiego...
to już musisz sam porównywać, spoko, możesz nie widzieć podobieństw, płyta ci się podoba i już, ja mam inne zdanie
mtszły
ODPOWIEDZ