Trivium

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Trivium

Post autor: WICKER MAN »

No to widzę, że w zasadzie warto chodzić na te roadrunner'y, bo zawsze dają zespoły, które rok-dwa później zrobią mega karierę. 8) :rocx
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

w końcu roadrunner to roadrunner. u nich złych kapel nie ma. tylko szkoda, ze do polski dają te takie własnie nieznane cuda, na zachodzie to te trasy są zabojcze.
miki
-#Clansman
-#Clansman

odpał - nawaliłem się i słuchałem długo 'like light to the flies', napisałem sobie na koszulce markerem cały tekst i narysowałem napis 'trivium' i zrobiłem kalecznie to ich logo, masakra.
Awatar użytkownika
Piotrek Sz.
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Piotrek Sz. »

miki pisze:odpał - nawaliłem się i słuchałem długo 'like light to the flies', napisałem sobie na koszulce markerem cały tekst i narysowałem napis 'trivium' i zrobiłem kalecznie to ich logo, masakra.
rzeczywiście. musiałeś być bardzo nawalony.
Nu pagadi, zajec!!!
miki
-#Clansman
-#Clansman

byłem nawalony bardzo
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

miki pisze:odpał - nawaliłem się i słuchałem długo 'like light to the flies', napisałem sobie na koszulce markerem cały tekst i narysowałem napis 'trivium' i zrobiłem kalecznie to ich logo, masakra.
:lol: Hardcore! :D

The Crusade ma podobno wyjść na jesieni, mówi się o wrześniu... Czyli będzie konkurencja dla Maiden. ;)

Miki, wpadasz na zlot?? :beer
miki
-#Clansman
-#Clansman

sie zobaczy jak fundusz, mandat dali niedawno, ale no no. zobaczym
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

miki pisze:sie zobaczy jak fundusz, mandat dali niedawno, ale no no. zobaczym
Uuu, za co mandat?? :? Współczuję...
Kurcze, spróbuj wpaść! Posłuchamy sobie Trivium! Będzie wyczes! :D :beer
miki
-#Clansman
-#Clansman

spróbuję, a mandat za przechodzenie na czerwonym świetle, ale wpisali usiłowanie spożycia. żart

devoutly wished for blinded eyes
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

miki pisze:wpisali usiłowanie spożycia
I to mnie najbardziej śmieszy, bo tez dostałem za usiłowanie.

WTF usiłowanie?

-Nie wypijesz piwa ty zły studencie.
-A właśnie, że wypiję praworządny policjancie.
-A właśnie że nie... <bach>

Tylko tyle mi przychodzi na myśl :lol:
miki
-#Clansman
-#Clansman

może mają proroków i oni decydują o mandatach za usiłowanie
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Trivium na festiwalu Rock Am Ring rozpoczęli letnią trasę po Europie.
Zagrali nowy kawałek z The Crusade (premiera 16 października nakładem Roadrunner) - "Detonation".

Trivium - Detonation live at Rock Am Ring (video)

Cały koncert z Rock Am Ring (video), mp3 Detonation itp.

Kawałek na żywo prezentuje się bardzo ciekawie... Nie mogę doczekać się albumowej wersji! :rocx Niestety nie słychać za dobrze chórków, bo mikrofony były za cicho...

Miejmy nadzieję, że Maideni wydadzą swój album kilka tygodni przed Trivium, bo w UK mielibyśmy prawdziwą bitwę jeśli chodzi o sprzedaż obu płyt. ;) "Ascendancy" już kilka miesięcy temu pokryła się w UK srebrem (60.000 kopii).

Zastanawiam się nawet z kumplem czy nie wybrać się do Berlina 27 czerwca na koncert Trivium, Devildriver i 36 CrazyFists. :)
miki
-#Clansman
-#Clansman

ja bym Ci radził jechać, bo trivium i devildriver to cudo dla mnie. 36 crazyfists nie znam prawie, wstyd aż pewnie.

dzieki za cynk o nowym wałeku.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

miki pisze:ja bym Ci radził jechać, bo trivium i devildriver to cudo dla mnie. 36 crazyfists nie znam prawie, wstyd aż pewnie.

dzieki za cynk o nowym wałeku.
Crazyfists też wymiatają. :) Co do Trivium i Devildriver to nie musisz mnie przekonywać. ;)

Co do nowego kawałka to daj znać co o nim sądzisz. :)

I podpadłeś, bo nie byłeś na zlocie... :evil:
miki
-#Clansman
-#Clansman

klasa! świetny numer, podoba mi się. technicznie jak zawsze z taką łatwością jakby robią naprawde niesamowicie dobre riffy. szkoda, ze tego chóru nie słychać właśnie. ten melodyjny wokal na płycie pewnie inaczej zabrzmi, tak jak np. w 'like light to the flies', też na płycie inaczej to śpiewa niż na żywo. metallikowi są dosyć, ale to nic złego mieć inspiracje w takiej kapeli. re-ew-la-cja, też będzie chyba mocarny album, ciesze się, ciesze.

co do zlotu to bym i był, ale musiałem zapłacić za bzdurne mandaty 230 zł.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Heh, no lipa... :? Ale może zobaczymy się na jakimś gigu. ;)

Numer też mi się b. podoba. IMHO Trivium tworzą teraz lepsze rzeczy od samej Metallici choć to pewnie dla Ciebie herezja. ;)
Matt śpiewa teraz na żywo bardziej melodyjnie, bo podobno po darciu się na tylu koncertach zaczął siadać mu głos. Ale fajnie to brzmi. Wersja albumowa będzie pewnie wypasiona. :twisted:
miki
-#Clansman
-#Clansman

WICKER MAN pisze:IMHO Trivium tworzą teraz lepsze rzeczy od samej Metallici choć to pewnie dla Ciebie herezja.
nie, ja też jakoś ich wolę, choć na tę nową metallikę naplam się strasznie, trivium rozbudowane bardziej od nich, cholera no, mają talent jak szlag.

własnie obejrzę cały ten koncert sobie dziś, obadam jak tam właśnie z wokalem ma, bo faktycznie niech uważa. no i ten no, zmienił gitarę, ale dalej hetfieldopodobna.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

miki pisze:nie, ja też jakoś ich wolę, choć na tę nową metallikę naplam się strasznie, trivium rozbudowane bardziej od nich, cholera no, mają talent jak szlag.

własnie obejrzę cały ten koncert sobie dziś, obadam jak tam właśnie z wokalem ma, bo faktycznie niech uważa. no i ten no, zmienił gitarę, ale dalej hetfieldopodobna.
Jak dobrze pójdzie to za kilka lat Trivium będzie mega gwiazdą i sami będą występować jako headliner Download Festival w Donington (to słowa Bruce'a Dickinson'a). Naprawdę chłopaki, mimo takiego wieku, mają niesamowity talent! Genialnie łączą elementry thrashu, heavy i melodyjnego grania!

Koncert warto obejrzeć. Trivium otwierało występy na głównej scenie i grali przy beznadziejnej pogodzie, a mimo to dali czadu. Super set (same hity z "Ascendancy" i nowy kawałek) i fajne wykonanie, z bardziej melodyjnym wokalem. Jak na pierwszy koncert na trasie to wypas. :rocx :solo
miki
-#Clansman
-#Clansman

możliwe, że będzie tak, bo jakby nie było metalcore rośnie w siłe jest na fali ogromnje ta muzyka. trivium obok killswitch engage to dwa zdecydowanie najlepsze, najgenialniejsze kapele tego nutru. choć trivium jednak ostrzejsze, inna lekko bajka. wiesz, też nie można tak tego nazywać pierwszy koncertem bo to jakby nie było tylko festiwal, na którym dali im chwilkę na początku. i tak zajebiście. pokazali klase, nosz kurde, rewelacja.

co do tego ich wieku to nie wiem tak dokładnie ile mają lat, wiem , że heafy jest bardzo młody a reszta to nie mam pojęcia. koleś i tak ma już w roadrunnerze taką pozycję, że szkoda gadać. był kapitanem na tej ich składance z okazji 20-lecia. prawda, bo prawda, ze tak sie stało tylko dlatego, że max cavalera nie mógł, ale jednak.

ja ich lubie, cholernie lubie.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

miki pisze:możliwe, że będzie tak, bo jakby nie było metalcore rośnie w siłe jest na fali ogromnje ta muzyka. trivium obok killswitch engage to dwa zdecydowanie najlepsze, najgenialniejsze kapele tego nutru. choć trivium jednak ostrzejsze, inna lekko bajka. wiesz, też nie można tak tego nazywać pierwszy koncertem bo to jakby nie było tylko festiwal, na którym dali im chwilkę na początku. i tak zajebiście. pokazali klase, nosz kurde, rewelacja.

co do tego ich wieku to nie wiem tak dokładnie ile mają lat, wiem , że heafy jest bardzo młody a reszta to nie mam pojęcia. koleś i tak ma już w roadrunnerze taką pozycję, że szkoda gadać. był kapitanem na tej ich składance z okazji 20-lecia. prawda, bo prawda, ze tak sie stało tylko dlatego, że max cavalera nie mógł, ale jednak.

ja ich lubie, cholernie lubie.
Trivium wychodzi nawet poza granice metalcore'u. Myślę, że za kilka lat będą nawet kapelą bardziej mainstream'ową jeśli chodzi o metal. No dokładnie, grali 7 kawałków na Rock Am Ring więc to tylko taki warm up. ;) W Berlinie zagrają pewnie z min. 1.5 godziny więc kurcze naprawdę poważnie zastanawiamy się z kumplem nad wypadem. :)

Matt ma 19 lat. Travis (perkusista) jest najstarczy i ma chyba 23 czy 24.

Trivium rocks! :rocx :solo
ODPOWIEDZ