Pytania dotyczące bootlegów
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Pytania dotyczące bootlegów
nie pamiętam na której, ale sprawdź www.torrentreactor.net, www.torrentz.com , www.turbotorrent.com albo też www.mininova.org
-
obserwator
- -#Long distance runner

Fak, a całkiem niedawno był i było nawet sporo seedów
Nie wiem, może zobacz na eMule jeśli masz.
Nie wiem, może zobacz na eMule jeśli masz.
-
obserwator
- -#Long distance runner

nie mam, ściągam lossy z DC++, ale coś się znajdzie żeby porównać, najlepiej by było jakieś wykresyHallowed pisze:Nie wiem, może zobacz na eMule jeśli masz.
mtszły
Tutaj masz mój wykres. Jest identyczny. To jest lossless wersja ale najgorsza wersja dostępna tego koncertu niestety
. Zajmuje około 690 mb ten koncert.
http://img161.imageshack.us/my.php?imag ... sis3wv.jpg
http://img161.imageshack.us/my.php?imag ... sis3wv.jpg
-
obserwator
- -#Long distance runner

aha, dziękiMirdaroh pisze:Tutaj masz mój wykres. Jest identyczny. To jest lossless wersja ale najgorsza wersja dostępna tego koncertu niestety
taaa, 684 mbMirdaroh pisze:Zajmuje około 690 mb ten koncert.
mtszły
Nom. Masz wersje niejakiego Tookep-a. Udostępnił on tego boota bezpośrednio na dimme i z tamtąd go też posiadam.
Ściągnąłem Urchin Bbc Friday Rock Show - 1977 ale strasznie jakość do dupy.
Orientuje sie ktoś czy istnieje jakiś boot Adriana przed Maiden w miare dobrej jakości?
Orientuje sie ktoś czy istnieje jakiś boot Adriana przed Maiden w miare dobrej jakości?
bylo jakies nagranie z oxfordu, w sredniej jakosci, jak z reszta wiekszosc nagran z tamtych czasow (przelom lat '70/'80)
-
obserwator
- -#Long distance runner

a więc mam takie pytanko
posiadam boota hammersmith 5th night 86 i jest tak, że wykres pokazuje mi, że to lossless

natomiast jak go odsłuchuje to pokazuje mi na winampie 287kbs-czyli tak jak jakość mp3, natomiast słuchając innych to ta wrtość wynosi od 700 w góre
macie też takie przypadki z lossless i czy to jest normalne wogóle??
p.s. do zakładki POSZUKUJE- KUPNO, WYMIANA podaje spis moich bootów loossless, jak ktoś jest chętny to z chęcią się wymienie
posiadam boota hammersmith 5th night 86 i jest tak, że wykres pokazuje mi, że to lossless

natomiast jak go odsłuchuje to pokazuje mi na winampie 287kbs-czyli tak jak jakość mp3, natomiast słuchając innych to ta wrtość wynosi od 700 w góre
macie też takie przypadki z lossless i czy to jest normalne wogóle??
p.s. do zakładki POSZUKUJE- KUPNO, WYMIANA podaje spis moich bootów loossless, jak ktoś jest chętny to z chęcią się wymienie
mtszły
Trochę dziwna sprawa. Ja jednak sugerowałbym się wykresem, który wygląda na lossless.
-
obserwator
- -#Long distance runner

no właśnie, też tak uważamHallowed pisze:Trochę dziwna sprawa. Ja jednak sugerowałbym się wykresem, który wygląda na lossless.
mtszły
a ja mam pytanie do Was, bootlegożerców
co Was tak podnieca w posiadaniu lossless? jak i tak bootlegi brzmią kiepsko...
-
obserwator
- -#Long distance runner

nie wszystkie brzmią kiepsko, niektóre mają bardzo dobrą jakość-taką jak oficjalne wydawnictwa, a lepiej mieć lossless bo masz jakość boota audio a nie mp3 a np. mp3 może mieć każdy a lossless nie jest tak łatwo zdobyćMatek pisze:a ja mam pytanie do Was, bootlegożerców co Was tak podnieca w posiadaniu lossless? jak i tak bootlegi brzmią kiepsko...
to tak przykładowo
mtszły
no ja wiem że ciężko zdobyć i tak mi się właśnie wydaje że to największa wartosć posiadania takiego boota.
-
obserwator
- -#Long distance runner

dokładnie takMatek pisze:no ja wiem że ciężko zdobyć i tak mi się właśnie wydaje że to największa wartosć posiadania takiego boota.
mtszły
Nie wszystkie bootlegi brzmią kiepsko, Matek
Jest sporo wspaniałych zapisów z soundboardu, z podziałem na kanały, świetnym mixem, jakością niewiele ustepujących oficjalnym wydawnictwom koncertowym. Zdobycie takiego boota lossless, jak też innych lossless, słabszych jakościowo daje satysfakcję.
Jest sporo wspaniałych zapisów z soundboardu, z podziałem na kanały, świetnym mixem, jakością niewiele ustepujących oficjalnym wydawnictwom koncertowym. Zdobycie takiego boota lossless, jak też innych lossless, słabszych jakościowo daje satysfakcję.
no ja o tym wiem, trochę jednak słyszałemHallowed pisze:Jest sporo wspaniałych zapisów z soundboardu, z podziałem na kanały, świetnym mixem, jakością niewiele ustepujących oficjalnym wydawnictwom koncertowym.
i o to mi chodziło, że głównym czynnikiem jest satysfakcjaHallowed pisze:Zdobycie takiego boota lossless, jak też innych lossless, słabszych jakościowo daje satysfakcję.
Zależy jak kto do tego podchodzi
dla kogos sadysfakcja jest zdobycie bootlega losless, a ktos czerpie sadysfakcje z wypicia sam 0,5l w 15 sek 
-
obserwator
- -#Long distance runner