Tool

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Ulubiony album TOOL??

Lateralus
30
56%
Aenima
14
26%
Undertow
6
11%
Opiate
4
7%

Liczba głosów: 54

miki
-#Clansman
-#Clansman

Re: Tool

Post autor: miki »

Mogłoby się wydawać, że płyta ta jest osiągnięciem słabszym niż pozostałe albumy zespołu. Tę mylną opinię można rozwiać w bardzo prosty sposób. Zespół od dawna znany był z różnych form ekspresji. W większości były one eksperymentalne, jednak na najnowszym albumie członkowie Toola przeszli samych siebie. Aby posłuchać ostatecznej i najpełniejszej wersji tytułowego utworu, należy zrobić co następuje:Utwór Viginti Tres połączyć razem z Wings For Marie (part 1) Zsynchronizować powstały kawałek z 10,000 Days Suma długości Viginti Tres i Wings For Marie Odpowiada długości 10,000 Days. Łacińskie "viginti tres", czyli 23 oznacza synchronizację. Po wykonaniu tych czynności otrzymujemy pełną wersję tytułowego utworu
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

:shock: Zaraz sprawdzam czy to prawda.

-edit-

Jestem przy 5 minucie i gra :shock: Szacun dla nich za coś takiego.
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

wlasnie tego slucham...osz kurde...
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

rewelacyjne jest po tym zagraniu.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Rozumiem że w tym składaku pierwsze ma być "Viginti Tres", a dopiero potem "Wings For Marie" tak ??
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

si senior
Artur
-#Nomad
-#Nomad

S1MON
-#Nomad
-#Nomad

kurde...przekonuje sie na plus do 10 000...z poczatku nie porywala i IMO przynudzala...poszlo z 8 przesluchan i juz ja calkiem lubie...jeszcze pare razy i bedzie zajebiscie :D
Mirdaroh
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mirdaroh »

Tam to samo S1mon. Faktycznie te 3 piosenki tworzą całość. Ciekawe urozmaicenie słuchania :)
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Mirdaroh pisze:Tam to samo S1mon. Faktycznie te 3 piosenki tworzą całość. Ciekawe urozmaicenie słuchania :)
widocznie zmeczyl mi sie mozg ostrym graniem i teraz potrzebuje czegos takiego, jak 10 000...w sumie plus, bo mam czego sluchac itp. ;)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

S1MON pisze:kurde...przekonuje sie na plus do 10 000...z poczatku nie porywala i IMO przynudzala...poszlo z 8 przesluchan i juz ja calkiem lubie...jeszcze pare razy i bedzie zajebiscie
No, jeden, który mnie rozumie... :rocx Miło to wiedzieć S1 :wink: dla mnie płyta wspaniała, minimalnie jednak słabsza od "Lateralus" i "Undertow", ale i tak czego by się Tool nie dotknął i tak zamieni się w złoto :mrgreen: A "10,000 Days" to wg mnie najtrudniejsza płyta Toola, już chyba o tym pisałem, ale nie chce mi się sprawdzać. wymaga wielu przesłuchań, sam jeszcze czuję, że nie pochłąnąłem jej w całości... Podejrzewam, że koncert jeszcze zwiększy moją sympatię do tego albumu, zwłaszcza jeśli zabrzmi to boskie "Wings/Days".....
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Artur pisze:No, jeden, który mnie rozumie... :rocx Miło to wiedzieć S1 :wink:
heh, spoko :beer
minimalnie jednak słabsza od "Lateralus"
Lateralusa IMO ciezko bedzie czymkolwiek przebic ;] jesli chodzi o dokonania Toola ofc
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

miki pisze:Mogłoby się wydawać, że płyta ta jest osiągnięciem słabszym niż pozostałe albumy zespołu. Tę mylną opinię można rozwiać w bardzo prosty sposób. Zespół od dawna znany był z różnych form ekspresji. W większości były one eksperymentalne, jednak na najnowszym albumie członkowie Toola przeszli samych siebie. Aby posłuchać ostatecznej i najpełniejszej wersji tytułowego utworu, należy zrobić co następuje:Utwór Viginti Tres połączyć razem z Wings For Marie (part 1) Zsynchronizować powstały kawałek z 10,000 Days Suma długości Viginti Tres i Wings For Marie Odpowiada długości 10,000 Days. Łacińskie "viginti tres", czyli 23 oznacza synchronizację. Po wykonaniu tych czynności otrzymujemy pełną wersję tytułowego utworu
Czyli, że co? 10.000 Days trzeba nałożyć na te poprzednie czy jak? Gupi jestem, ale to przez ten mecz.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

S1MON pisze:Lateralusa IMO ciezko bedzie czymkolwiek przebic ;] jesli chodzi o dokonania Toola ofc
Racja. Doskonałość. Arcydzieło. Majstersztyk. Pamiętam, że zachwyciła mnieod razu i nadal tak jest. Zresztą - masa zespołów nigdy nie osiągnie takiego poziomu jak Tool na tm albumie.
Yaaqb pisze:Czyli, że co? 10.000 Days trzeba nałożyć na te poprzednie czy jak? Gupi jestem, ale to przez ten mecz.
Musisz słuchać jednocześnie "Viginti Tres" + "Wings For Marie" razem z tytułowym. Tamte 2 kawałki połączone trwają dokładnie tyle ile tytułowy. Masz to po prostu puścić równocześnie :wink:
Awatar użytkownika
she-wolf
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: she-wolf »

a mnie tym 10 000 days nie kupili :?
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Kea pisze:a mnie tym 10 000 days nie kupili :?
mi to uczucie juz przeszlo ;)
Awatar użytkownika
she-wolf
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: she-wolf »

mowisz, ze mnie kupia potem, po przecenie?? ;)
Artur pisze:Masz to po prostu puścić równocześnie
dobra, to ja tez chce tak tego posluchac. [lame mode on] jak to ponakladac? [/lame mode off]
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Kea pisze:jak to ponakladac?
Hehe, dobre pytanie, sam nie wiem :lol: Chyba odtworzę jednocześnie na kompie i wieży... albo na 2-óch kompach... Bo przecież nigdzie tutaj nie napisałem, że już słyszałem :lol: Ale z tego co Miki wkleił jasno wyniki, że to ma lecieć równocześnie :wink:
S1MON pisze:
Kea pisze: a mnie tym 10 000 days nie kupili

mi to uczucie juz przeszlo
S1 prawdę Ci powie :wink: Mnie się zdaje, że liczba 20 przesłuchań może wystarczyć, żeby ta płyta "weszła"... a jeśli nie to, no cóż, pewnie nie da rady :wink: Chyba, że za 21...22...23... :lol: :lol:
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Artur pisze:S1 prawdę Ci powie :wink:
ale ja sie ost. z Arturem dogaduje :mrgreen: a co do skladania - logiczne wydaje sie takie cos - na 1 odtwarzaczu wings i tres, bo one lacznie daja tyle, co na drugim odtwarzaczu 10 000 days ;)
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

pobawiłem się z tym puszczeniem tego jednocześnie i musze przyznać że robi wrażenie
ODPOWIEDZ