piosenki, do których nie możecie się przekonać

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: piosenki, do których nie możecie się przekonać

Post autor: widman »

Elevatorman pisze:na wiosło sie zbiera kase :lol:
wystrugaj se z drzewa, bedzie taniej
Awatar użytkownika
Krzysiu
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Krzysiu »

chyba musze kupic jakas płyte bo wszystko to mp3 oprócz 7th :oops:
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: obserwator »

kurde, tak teraz patrze to żeś widman dołączył do forumowiczów w dzień moich urodzin a w 2005 roku to miałem 18stke do tego hehehehe
mtszły
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

nie :lol: bo mnie wezmą pod sąd ze drzewo z lasu ukradłem :lol:
dobra koniec off topa :wink:
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

chyba musze kupic jakas płyte bo wszystko to mp3 oprócz 7th
oj, ja bym się na twoim miejscu nieprzyznawał
mtszły
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

eee tam......czasem są wazniejsze rzeczy do kupienia.... niz płyta...ja tam wychodze z takiego załozenia i płty z reguły dostaje 8) a sam z reguły zbieram na jakies wazniejsze rzeczy albo na jakies boxy itp
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

he, ja tam wydaje kase na plyty w taki inny sposob... bo tak, szukam dobrych wydan i kapele, ktore ubostwiam, jak m.in. IM kupuje wszystko w oryginalach, oprocz bootlegow. ale ostatnio, w przypadku innych kapel, a jest tego mnostwo, biore 30-50 zl i kupuje z 30-50 cdr i ide do kumpla i piratujemy !! hehe
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Elevatorman pisze:eee tam......czasem są wazniejsze rzeczy do kupienia.... niz płyta...ja tam wychodze z takiego załozenia i płty z reguły dostaje a sam z reguły zbieram na jakies wazniejsze rzeczy albo na jakies boxy itp
nie no, ale jednak by wypadało mieć trochę tego więcej, wiadome, że są też ważniejsze rzeczy, ale zawsze coś na płytkę powinno się odłożyć :wink:
mtszły
Awatar użytkownika
Krzysiu
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Krzysiu »

ostatnio(tj od jakichs 2 lat :D) nie mam kasy bo wszystko pakuje we własny zespół, gitary i te sprawy...
dobra koniec offtopa :lol:
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

obserwator pisze: nie no, ale jednak by wypadało mieć trochę tego więcej, wiadome, że są też ważniejsze rzeczy, ale zawsze coś na płytkę powinno się odłożyć Wink
no w sumie.. ja juz odkładam na nowe IM nową Metallice gitara przybedzie w ciagu najblizszych 2 tyg :D bo w sklepien ie mają :lol: to bedzie mozna zacząc kase wydawac namietniej :P
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

a ja czekam na singiel troopera, który sobie zamówiłem, jutro myślę, że powinni mi przysłać już
mtszły
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BartSmith »

Temat o tym kto powinien się nazywać true fanem był powtarzany wiele razy :wink:

Według mnie powinno się posiadać wszystkie albumy studyjne, kilka dvd (np. The Early Days), znać chociaż średnio historię zespołu. Bo takich fanów, którzy znają piosenki z "the best of" to jest na pęczki. Ja np. mogę się nazwać tylko fanem Ironów, mimo iż bardzo lubię wiele innych zespołów, gdyż nie mam ani płyt studyjnych, ani nie znam dobrze historii zespołu. Tak ja to widzę 8)

Co do tematu, jest sporo kawałków, które słucham naprawdę rzadko. Jestem w trakcie oceniania dokładnie wszystkich piosenek IM, więc jak skończę to podam ewentualne kawałki :P
Ostatnio zmieniony wt maja 30, 2006 7:21 pm przez BartSmith, łącznie zmieniany 1 raz.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

a dla mnie wszystkie te definicje (również Twoja Bart) są głupie i gówno warte.
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Matek pisze:a dla mnie wszystkie te definicje (również Twoja Bart) są głupie i gówno warte.
Mówisz tak, bo nie masz zapewne całej dyskografii :wink:

Nie musisz się zgadzać z moją teorią, ale nazywanie się fanem zespołu nie posiadając jednocześnie żadnej płyty to już przesada, nie sądzisz? Nie wiem jak ktoś może się nazywać fanem posiadając wszystko w mp3, ściągnięte z neta - to jest okradanie zespołu. Oczywiście bardzo popularne w naszym kraju.

OK, a mógłbyś Matek mi napisać czy coś spełniasz z tych "wymogów" :P ? Tak dla ciekawości...
Matek
-#Nomad
-#Nomad

zobacz żelazną kolekcję moją i będziesz wiedział. a gdy nie miałem nic byłem większym fanem.
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Ja bym to nazwał chwilowym zastojem :wink:

Ja np. mam wiele takich zespołów z których znam tylko kilka kawaków i nie mogę się nazwać ich fanem, co jedynie mogę ich lubić 8)
Matek
-#Nomad
-#Nomad

BartSmith pisze:Ja np. mam wiele takich zespołów z których znam tylko kilka kawaków i
no ale ja nie mówie o okresie kiedy znałęm jedynie kilka kawałków... tylko jak znałęm już całą dyskografię ale w oryginałach nie miałem. a teraz wcale lepszym fanem się nie czuję. wręcz przeciwnie. nie ma to akurat nic wspólnego że wtedy nie miałem oryginałów, ale też posiadanie oryginałów niczego nie zmienia na plus
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Źle mnie zrozumiałeś. To nie jest tak, że jak spełniasz te "wymogi" to jesteś lepszy (cool itp.), poprostu oddajesz w jakimś sensie hołd zespołowi, długo w tym siedzisz itp. Ciężko to opisać, ale chyba wiesz o co mi chodzi mniej więcej z tymi mp3kami? Ty akurat jesteś fanem, wystarczy looknąć na Twoją kolekcję, a że ich mniej słuchasz to już Twój wybór :wink:

O tym można gadać bez końca, bo jedni uważają tak, drudzy inaczej. Ja zdania nie zmienię :P Może przesadziłem z posiadaniem wszystkich płyt studyjnych, jednak jakaś wiedza na temat Ironów to już mus.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

wiedza to akurat to co pierwsze zdobyłem :lol: bardziej mnie biografie interesowwały niż oryginały
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

BartSmith pisze:Może przesadziłem z posiadaniem wszystkich płyt studyjnych,
No troszkę przesadziłeś, ja np. wszystkich płytek nie mam (dokładnie 2 z Blazem) ale za fana się uważam. IMO wyznacznikiem tego czy się jest fanem czy nie, nie jest ilość posiadanych płyt oryginalnych oczywiście itp.Weś pod uwagę że niektórych poprostu nie stać na zakup całej albo choć części dyskografii, czy jakichś gadżetów związanych z zespołem itp. A w Twoim rozumowaniu to wyklucza ich z czucia się fanem kapeli. A co do tej wiedzy to się zgadzam, bo chociaż podstawowa powinna być. :wink:
Ostatnio zmieniony wt maja 30, 2006 9:47 pm przez M@ti, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ