Ulubiona płyta Metalliki
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Ulubiona płyta Metalliki
Juz do dwóch nie przemawia, może jednak coś w tym jest 
Ja tam Nowej Fali... nie widzę.ThunderBird pisze:Natomiast Kill'em All,to potęzny wykop, na którym thrash ustępuje czasem Nowej Fali Brytyjskiego
i mocne, solidne 4/10 w gromowej skaliThunderBird pisze:Natomiast Kill'em All,to potęzny wykop, na którym thrash ustępuje czasem Nowej Fali Brytyjskiego...,
u mnie numero uno :rocx progresywny thrash - artyzm :soloThunderBird pisze:And Justice for All na drugim miejscu
4/10 albo i nawet 5/10Artur pisze:[i mocne, solidne 4/10 w gromowej skali :
Wybacz Obserwatorze, ale nie zapominajmy iż pan Hetfield był taki, aż do roku 2001 (może nie ćpał, choć Bóg go tam wie).obserwator pisze:a z resztą chciałbyś mieć w zespole ćpuna i pijaka(jakim w tamtym okresie był mustanie), z którym nie mozna się dogadać??
Jeżeli natomiast chodzi o Kill Em All to kawałki z tej płyty monstrualnie brzmią na koncertach-to Seek & Destroy albo legendarne już The Four Horsemen.
Oczywiście genialnym utworem jest również zabawa Burtona nazwana później (Anesthesia)Pulling Teeth-i słusznie, bo wywaliło mi wszystkie zęby.
- Elevatorman
- -#Clansman

Motorbreath
uwielbiam ten kawałek ... jump In The Fire.... ja tam teraz słucham namietnie Ride The Lightning a zwłaszcza For Whom The Bell Tolls i Fade To Black
ale najbardziej lubie and Justice..... to oNe....
Najbardziej lubie Whisplash, Seek and Destroy i No Remorse, prosto i do przodu, bez bawienia sie w pacyfistyczne teksty ,czy ballady ala Fade in Black i będe sie upierał ,z dużymi wpływami NWOBHM.
Przyznam Ci rację. Panowie inspirowali się wtedy Nową Falą. Zagrali jednak na swój sposób, dzięki czemu nie mamy kopii brytyjskiego zespołu z lat 80 tylko Metallikę, mój drugi obok Maiden ulubiony zespół.ThunderBird pisze:będe sie upierał ,z dużymi wpływami NWOBHM.
- Elevatorman
- -#Clansman

Korzeń pisze:Przyznam Ci rację. Panowie inspirowali się wtedy Nową Falą. Zagrali jednak na swój sposób, dzięki czemu nie mamy kopii brytyjskiego zespołu z lat 80 tylko Metallikę, mój drugi obok Maiden ulubiony zespół.
no to tak jak ja
Ja jeszcze uwielbiam S&M, niektóre kawałki to aż ciary przechodzą; np. taki One...
W ogóle lubie muzyke klasyczną chociaż sie za bardzo na niej nie znam, ale jest to chyba najlepsza forma do wyrażania przeróżnych nastrojów.
W ogóle lubie muzyke klasyczną chociaż sie za bardzo na niej nie znam, ale jest to chyba najlepsza forma do wyrażania przeróżnych nastrojów.
Moj ulubiony jest czarny album. Za caloksztalt 
- Elevatorman
- -#Clansman

and justice i black album to chyba najbardziej dojrzałe ich albumy a ja zdecydowanie najbardziej lubie justice:twisted:
-
Bloody Sabbath
- -#Invader

1. Master of Puppets (najlepsza plyta w historii moim zdaniem)
2. Ride the Lightning
3. Metallica
4. Kill`em All
5. And Justice for All
6. Load
7. St. Anger
8. ReLoad

2. Ride the Lightning
3. Metallica
4. Kill`em All
5. And Justice for All
6. Load
7. St. Anger
8. ReLoad
- Elevatorman
- -#Clansman

a co do St.Anger to według mnie nie jest taka zła tylko kawałki sa przydługie... ja tam bardzo lubie 3 utwory z niej Shoot Me Again Purify i The Unnamed Feeling
Ja angera lubie calego 
- Elevatorman
- -#Clansman

jest fajny... ale utwory sa za długie np taki all within my hands... albo some kind of monster.....
To jest IMO najgorszy kawałek na płycie.Elevatorman pisze:albo some kind of monster
- Elevatorman
- -#Clansman

no ja tez niecierpie some kind of monster... ale ogólnie jest duzo dobrych kawałków ale bez rewelacji ... chociaz te 3 co wymieniłem lubie bardzo... :rocx i są łatwe do zagrania 
Zgadza się, takie sobie normalne pioseneczki, których nawet nieźle się słucha.Elevatorman pisze:ale ogólnie jest duzo dobrych kawałków ale bez rewelacji
co do SKOM zgodze sie ze jest za dlugi, na SKOM EP zamiescili skrocona wersje i numer baaardzo na tym zyskal
a Anger taki sobie. Najczesciej z niego slucham Unnamed Feeling, Purify i My World.
a Anger taki sobie. Najczesciej z niego slucham Unnamed Feeling, Purify i My World.