Coma
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Coma
... dobra chłopaki wyraziłem tylko swoja opinie na temat zespołu którego muzyka mi sie nie podoba ... czasem mam wrażenie że jesteście wyjątkowo przewrazliwieni na wszelkie objawy subiektywnej krytyki ktore w tym wypadku dotyczyły jednak płyty zespołu.
ale Ty w ogóle nie odróżniasz subiektywnej opini o płycie od obrażania ludzi?jesper pisze:... dobra chłopaki wyraziłem tylko swoja opinie na temat zespołu którego muzyka mi sie nie podoba ... czasem mam wrażenie że jesteście wyjątkowo przewrazliwieni na wszelkie objawy subiektywnej krytyki ktore w tym wypadku dotyczyły jednak płyty zespołu.
to jest subiektywna ocena płyty?jesper pisze:esteście wyjątkowo przewrazliwieni na wszelkie objawy subiektywnej krytyki ktore w tym wypadku dotyczyły jednak płyty zespołu.
jesper pisze:zaraz wystawiam to ścierwo na Allegro gdzie jakiś fan z wypaczonym gustem muzycznym łyknie płytę bez mrugnięcia okiem.
... a jednak jesteście przewrazliwieni w dodatku brakuje wam dystansu do tego co pisze się na forum ... bo jeżeli ja piszę o wypaczonych gustach a podobno o gustach się nie dyskutuje to chyba jasne jest że każdy normalny czlowiek podchodząc do całej sprawy z dystansem nie obrazi się tak jak wasza dziecięca gromadka ... i proszę "syzygi" nie rób z siebie idioty ... akurat ten cytat jest wyrwany z konktekstu ... subiektywna ocena jest w pierwszej częsci mojej opinii na temat płyty ale to chyba zbyt trudne do zrozumienia.syzygy pisze:to jest subiektywna ocena płyty?jesper pisze:esteście wyjątkowo przewrazliwieni na wszelkie objawy subiektywnej krytyki ktore w tym wypadku dotyczyły jednak płyty zespołu.
jesper pisze:zaraz wystawiam to ścierwo na Allegro gdzie jakiś fan z wypaczonym gustem muzycznym łyknie płytę bez mrugnięcia okiem.
he,he,he ... dobre, sęk w tym że ja nie pochodzę z tej wioski w której mieszkam ... elitarne jdnostki SS "Viking" faktycznie wykazały się dobrym wyszkoleniem, nie szablonowym działaniem i co najważniejsze sukcesami na polu bitwy ale pacyfikowanie rejonów z ktorych pocohdzę ich nie dotyczyło tak więc kolejne pudło.
... wierność jest naszym honorem - taka była dewiza, pod którą Waffen SS były szkolone i pod którą walczyły. Oczywiście racją jest także fakt że jednostki te bardzo często składały się z kryminalistów, zdegradowanych żołnierzy itp. Jednak Waffen SS to nie tylko przykładne oddanie i odwaga, to także zbrodnie. Przykłady? Podczas marszu z Limousin w czerwcu 1944 roku dywizja Das Reich wieszała zakładników w Tulle i dokonała masakry w Oradour. W czasie ofensywy w Ardenach Oddziały Peipera wymordowały 71 amerykańskich jeńców.Tutaj także zdania historyków są podzielone bo znane są takie przypadki że okrucieństwa przypisywane SS były faktycznie dziełem jednostek samego Wehrmachtu. Krotko mowiąc istotne jest że członkowie Waffen SS byli takimi samymi żołnierzami, jak inni.
... co do Josefa Mengele do SS wstapił on juz w 1938 roku . W sierpniu 1940 awansował i został wcielony do Waffen-SS. W styczniu 1942 roku Mengele został członkiem służby medycznej dywizji Waffen-SS Viking (SS Wiking) i razem z jej żołnierzami wszedł na teren ZSRR. Po pięciodniowej bitwie o Batajsk otrzymał Krzyż Żelazny pierwszej klasy za wyciągnięcie dwóch rannych żołnierzy z płonącego czołgu pod ostrzałem i udzielenie im pierwszej pomocy.
... co do jego plugawej działalności i pseudoeksperymentach medycznych w Oswięcimiu lepiej nie wspominać.
... co do Josefa Mengele do SS wstapił on juz w 1938 roku . W sierpniu 1940 awansował i został wcielony do Waffen-SS. W styczniu 1942 roku Mengele został członkiem służby medycznej dywizji Waffen-SS Viking (SS Wiking) i razem z jej żołnierzami wszedł na teren ZSRR. Po pięciodniowej bitwie o Batajsk otrzymał Krzyż Żelazny pierwszej klasy za wyciągnięcie dwóch rannych żołnierzy z płonącego czołgu pod ostrzałem i udzielenie im pierwszej pomocy.
... co do jego plugawej działalności i pseudoeksperymentach medycznych w Oswięcimiu lepiej nie wspominać.
Chełmiec (Wałbrzych)
- 99,8
Chorągwica (Kraków)
- 99,4
Chrzelice (Opole)
- 90,3
Chwaszczyno (Gdańsk)
- 99,9
Czarna Góra (Kłodzko)
- 89,2
Gołogóra (Koszalin)
- 97,4
Góra Parkowa (Kudowa)
- 99,3
Gubałówka (Zakopane)
- 98,2
Jemiołów (Zielona Góra)
- 94,1
Kołowo (Szczecin)
- 102,3
Kołobrzeg
- 101,5
Kosztowy (Katowice)
- 99,7
Krynice (Białystok)
- 96,0
Krzemieniucha (Suwałki)
- 96,6
Leżajsk - Wilkowyja
- 98,9
Lubaczów - Boble
- 96,0
Łosice (Siedlce)
- 90,5
Łódź
- 103,8
Mikstat (Kalisz)
- 102,5
Miłki (Giżycko)
- 94,4
Karczma (Lubań)
- 91,5
Ostrołęka
- 98,5
Piaski (Lublin)
- 104,2
Pieczewo (Olsztyn)
- 99,1
PKiN (Warszawa)
- 98,8
Przehyba (Stary Sącz)
- 94,7
Rachocin (Płock)
- 96,1
Rusinowo (Piła)
- 90,9
Skrzyczne (Wisła)
- 100,8
Sucha Góra (Rzeszów)
- 92,0
Solina (Bieszczady)
- 96,3
Ślęża (Wrocław)
- 100,2
Śnieżne Kotły (Jelenia Góra)
- 94,0
Śrem (Poznań)
- 96,4
Św. Krzyż (Kielce)
- 96,2
Tarnawatka (Zamość)
- 91,3
Tatarska Góra (Przemyśl)
- 99,6
Trzeciewiec (Bydgoszcz)
- 102,1
Warszawa
- 98,8
Wręczyca (Częstochowa)
- 91,7
Żagań
- 96,3
Żółwieniec (Konin)
- 103,3
- 99,8
Chorągwica (Kraków)
- 99,4
Chrzelice (Opole)
- 90,3
Chwaszczyno (Gdańsk)
- 99,9
Czarna Góra (Kłodzko)
- 89,2
Gołogóra (Koszalin)
- 97,4
Góra Parkowa (Kudowa)
- 99,3
Gubałówka (Zakopane)
- 98,2
Jemiołów (Zielona Góra)
- 94,1
Kołowo (Szczecin)
- 102,3
Kołobrzeg
- 101,5
Kosztowy (Katowice)
- 99,7
Krynice (Białystok)
- 96,0
Krzemieniucha (Suwałki)
- 96,6
Leżajsk - Wilkowyja
- 98,9
Lubaczów - Boble
- 96,0
Łosice (Siedlce)
- 90,5
Łódź
- 103,8
Mikstat (Kalisz)
- 102,5
Miłki (Giżycko)
- 94,4
Karczma (Lubań)
- 91,5
Ostrołęka
- 98,5
Piaski (Lublin)
- 104,2
Pieczewo (Olsztyn)
- 99,1
PKiN (Warszawa)
- 98,8
Przehyba (Stary Sącz)
- 94,7
Rachocin (Płock)
- 96,1
Rusinowo (Piła)
- 90,9
Skrzyczne (Wisła)
- 100,8
Sucha Góra (Rzeszów)
- 92,0
Solina (Bieszczady)
- 96,3
Ślęża (Wrocław)
- 100,2
Śnieżne Kotły (Jelenia Góra)
- 94,0
Śrem (Poznań)
- 96,4
Św. Krzyż (Kielce)
- 96,2
Tarnawatka (Zamość)
- 91,3
Tatarska Góra (Przemyśl)
- 99,6
Trzeciewiec (Bydgoszcz)
- 102,1
Warszawa
- 98,8
Wręczyca (Częstochowa)
- 91,7
Żagań
- 96,3
Żółwieniec (Konin)
- 103,3
roguc nie tylko na albumie śpiewa inaczej
przesłuchajcie sobie te zaprzepazsczone siły co dawalem pare razy. sto razy lepiej. trochę jakby się mu głos postarzał kurde a przecież młody chłopak z niego
no nic, słuchamy dalej...