Wicker, jako że pisałeś o tym iż wybierasz się samolotem do Dortmundu, to może wiesz jak i w jakiej cenie kosztowało by przeniesienie się spod hali na lotnisko w Dortmundzie? Bo zastanawiam sie czy jeśli udało by mi się zrezygnować w shortcut z autokaru, to nie wybrać się samolotem z powrotem do Warszawy. Tylko nie wiem czy mi się to opłaca, bo jeśli lotnisko jest niewiadomo gdzie to nie mam zamiaru płacić bajońskich cen za dojazd.
So, 09 Grudzień 06
Lot W6 162
08:10 Odlot Dortmund
09:45 Przylot Katowice
Cena: 84.00 PLN
Razem: 163.00 PLN
Ale to przy rezerwacji teraz A jeszcze trzeba się dostać jakoś do centrum Dortmundu i stamtąd do hali, bo te tanie linie latają do lotnisk podmistowych (mniejszych). Ale co do Dortmundu to nie wiem akurat, w którym miejscu jest to lotnisko.
Fear, tak jak mówiłem weź jeszcze pod uwagę to, że z tego lotniska jakoś się musisz na tę halę dostać więc pewnie została by tylko taksówka, a to zakładam może sporo kosztować więc łącznie może być jeszcze droższe od autokaru ;/
Ale zauwaz, że nie 1 osoba by jechała taksówka, tylko jakbysmy lecieli to 3 ( Ty, Wicker, ja ) i może jeszcze ktoś, więc wydaje mi się, że nie będzie tak źle. Zresztą, jeszcze się nie ciesze, bo nic nie wiem na temat biletów Zaraz idę dzwonić i okaże się moje byc albo nie być...
Piwowarus pisze:Wicker, jako że pisałeś o tym iż wybierasz się samolotem do Dortmundu, to może wiesz jak i w jakiej cenie kosztowało by przeniesienie się spod hali na lotnisko w Dortmundzie? Bo zastanawiam sie czy jeśli udało by mi się zrezygnować w shortcut z autokaru, to nie wybrać się samolotem z powrotem do Warszawy. Tylko nie wiem czy mi się to opłaca, bo jeśli lotnisko jest niewiadomo gdzie to nie mam zamiaru płacić bajońskich cen za dojazd.
Piwowarus pisze:Wicker, jako że pisałeś o tym iż wybierasz się samolotem do Dortmundu,
W sumie samolot jak by wychodził? MOżna by zaszaleć i sobie polecieć
Ja lecę Wizzair z Katowic o 6 rano i wracam chyba koło 7 dnia następnego.
Tym samym samolotem lecieć będzie kilkunastu innych fanów Maiden w tym z forum: Sim0n, Stranger, Ivona i Arashi.
Te informacje są do pupy
Wczoraj nad tym posiedziałem i wyszło, że droga na lotnisko w 1 stronę to odpowiednio 4.80, albo 7 euro w zależności od trasy.
WICKER MAN pisze:Ja lecę Wizzair z Katowic o 6 rano i wracam chyba koło 7 dnia następnego. Smile
Tym samym samolotem lecieć będzie kilkunastu innych fanów Maiden w tym z forum: Sim0n, Stranger, Ivona i Arashi.
Te informacje są do pupy
Wczoraj nad tym posiedziałem i wyszło, że droga na lotnisko w 1 stronę to odpowiednio 4.80, albo 7 euro w zależności od trasy.
No można jeszcze poszukać jakichś linków do komunikacji publicznej w Dortmundzie...
Fear pisze:Mógłbym z Wami lecieć?
Jeszcze się pytasz.
Iron Maiden pisze:Wicker ile Ci wyszło za bilety ?
Kupowałem po 2 zł. Ze wszystkim wyszło bodajże 162 PLN + opłata za transakcję kartą kredytową. Bilety zamawiał mi znajomy.
WICKER MAN pisze:No można jeszcze poszukać jakichś linków do komunikacji publicznej w Dortmundzie...
Minimalnie 2 przesiadki, więc wyjdzie drożej za bilety jednorazowe.
7 euro to cena za dojazd tym autobusem za 5 euro do centum i stamtąd tramwajem pod halę, 4.80 to autobus za 1 euro i 2 stacje koleją podmiejską też pod halę.