Wyjazd do Dortmundu - FAQ

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Fear
-#Assassin
-#Assassin

Re: Wyjazd do Dortmundu - FAQ

Post autor: Fear »

likipiki pisze:tak myślę, myślę... po co przyspieszać? przecież jak jutro pójdziesz starać się o nowy, to do końca lipca zdążysz..
Wolę wcześniej wiedzieć na czym stoję . W sumie to chyba się czeka niespełna miesiąc na wyrobienie, ale różnie to bywa w PL urzędach :P
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

Fear pisze:Wolę wcześniej wiedzieć na czym stoję . W sumie to chyba się czeka niespełna miesiąc na wyrobienie, ale różnie to bywa w PL urzędach Razz
może i różnie bywa, ale dłużej niż 5 tyg nie powinieneś czekać. nawet w sezonie wakacyjnym.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: obserwator »

Fear pisze:Wolę wcześniej wiedzieć na czym stoję . W sumie to chyba się czeka niespełna miesiąc na wyrobienie, ale różnie to bywa w PL urzędach
różnie, różnie-moja mama miała jechać w sobotę (tą co była) do grecji, załatwiała wszystko miesiąc wcześniej, pytała się tej klientki czy będzie ten paszport przed jej wyjazdem, zapewniła ją że tak, oczywiście a tu gówno paszportu nie dostała na czas i musiała pożegnać się z wyjazdem
jeszcze mojej mamy brat próbował to ponaglić bo ma tam znajomości, ale gówno to dało...
mtszły
Fear
-#Assassin
-#Assassin

likipiki pisze:może i różnie bywa, ale dłużej niż 5 tyg nie powinieneś czekać. nawet w sezonie wakacyjnym.
Może, ale :
obserwator pisze:różnie, różnie-moja mama miała jechać w sobotę (tą co była) do grecji, załatwiała wszystko miesiąc wcześniej, pytała się tej klientki czy będzie ten paszport przed jej wyjazdem, zapewniła ją że tak, oczywiście a tu gówno paszportu nie dostała na czas i musiała pożegnać się z wyjazdem
jeszcze mojej mamy brat próbował to ponaglić bo ma tam znajomości, ale gówno to dało...
Już jutro bądź dziś trzeba się tym zająć. A można sobie wyrobić drugi paszport podczas gdy termin ważności tego 1 jeszcze nie upłynął? Orientuje się ktoś?
Mirdaroh
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mirdaroh »

Paszport nie będzie Ci raczej potrzebny jak masz 18 lat (na dowód wiedziesz do Niemiec)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Fear pisze:Ale dzisiaj niezłego zonka zaliczyłem :shock: Koncert jest 8 grudnia a mi się ważność paszportu kończy 4 grudnia :shock: Muszę zacząć już sobie załatwiać wszystko...
Mirdaroh dobrze mowi przeciez i my i Niemcy jestesmy w UE wiec bez prblemu czlowiek na dowod sie przemieszcza!
Copycat
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Copycat »

Jeżeli będzie leciał samolotem to nie wiadomo. Mojej koleżanki nie chcieli wpuścić do Niemiec właśnie tylko z dowodem, więc niech lepiej sobie wyrobi, nic nie traci a będzie pewniejszy.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

mnie też do szwecji nie bardzo chcieli bez paszportu wpuścić :roll: tzn w końcu puścili ale trochę to trwalo.
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

Mirdaroh pisze:Paszport nie będzie Ci raczej potrzebny jak masz 18 lat (na dowód wiedziesz do Niemiec)
tyle, że on nie ma 18 lat :P
A mnie w tamte wakacje nie chcieli do Austrii wpuścić :shock: i miałem paszport a w nim zdjęcie sprzed 7 lat...no i pan graniczny upierał się, że to nie mój paszport :roll: ale w końcu wpuścił jak pokazałem legitymację szkolną...
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Wrath pisze:tyle, że on nie ma 18 lat Razz
Własnie :P Dobra, sytuacja jest opanowana. W tej "panice" nie dojrzałem dobrze roku, do którego ważny jest paszport. Naszczęście ważność upływa w 2007 roku :wink: Przepraszam za zamęt w topicu, ale przez chwile myślałem, że będe musiał robić nowy paszport :]
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Ja wjezdzalem z zona na dowod i do Wiednia i do Pragi i do Paryza i nawet slowa nikt nie powiedzial. Przeciez paszporty nie sa juz wymygane jak jestesmy w UE!
No nie wiem jak sie sprawy maja jak nie jest sie pelnoletnim, bo to juz mnie nie dotyczy od jakiegos czasu :D
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Dobrze, że nietrzeba mieć paszportu. 100zł piechotą nie chodzi :wink:
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Da5id »

Fear pisze:
likipiki pisze:może i różnie bywa, ale dłużej niż 5 tyg nie powinieneś czekać. nawet w sezonie wakacyjnym.
Może, ale :
obserwator pisze:różnie, różnie-moja mama miała jechać w sobotę (tą co była) do grecji, załatwiała wszystko miesiąc wcześniej, pytała się tej klientki czy będzie ten paszport przed jej wyjazdem, zapewniła ją że tak, oczywiście a tu gówno paszportu nie dostała na czas i musiała pożegnać się z wyjazdem
Już jutro bądź dziś trzeba się tym zająć. A można sobie wyrobić drugi paszport podczas gdy termin ważności tego 1 jeszcze nie upłynął? Orientuje się ktoś?
Można, ja tak robiłem. :)
Huh, widze, że Cię jednak przekonałem. :beer :D
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Da5id pisze:Huh, widze, że Cię jednak przekonałem.
Heh, trasy IM nie ma w PL, chcę usłyszeć nowe utwory na żywo, zawsze chciałem być za granicą na gigu IM z świetną ekipą no i klamka zapadla :)
Mirdaroh
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mirdaroh »

No i być może zagrają całą nową płyte. Więc naprawde zapowiada się ciekawie :)
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Właśnie dopiero teraz zobaczyłemto info w odpowiednim temacie :) Supa ! :mrgreen: Zwłaszcza, że niby taka świetna jest :wink:
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Ja tam jednak wolę najpierw usłyszeć nową płytę a nie już osądzać czy to dobrze czy źle, że będą grać cały mowy album... DOD też miało być takie super :wink:
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

O nie, o DoD się tak optymistycznie nie wypwiadali. Jeżeli ktoś planuje zagranie całego albumu na trasie to musi być pewny swego.
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Ile czekaliscie na potwierdzenie , że kasa doszła do shortcut i już mają Wam wysłac bilety? Kasę przelałem juz jakiś czas temu a tu nic sie spacjalnie nie rusza :?
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

Napisz maila albo zadzwoń. Ja płaciłem na miejscu, więc nie pomogę, a jak sam się dowiesz u źródła, to przynajmniej się nie będziesz denerwował...
Zablokowany