pierwszy nabytek Iron Maiden :)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: pierwszy nabytek Iron Maiden :)
wielki 'szapunek' 
Moją pierwszą płytą było Live After Death. Znałem wtedy kilka utworów IM, m.in. Aces High, Flight of Icarus, RTTH. Szczerze mówiąc, to gdy kupowałem LAD to myślałem, że to jakaś składanka Ironów, takie The best of...
ale jak zacząłem słuchać tego koncertu to wyleciałem w kosmos.. i tak trwam w tej przestrzeni od wiosny 2003 roku. I wciąż darzę LAD największym sentymentem. To najlepsza koncertówka Dziewicy!!
Up the Irons!! :rocx
Up the Irons!! :rocx
Witamy na Forum przy okazji
Zauważyłem ,że wszyscy początkujący fajni zaczynają słuchać IM od RTTH i 666:) ciekawe
-
Iron Maiden
- -#Charlotte

Ja od FOTD zacząłem
:rocx
Ale ja zacząłem od Flight of Icarus (widziałem teledysk w TV) oraz Infinite Dreams (też TV, z koncertu Donnington'88). Pierwszym utworem jaki znałem było Aces High w Carmageddonie ale wtedy nie wiedziałem ze to Maiden. Co do RTTH to qmpel mi puścił jak już trochę się interesowałem IM i wtedy mi się spodobało. 666 wogle nie znałem (dopiero pierwszy raz słyszałem na LAD) i jakoś nadal 666 mnie nie pociąga (Number... wcale nie jest, wg. mnie, najlepszym albumem IM) 
Ja też :rocx szacunIron Maiden pisze:Ja od FOTD zacząłem:rocx
heh, ja nie odstaje od tej reguły bo TNOTB był wlaśnie pierwszy u mnieAbstract pisze:Zauważyłem ,że wszyscy początkujący fajni zaczynają słuchać IM od RTTH i 666:)
Phi :closed ja zacząłem od FOTD a dopiero potem było 666 i RTTH 
A ja zacząłem od The X Factor, 9 lat temu będąc u wuja mego zaciekawiła mnie okładka pewnej kasety:) zacząłem słuchać... i taśma została wciągnięta... cóż to była za cudowna chwila bo kasete odkupiłem, a zepsutą taśme skleiłem, zabrałem ze sobą i tak się zaczęło, teraz wszystkie płyty na CD mam(oryginały rzecz jasna).
No i prawidłowo. Z drugiej strony jestes pierwsza osobą ,którą widzę ,która zaczęłą swoją przygodę z Maiden od tego albumu.
Mało tego, uważam że jest to jeden zepszych krążków Maiden, ciężki i ten mroczny, przyciężkawy klimat, nastrój tej płyty jest dla mnie wyjątkowy.
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Eee tam jestem bardziej extreme , pierwszy utwór który gdy go słyszałem to wiedziałem, że to Im to Futureal, z pożyczonego od kuzyna VirtualXI
.
Chyba będę musił zmienić moją teorię ,że wszyscy początkujący fajni zaczynają słuchać IM od RTTH i 666 
-
Filik10
- -#Clairvoyant

W zasadzie to ona jest dobra, tylko troche dużo wyjątków
.
...a każdy wyjątek potwierdza regułę 
W wakacje 1990 roku kolega z podstawówki pożyczyl mi 3 kasety IM:
PIECE OF MIND
POWERSLAVE
SOMEWHERE IN TIME
zespół zrobił na mnie ogromne wrażenie a miałem wtedy 12 lat !!! Nie wiem czy pamiętacie czego wtedy chłopcy w moim wieku słuchali
Od tego czasu nieprzerwanie jestem z IM na dobre i na złe z lekkimi przerwami kiedy zespół opuścił BD.
PIECE OF MIND
POWERSLAVE
SOMEWHERE IN TIME
zespół zrobił na mnie ogromne wrażenie a miałem wtedy 12 lat !!! Nie wiem czy pamiętacie czego wtedy chłopcy w moim wieku słuchali
Borys1978 pisze:W wakacje 1990 roku kolega z podstawówki pożyczyl mi 3 kasety IM:
PIECE OF MIND
POWERSLAVE
SOMEWHERE IN TIME
zespół zrobił na mnie ogromne wrażenie a miałem wtedy 12 lat !!! Nie wiem czy pamiętacie czego wtedy chłopcy w moim wieku słuchali Laughing Od tego czasu nieprzerwanie jestem z IM na dobre i na złe z lekkimi przerwami kiedy zespół opuścił BD.
No to doś długi staż
Dobre pytanie
Wydaje mi się, że byli na etapie roxette i podobnych knotów tamtych czasów
Wydaje mi się, że byli na etapie roxette i podobnych knotów tamtych czasów
No cóż... każdy ma swoje 5 minut
A ja już całkiem inaczej. Uwierzysz, że u mnie pierwsze było "The Duellists" ?Abstract pisze:Chyba będę musił zmienić moją teorię ,że wszyscy początkujący fajni zaczynają słuchać IM od RTTH i 666