Iron Maiden pisze:I za zafajnistą solówke Adriana
Wicker Man vs Rainmaker
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wicker Man vs Rainmaker
Dla mnie teledyski nie maja tak wielkiego znaczenia,wazniejszy jest utwor.Ciezki wybor,ale stawiam na wickera ,

Tylko wiesz, przypominał to pojęcie względne , Nomad. Mnie chodzi bardziej ( w tym co pisalem ) o moc, energię i niebywale elektryzujący utwór. DQOBD taki jest, ale nie chciałbym aby nowy singiel przypominał od warstwy muzycznej jakieś wcześniejsze dokonania. Bo przecież jakby się zastanawiając to riff Wicker'a słychać na Futureal i to bardzo dobrze. A czym ma podobieństwo do Judasów to nei wiem, bo ich nie słucham.Nomad pisze:Też bym chciał by przypominał Be Quick or Be Dead, Fear.
Wickerman. Jak nowy opener będzie taki, to polecą łzy wzruszenia 
No mi też o to chodzi,żeby była ta moc,agresja, siła, pazur,żeby nikt nie gadał o zjadaniu własnego ogona.
A co do Running Wild Judasów to ten riff jest poprostu identyczny,przez pierwsze 5 sekund ,no cóż ,już o tym pisane było na forum.
A co do Running Wild Judasów to ten riff jest poprostu identyczny,przez pierwsze 5 sekund ,no cóż ,już o tym pisane było na forum.
Openery powninny takie własnie być. Zawsze jak się zaczyna koncert albo płytę takim kawałkiem to jesteś od razy lepiej nastawiony...
-
obserwator
- -#Long distance runner

jeśli to będzie podobne do jakiegokolwiek openera będzie to przecież zjadanie swojego ogonaNomad pisze:żeby nikt nie gadał o zjadaniu własnego ogona.
ja nie głosuję nawet...
mam nadzieję, że to będzie właśnie coś innego niż ww utwory, co mi da to że będę słuchał kawałków podobnych do tych co napisałeś? będzie to wtórność
licze na cos co skopie mi dupsko-tyle
mtszły
Ale Nomadowi raczej chodzi o tą moc a nie powtarzlność riffów , patentów, ect.obserwator pisze:jeśli to będzie podobne do jakiegokolwiek openera będzie to przecież zjadanie swojego ogonaNomad pisze:żeby nikt nie gadał o zjadaniu własnego ogona.
-
obserwator
- -#Long distance runner

to niech to sprecyzuje, bo wyraźnie napisałFear pisze:Ale Nomadowi raczej chodzi o tą moc a nie powtarzlność riffów , patentów, ect.
"przypominał" czyli można wywnioskować, że podobny muzycznieNomad pisze:wokałbym by otwieracz płyty(bo 1 singiel napewno już nie wiedząć że to RoBB), przypominał Rainmakera.
zresztą przecież każdy opener maidenów ma moc, to dlaczego mamy przyrównywać tylko do tych dwóch? dlatego, że jest napisane że będzie to miesznaka dod i bnw? moim zdaniem to jest "ogranicznanie się"
Ostatnio zmieniony pt cze 30, 2006 2:59 pm przez obserwator, łącznie zmieniany 1 raz.
mtszły
Nie utwór ogólnie nie przypomina Judaśów, tylko pierwsze 3 uderzenia w struny dokładnie takie same jak Priesci mają na płycie hell Bent For Leather, ale nie pamiętem w którym utworze bo juz chyba ze 2 lata nie słuchałem, możliwe, że running wildFear pisze:A czym ma podobieństwo do Judasów to nei wiem, bo ich nie słucham.
Chodziło mi o to,że jakby otwieracz przypominał Be Quick or Be Dead,to dużo osób krytykujących Maiden,za zbyt słabe brzmienie, to że nie czuć trzech gitar i zjadanie własnego ogona, w sensie ,że co raz więcej tam rozwklekłych długich utworów,a za mało potężnego kopa w ryj, byliby napewno zadowoleni.
Zdecydowanie Rainmaker, Wicker niegdy mnie nie zachwycał. Heh na składance Edward The Great był właśnie tylko Wicker z BNW, widząc kiedyś w sklepie BNW pomyślałem sobie, że to strasznie cienki album, skoro tylko jeden kawałek z niego jest na best offie i w dodatku też niezbyt porywający 
Wicker ma nudny refren, już chyba mercenary wolę, fajny jest ten riff początkowy tylko, w dodatku ściągnięty od JP
Rainmaker jest rzeczywiście super, od niego mógłby zaczynać się DoD, a WD na jakiś B'side się nadaje

Wicker ma nudny refren, już chyba mercenary wolę, fajny jest ten riff początkowy tylko, w dodatku ściągnięty od JP
Rainmaker jest rzeczywiście super, od niego mógłby zaczynać się DoD, a WD na jakiś B'side się nadaje
...Montsegur, Fallen Angel, King In Crimson- coś w tych klimatachChciałbyś by opener nowego albumu bardziej przypominał?
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Dziękuję za głosy.
Pozwólcie, że tym razem zagłosuję na siebie.
Pozwólcie, że tym razem zagłosuję na siebie.
... stawiam na Rainmakera - za klimat, tekst i teledysk ... w rzeczywistości oba utwory sa naprawdę dobre ... Wickerman to właściwie taki "sentymantalny" utwór [oczywiście nie w kwestii muzyczki czy tekstu] -mam na myśli fakt że był singlem promującym album po powrocie Dickiego do zespołu - w 2000 roku to były dopiero emocje i oczekiwania na nową płytę ... :rocx
... przy okazji utworu ,,The WickerMan" polecam wam zapoznać się z inną wersją tego kawałka z amerykńskiego PROMO singla - zmieniony tekst w refrenie [fajnie to brzmi] :rocx

... przy okazji utworu ,,The WickerMan" polecam wam zapoznać się z inną wersją tego kawałka z amerykńskiego PROMO singla - zmieniony tekst w refrenie [fajnie to brzmi] :rocx

a może wrzuciłbyś to nam na jakiś upload?jesper pisze: zmieniony tekst w refrenie
... nie ma sprawy ... tylko to zgram z singla i gdzieś wrzucę - jak to zrobię dam znać :rocx
Wolałbym żeby przypominał Wicker Mana, Rainmaker jest taki trochę bardziej melodyjny i nudny, a intro od WM jest ostrzejsze i z charakterkiem.
Wybrałem The Wicker Man'a, bo ma świetny wstęp, który idealnie się sprawdził na trasie BNWT. Rainmaker jest bardzo dobry, ale jakoś nie pasuje jako opener.
PS: Jesper mam identyczny
PS: Jesper mam identyczny
... zrobione ... oto link:syzygy pisze:a może wrzuciłbyś to nam na jakiś upload?jesper pisze: zmieniony tekst w refrenie![]()
http://www.megaupload.com/?d=ZY611HPQ
Tak się akurat złożyło, że ja też zuploadowałem tylko ja zripowałem 2 wersje The Wicker Man'a. Tak więc jak ktoś chce tylko jedną wersję ze zmienionym tekstem to niech kliknie w link jespera, a jak obydwie to w mój
Na specjalne życzenie mogę udostępnić wersje lossless
http://rapidshare.de/files/24568770/The ... o.rar.html
Na specjalne życzenie mogę udostępnić wersje lossless
http://rapidshare.de/files/24568770/The ... o.rar.html
WM - setki razy powtarzany 4-wyrazowy refren jak i zupełnie nie wiem czemu powtórzona solówka, dziękuję. Rainmaker z kolei to w kółko refren i mostek. Ać z dwojga złego ten drugi - nieco mniej sztampowy i nieco bardziej rozsądny, przyjemniejszy w odsłuchu.
Mogłoby to być coś jak Man on the edge (broń Bóg Futureal)/Be quick or be dead lub Tailgunner. A już w ogóle najlepiej jakby to był Caught somewhere in time z rozbudowanymi solami, szkoda tlyko, ze długość zdecydowanie na to nie pozoli.
Grunt by nie miał dupiatego refrenu i melodii na raz.
Mogłoby to być coś jak Man on the edge (broń Bóg Futureal)/Be quick or be dead lub Tailgunner. A już w ogóle najlepiej jakby to był Caught somewhere in time z rozbudowanymi solami, szkoda tlyko, ze długość zdecydowanie na to nie pozoli.
Grunt by nie miał dupiatego refrenu i melodii na raz.