Okładka nowego albumu.
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Okładka nowego albumu.
Jaa, szkoda, że ten czołg nie przetrwał do naszych czasów
byłby Polski akcent na trasie Maiden 
... dobre, dobre :beer :rocx
... co do okładki, śmiało mogę stwierdzić że mi się podoba :rocx ... bardzo ciekawy pomysł - wykonanie .. może być choć kościotrupki raczej smieszne niz straszne no i Eddie na czołgu mogłby być zdecydowanie bliżej pierwszego planu ... najlepsza postac z okładki to gośc na pierwszym planie z lewej strony i rozkładające się zwłoki przed czołgiem ... dobrze im z oczu patrzy.
PANZER DIVISION MAIDEN :rocx
Mnie się najbardziej podoba ten gostek jarający papierosa i ten obładowany amunicją. A propos broni - Edek ma fajnego Thompsona!!jesper pisze: najlepsza postac z okładki to gośc na pierwszym planie z lewej strony i rozkładające się zwłoki przed czołgiem
no a tamten co trzyma hełm w rece to mi sie wydaje ze ma MP40wojteq pisze:Mnie się najbardziej podoba ten gostek jarający papierosa i ten obładowany amunicją. A propos broni - Edek ma fajnego Thompsona!!jesper pisze: najlepsza postac z okładki to gośc na pierwszym planie z lewej strony i rozkładające się zwłoki przed czołgiem
na okładce jeszcze brakuje psa

6 pancernych i pies ?:) Może to pies leży pod czołgiem 
-
Deleted User 2259
Bonzo pisze:no a tamten co trzyma hełm w rece to mi sie wydaje ze ma MP40 Razz
a to nie jest sten??
nie no 6 pancernych to mi juz bardziej pod reklame heji podchodziAbstract pisze:6 pancernych i pies ?:) Może to pies leży pod czołgiem
bardzo mozliwe, bo mp40 byl niemieckiInvader pisze:Bonzo pisze:no a tamten co trzyma hełm w rece to mi sie wydaje ze ma MP40 Razz
a to nie jest sten??
możliwe, że to ten karabinek podobny do Stena, z króciutką kolbą używany w trakcie II wojny przez jednosti specjalne (takie cos troche jak Uzi; taki "kieszonkowy" karabinek), choć faktycznie może to być Sten.Invader pisze:a to nie jest sten??
to trzeba im dorysować różowe nausznikiBonzo pisze:nie no 6 pancernych to mi juz bardziej pod reklame heji podchodziAbstract pisze:6 pancernych i pies ?:) Może to pies leży pod czołgiem
Ten w tasmach z amunicja to moze byc Janic ten z fajka Steve(mimo ze nie pali) bo jest taki spokojny nad reszta nie myslalem

-
Deleted User 1499
To ja tez sie dolacze do tych rozkmin:
Ten na czolgu to Dave - czesto tak stoi i trzyma gitare na koncertach
Ostatni od lewej strony to Adrian - zawsze stal gdzies z boku
Trupek z kiepem to Steve - spokojny , wyluzowany
Pierwszy po prawej to Bruce - Wydaje sie jakby biegl , a ze Bruce biega po scenie to wiadome skojarzenie.
Łysy to Jan - niewiem czemu ale tak mi sie skojarzylo
No i ostatni pan to Nicko - na ktoryms koncercie mial rozpieta koszule
A czolgiem kieruje nie kto inny tylko Rod!
Co do tych zwlok lezacych to uwazam ze sa to ciala bylych czlonkow Maiden.
Kolo bruce lezy Blaze - poniewaz niedawno, w stosunku do starych wyjadaczy , opuscil kapele dlatego cialo najbardziej ogarniete
.
Ten na czolgu to Dave - czesto tak stoi i trzyma gitare na koncertach
Ostatni od lewej strony to Adrian - zawsze stal gdzies z boku
Trupek z kiepem to Steve - spokojny , wyluzowany
Pierwszy po prawej to Bruce - Wydaje sie jakby biegl , a ze Bruce biega po scenie to wiadome skojarzenie.
Łysy to Jan - niewiem czemu ale tak mi sie skojarzylo
No i ostatni pan to Nicko - na ktoryms koncercie mial rozpieta koszule
A czolgiem kieruje nie kto inny tylko Rod!
Co do tych zwlok lezacych to uwazam ze sa to ciala bylych czlonkow Maiden.
Kolo bruce lezy Blaze - poniewaz niedawno, w stosunku do starych wyjadaczy , opuscil kapele dlatego cialo najbardziej ogarniete
może wyda się to Wam troche dziwne, ale ja się w tym fragmencie okładki doszukuje takiej analogii do poprzedniej okładki

trup który leży przed czołgiem w prawym dolnym rogu - jego twarz wygląd jak żywcem wzięta z postaci będących na okładce DOD, no i te "czarne oczy" a to co leży przed twarzą zwłok żywo przypomina mi maski w kóre ubrane były postaci z okładki DOD, dla mnie to ma znaczenie dwojakie - taka sobie dpisuje teorię do tego fragmentu - nowa okładka zabija wizualnie okładkę DOD, tak samo może mieć sieze sprawa muzyczną nowego albumu wobec DOD

trup który leży przed czołgiem w prawym dolnym rogu - jego twarz wygląd jak żywcem wzięta z postaci będących na okładce DOD, no i te "czarne oczy" a to co leży przed twarzą zwłok żywo przypomina mi maski w kóre ubrane były postaci z okładki DOD, dla mnie to ma znaczenie dwojakie - taka sobie dpisuje teorię do tego fragmentu - nowa okładka zabija wizualnie okładkę DOD, tak samo może mieć sieze sprawa muzyczną nowego albumu wobec DOD
Dosc ciekawe sekcjazwlok. :beer Niezla wyobraznia.
może to Iwan leżymaciejho pisze:czarne oczy
robi chłopak karire
A czołgiem nie kieruje Rod tylko Delfin.paniron pisze:może to Iwan leży
Hmmm, jak dla mnie - miłośnika militariów - to trochę za dużo na okładce jest nieścisłości. W zasadzie jaki okres historycznie odzwierciedla? Żołnierze mają Thomsony z 2 wojny światowej, a czołg jest zdecydowanie bardziej nowoczesny (mógłby być Sherman). Do tego po co posiadaczom pistoletów maszynowych zasilanych z magazynków te wstęgi z ammo do karabinów maszynowych zasilanych z taśm?
W ogóle trochę za dużo szczegółów. Lepsze są okładki symboliczne, a'la Trooper. Nadmiernie liczne szczegóły powodują zamazanie obrazu, a nie ma być to przecież drugie SIT, gdzie w detalach tkwi sedno.
Ale ogólnie mi pasuje, choć trochę jest "przeładowana". Lubię militarne akcenty i już jestem ciekaw tekstów utworów.
W ogóle trochę za dużo szczegółów. Lepsze są okładki symboliczne, a'la Trooper. Nadmiernie liczne szczegóły powodują zamazanie obrazu, a nie ma być to przecież drugie SIT, gdzie w detalach tkwi sedno.
Ale ogólnie mi pasuje, choć trochę jest "przeładowana". Lubię militarne akcenty i już jestem ciekaw tekstów utworów.
nie jest zla ta okladka, ale tez nie jest dobra. Przede wszystkim Edek za slabo widoczny i jakos tak malo kolorow. przez to troche nie pasuje mi to do Maidenow
- dostoevsky
- -#Assassin

Czemu tak rozpaczacie za Edkiem? Dla mnie jest gites.