Okładka nowego albumu.

Dyskusja o najnowszej płycie Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Okładka nowego albumu.

Post autor: paniron »

beaviso pisze:W zasadzie jaki okres historycznie odzwierciedla?
Mi sie wydaje, że żadnego okresu. Ubrania sugerują na I WŚ chyba, amunicja twierdzicie, że II WŚ a czołg to nie wiadomo za bardzo.
A to dlatego, ponieważ ależ gdyż te widma na pierwszym planie w Edkiem na czele to widma żołnierzy, którzy zginęli na polu walki a teraz szukając drogi do domu chodzą i palą wszystko na swojej drodze. Bo to są jak już wspominałem 20- sto wieczni piraci z karaibów :B
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

taaa. Ja myslę ,że nie ma co szuka szczegółów. :) To jest poprostu wojna. Niezależnie jaka.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

paniron pisze:Ubrania sugerują na I WŚ chyba,
Na II mi się wydaje, to chyba amerykańskie mundury, można poznać po tych charakterystycznych "nogawkach", a czołg myślę że jakiś współczesny jesy może Leopard jakiś albo z okresu wojny w Wietnamie. :)
Samogón
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Samogón »

Okładka bardzo fajna może nie przyciąga tak wzroku jak Live After Death ale jest ok. Mam nadzieje że zawartość bedzie jeszcze lepsza od opakowania!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

IMO Okładka super!
Grzedi pisze:Już jest u mnie na pulpicie YEAH!

NICE!
Yes Sir :!: :!: :!: :!: :lol:
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Beaviso powiedział:
"Hmmm, jak dla mnie - miłośnika militariów - to trochę za dużo na okładce jest nieścisłości. W zasadzie jaki okres historycznie odzwierciedla? Żołnierze mają Thomsony z 2 wojny światowej, a czołg jest zdecydowanie bardziej nowoczesny (mógłby być Sherman). Do tego po co posiadaczom pistoletów maszynowych zasilanych z magazynków te wstęgi z ammo do karabinów maszynowych zasilanych z taśm?"
Zgadzam się!! Trochę za bardzo wymieszana II wojna ze współczesnością, ale i tak ta okładka jest dla mnie wypasiona :D
M@ti pisze:a czołg myślę że jakiś współczesny jesy może Leopard jakiś albo z okresu wojny w Wietnamie.
Czołg przypomina radzieckiego T-72 z lat '80 lub Polskiego PT-91 (nasze rozwinięcie T-72).
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BartSmith »

Nomad pisze:Eee tak patrze na okładke i wogóle mi sie nie podoba, niby rysunek jest ok,ale w okładkach Maiden oceniam raczej Eddiego,który tutaj jest jakby go nie było, taki specyficzny zespół jak Maiden powinien mieć bardziej charakterystyczną okładkę,a taką mógłby miec typowy zespół heavy/thrash-metalowy ,Grave Digger,Exodus to chyba najlepsze przykłady. Może i okładka DoD gorsza,ale przynajmiej bardziej charakterystyczna,a to jest najwazniejsze w okładce,żebyć patrzył i od razu ci sie kojarzyło z kapelą,tu tego nie ma.
Świetnym plusem jest sam pomysł,ale nie został wykorzystany wielki Ed na tle czołgu to byłoby to, lubie militaryzm u Ironów, tak jak w obrazkach Troopera czy Clansmana to były genialne rysunki, tu jest jeden wielki bałagan.
Niektóre posty (w tym także Twoje) kojarzą mi się z akcją Green Peace :D Nie wiem dlaczego, może, że narzekacie na zbyt dużą brutalnosć :P . Zresztą na wojnie nie ma ładu i porządku tylko jest chaos w większości.

Jakby okładka nawiązywała do poprzednich to by się znalazły głosy, że Maideni powtarzają stare pomysły itd. IMO jest bardzo dobrze i oby płyta była równie dobra co okładka :rocx
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Zgadzam się. Ta okładka jest inna... i dobrze! Nie może by cały czas tak samo. Spójrzcie np. na okładki hmmmm Nightwish? Cały czas jest na nich to samo :)

A tak przy okazji. Jakoś zmalał ruch na forum ostatnio. Czyżby wszyscy wyjechali na wakacje?
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

wojteq pisze:Czołg przypomina radzieckiego T-72 z lat '80 lub Polskiego PT-91 (nasze rozwinięcie T-72).
Czyli mniej więcej okres Układu Warszawskiego, ale myślę że wzorowali się na modelu czołgu brytyjskiego, może to poprzednik Challengera?
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Jakby był ten motyw z czołgiem na scenie i strzelaniem to byłoby trochę jak za czasów Somewhere On Tour kiedy Bruce strzelał z działka w strone Eddiego 8)

EDIT: Ups, Fear był pierwszy :evil: :P
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Oglądałem jakiś koncert z tej trasy. To było świetne. Ale Ironi zawsze coś ciekawego wymyślą 8) Może teraz Edek będzie strzelał? Albo DO Edka będą strzela :)
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

A koncerty będą grać tylko na poligonach, a sektor pod sceną dostanie zamiast czerwonych tasiemek, zielone chełmy :B
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

i mundur :) czyli obowiązkowa koszulka
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

paniron pisze:A koncerty będą grać tylko na poligonach, a sektor pod sceną dostanie zamiast czerwonych tasiemek, zielone chełmy :B
Taaa, i co jeszcze? Może pole minowe, a żeby je przejść trzeba będzie kupić specjalna mapę przed występem :laugh
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

a naalbo bez mapy i na końcu czyakliby członkowie zespołu :)
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

BartSmith pisze:Taaa, i co jeszcze? Może pole minowe, a żeby je przejść trzeba będzie kupić specjalna mapę przed występem
A wszyscy którzy wybiorą sektor pod sceną będą musieli najpierw się okopać.:B I wymienić imiona wszystkich brytyjskich generałów od I wojny światowej żeby przejść.
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Abstract pisze:a naalbo bez mapy i na końcu czyakliby członkowie zespołu :)
Jak bez mapy to byś spotkał prędzej Elvis'a albo Hendrix'a :D . Byłbyś wtedy The Fallen Angel :twisted: :mrgreen:
Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Qba666 »

Odbiegamy od tematu Panowie i Panie. Zalozmy temat "nowa secnografia oczami wyobrazni" i tam pogadajmy.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

M@ti pisze:może to poprzednik Challengera?
Być może chodziło im o Chieftaina, ktory faktycznie był takim poprzednikiem Challengera.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

wojteq pisze:Być może chodziło im o Chieftaina, ktory faktycznie był takim poprzednikiem Challengera.
No i jest rozwiązanie. :P
ODPOWIEDZ