pierwszy nabytek Iron Maiden :)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: pierwszy nabytek Iron Maiden :)
Był chyba rok 1989. Kupiłem plakat "Killers" i wiedziałem, że muszę kupić kasetę. Dostałem na Mikołaja "Iron Maiden" i pierwszy utwór jaki usłyszałem to była "Transylvania". Kaseta była chyba przewinięta na drugą stronę. Jakieś 2 miesiące wcześniej kupiłem swoją pierwszą kasetę heavy metalową. Był to "Keeper Of the Seven Keys Part II" Helloween. Od tamtej pory nieustannie słucham heavy i hard rocka. Jednak pierwszą kasetą Iron Maiden, która zrobiła na mnie wrażenie to był "Killers". To była już potęga, która mogła się równać z moim wtedy ulubionym "Keeperem".
Kolejny z długoletnim stażem
Dzwnie się przy Was czuję 
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Hehehe, ja jak słyszałem pierwsze kawałki miałem jeszcze 10 lat, choć niecały miesiąc do urodzin. Chodzi nie było to wcale tak dawnoBorys1978 pisze:W wakacje 1990 roku kolega z podstawówki pożyczyl mi 3 kasety IM:
PIECE OF MIND
POWERSLAVE
SOMEWHERE IN TIME
zespół zrobił na mnie ogromne wrażenie a miałem wtedy 12 lat !!! Nie wiem czy pamiętacie czego wtedy chłopcy w moim wieku słuchaliOd tego czasu nieprzerwanie jestem z IM na dobre i na złe z lekkimi przerwami kiedy zespół opuścił BD.
Mniej więcej tak jak ja
:beer
No więc ja się najpierw przywitam , a więc witam
U mnie historia z Maidenami zaczeła się w '98 jak miałem notabene 9 lat
oczywiscie słuchałem wtedy fasolek i innych pierdół (smerfne hity i te sprawy
)i historia u mnie wyglądała dosyć dziwnie...mianowicie w tym wieku miałem mase kaset magnetofonowych i (głupie może hobby) lubiłem je zbierać. Kiedyś jak grzebałem w śmieciach na strychu znalazłem dwie kasety , jedna była niepodpisana , drugą było Kill 'em all metalliki... i w wieku 9 lat zauroczyły mnie obie te kasety, należały one do mojego o 14 lat starszego brata , który mieszkał w innym mieście , ale zostawił te kasety.
Jednak ciągle mnie strasznie intrygowało cóż to za zespół i cóż to była za druga , niepodpisana kaseta , muzyka na niej dużo bardziej mi się podobała od Kill 'em All , którą i tak bardzo lubię.Aż tu dopiero po 4 latach kolega, którego zaraziłem Metalliką i ogólnie cięższym brzmieniem przyniósł mi 2 płyty Ironów , pierwszą było BNW którą przesłuchałem z wypiekami na twarzy.Drugim krążkiem była płyta Killers... i tutaj doznałem olśnienia... był to ten sam album który miałem na niepodpisanej kasecie
:D wiedziałem już który zespół jest u mnie nr 1 . Pierwsze co , to zebrałem kasę , pobiegłem do muzycznego i od razu kupiłem BNW , Number'a i Live After Death
Od tamtego czasu Ironów słucham praktycznie codziennie i ciągle sa u mnie nr 1 , a największy sentyment mam do okresu z Di'Anno i oczywiście do płyty Killers
Fakt słuchania takiej muzyki w wieklu zaledwie 9 lat jest dość śmieszny, ale mój tata zawsze mówi ,że dziwi się ,że tak późno zaczełem słuchać takiej muzyki bo jak byłem jeszcze niemowlakiem najchętniej podobno zasypiałem przy AC/DC
U mnie historia z Maidenami zaczeła się w '98 jak miałem notabene 9 lat
Jednak ciągle mnie strasznie intrygowało cóż to za zespół i cóż to była za druga , niepodpisana kaseta , muzyka na niej dużo bardziej mi się podobała od Kill 'em All , którą i tak bardzo lubię.Aż tu dopiero po 4 latach kolega, którego zaraziłem Metalliką i ogólnie cięższym brzmieniem przyniósł mi 2 płyty Ironów , pierwszą było BNW którą przesłuchałem z wypiekami na twarzy.Drugim krążkiem była płyta Killers... i tutaj doznałem olśnienia... był to ten sam album który miałem na niepodpisanej kasecie
Od tamtego czasu Ironów słucham praktycznie codziennie i ciągle sa u mnie nr 1 , a największy sentyment mam do okresu z Di'Anno i oczywiście do płyty Killers
Fakt słuchania takiej muzyki w wieklu zaledwie 9 lat jest dość śmieszny, ale mój tata zawsze mówi ,że dziwi się ,że tak późno zaczełem słuchać takiej muzyki bo jak byłem jeszcze niemowlakiem najchętniej podobno zasypiałem przy AC/DC
To musiał byc widok
Zasypiające dziecko przy AC/DC 
no mnie do snu puszczali Garego Moora i Led Zeppelin 
już nie mam tu najwięcej postów

- Elevatorman
- -#Clansman

to od rodziców zależy... jesli rodzice słuchali tego typu muzyke tj. rocka itd... to jest duże prawdopodobieństwo że dziieci też kiedys będą tego słuchać.... ja też tak miałemTomash pisze: Fakt słuchania takiej muzyki w wieklu zaledwie 9 lat jest dość śmieszny, ale mój tata zawsze mówi ,że dziwi się ,że tak późno zaczełem słuchać takiej muzyki bo jak byłem jeszcze niemowlakiem najchętniej podobno zasypiałem przy AC/DC Very Happy
-
obserwator
- -#Long distance runner

dokładnie, zależy od rodziców, jeśli słuchali takiej muzyki to można się wciągnąć było, ja na przykład ac/dc słuchałem już mając zaledwie 6 latElevatorman pisze:Tomash napisał:
Fakt słuchania takiej muzyki w wieklu zaledwie 9 lat jest dość śmieszny, ale mój tata zawsze mówi ,że dziwi się ,że tak późno zaczełem słuchać takiej muzyki bo jak byłem jeszcze niemowlakiem najchętniej podobno zasypiałem przy AC/DC Very Happy
to od rodziców zależy... jesli rodzice słuchali tego typu muzyke tj. rocka itd... to jest duże prawdopodobieństwo że dziieci też kiedys będą tego słuchać.... ja też tak miałem bo AC/DC to ulubioiny zespół mojego ojca więc.....
mtszły
-
Deleted User 804
Nie koniecznie-wystarczy starsze rodzeństwo jak np w wieku 6 lat taki fear of the dark w domu leciTomash pisze:to od rodziców zależy
Ostatnio znajomym urodziło sie dziecko i najłtwiej go uspokoic puszczając mu Iron Maiden. Po dziadku odziedziczył
ja jak mój mały (5 letni) bratanek do mnie przychodzi to jedyne co puszczam to Iron Maiden....i co?
ciągle mówi ,że mu sie bardzo podoba , a jak przestaje puszczać prosi mnie żebym jednak włączył
Jeszcze chłopak będzie wdzięczny wujkowi 
heh
A zna już tytuły?:)
umie mówić tylko Iron Maiden
(serio !
) ale to wystarcza xD
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Hehe, moja siostra ma 4 lata i na każdy metalowy zespół mówi Iron Maiden
.
To ja bym ich nauczył tytuły utworów żeby przed Waszymi znajomymi błysnęli 
-
misio666
Pierwszym moim własnym nabytkiem był fear if the dark ale maiden znałem już znacznie wcześniej. W domu było pełno pałe płyt ironów na cd i wszystkie studyjne na kasetach. Jakoś od rozdeństwa się zaraziłem, choć nawet nie całkiem od a przez. Kiedys usłyszałem w domu a później przez pół roku niczego innego nie słuchałem denerwując tym rodzeństwo 
Ale to jest przerąbane jak muszą słuchać czegoś czego nie lubią. I to przez pół roku
Podziwiam rodzeństwo :rocx
no dokładnie , mi wystarczyło że jak jeździłem na obozy kiedyś i braliśmy standardowo walkmana + głośniki z kompa to jak zaczynali mi puszczać rycha peję to miałem ochotę polać wszystko stezonym kwasem siarkowym 
-
Filik10
- -#Clairvoyant

No i się nie dziwie, ale ja już miałem takie stuacje tak często, że nauczyłem się negować taką muzyke, przelatuje koło mnie
.