Wicker Man vs Rainmaker
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wicker Man vs Rainmaker
The Wicker Man za powrót Bruca do Iron'ów.
Rainmaker. Nigdy jakoś do końca nie byłem przekonany do Wicker Mana. Nawet 6 lat temu jak wychodził jako singiel. Początek utworu bardzo dobry, zwrotka i bridge też, ale wszystko jest zepsute zbyt prostackim refrenem, jak na mój gust. Nie jest to RTTH, 2 MTM, Aces High czy Be Quick Or Be Dead.
Rainmaker, choć jest utworem lżejszym od Wickera, ma ciekawszy refren i nie nudzi mnie tak szybko jak Wicker.
Rainmaker, choć jest utworem lżejszym od Wickera, ma ciekawszy refren i nie nudzi mnie tak szybko jak Wicker.
a ja wybieram Stranger In a Strange Land
ale tak serio to Wicker Man pod kazdym względem... po pierwsze kompozycja o wiele lepsza, a po drugie klip . jakoś nie przekonują mnie te czarne czapeczki i babka rodząca jaja 
Ej proszę nie obrażac ten Pani
Teledysk do Rainmakera jest całkiem dobry
WM też 
Zdecydwanie Wicker, po 6 latach od wydania BNW tego kawałka nadal swietnie sie slucha, ma znakomita solowke Adriana, no i na wejsciu na RiR wypadl po prostu miażdzaco! Natomiast Rainmaker na poczatku wydawal sie naprawde znakomitym kawalkiem ze swietnym refrenem i solowka (no solowka nadal jest dobra:P) ale teraz z perspektywy tych 3 lat kawalek wypalil sie jak dla mnie, nie zmiescilby sie nawet w top-20 moich ulubionych utworów IM 
Zaznaczyłem Wickera, bo bardziej chwytliwy refren ma i świetnie spisuje się na koncertach. 
-
misio666
Wicker jest świetny na RiR jako pierwszy po into. Robi wspaniałe wejście, ale jeśliby pominąć RiR to wole rainmakera. Jakoś fajniejszy dla mnie jest
Rainmaker...Ta melodia, ta solówka, te cudowne bluesowe zagrywki...A w wersji live Pan Blondyn po prostu powala na kolana!!
I SOLD MY SOUL FOR ROCK'N'ROLL
Właśnie złucham Rainmaker z płyty Death On The Road. Utworek naprawdę daje radę! Słychać w nim naprawdę wielki kunsz kompozytorski Smitha i Murraya.
W zasadzie to tak - pytanie w ankiecie jest trochę bez sensu, bo tak jak Mareq, sądzę, że opener nowego albumu, czyli "Different Worlds" zdaje się, ma być po prostu innym utworem niż wymienione.
No ale jeśli miałbym po prostu wybrać utwór, który bardziej z tych 2-óch lubię to dość trudny wybór w sumie. "The Wicker Man" jest prostu, fakt, ale ma kopa, jest bardzo energetyczny i ma świetną częśc instrumentalną. "Rainmaker" to dla mnie z kolei świetne melodie, solówki no i wstęp i zakończenie. Obydwa wałki bardzo lubię, ale głos na "The Wicker Man".
No ale jeśli miałbym po prostu wybrać utwór, który bardziej z tych 2-óch lubię to dość trudny wybór w sumie. "The Wicker Man" jest prostu, fakt, ale ma kopa, jest bardzo energetyczny i ma świetną częśc instrumentalną. "Rainmaker" to dla mnie z kolei świetne melodie, solówki no i wstęp i zakończenie. Obydwa wałki bardzo lubię, ale głos na "The Wicker Man".
- Elevatorman
- -#Clansman

ja ostatnio wole Rainmakera:D ale najlepiej jakby było podobne do Aces High 
Ja chciałbym aby mocą uderzył tak jak The Wicker Man :rocx
Elevatorman te czasy juz nie wroca

Na Golden Years jest szansa 
- Metalophil
- -#Moonchild

http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=920 - opis filmu "The Wicker Man", którym inspirowany był kawałek Maiden
... a tutaj m.in. trailer do remake'u filmu The Wicker Man którego premiera w tym roku, dokąłdnie 1 września 2006
http://thewickermanmovie.warnerbros.com/trailer.html
... a tutaj kilka plakatów do starej wersji:

no i klasyczna okładka singla IRON MAIDEN zainspirowanego filmem:

... a tutaj kilka plakatów do starej wersji:

no i klasyczna okładka singla IRON MAIDEN zainspirowanego filmem:

Ostatnio zmieniony ndz lip 16, 2006 11:51 am przez jesper, łącznie zmieniany 2 razy.
Świetny film się zapowiada, będzie trzeba obejrzeć choć jeszcze pierwszej wersji nie widziałem.jesper pisze:... a tutaj m.in. trailer do remake'u filmu The Wicker Man którego premiera w tym roku, dokąłdnie 1 września 2006
- Metalophil
- -#Moonchild

jest we wszystkich empikach - występuję pod polskim tytułem "Kult" i kosztuje jedyne 19,99złM@ti pisze:Świetny film się zapowiada, będzie trzeba obejrzeć choć jeszcze pierwszej wersji nie widziałem.jesper pisze:... a tutaj m.in. trailer do remake'u filmu The Wicker Man którego premiera w tym roku, dokąłdnie 1 września 2006
Oglądałeś już?Metalophil pisze:jest we wszystkich empikach - występuję pod polskim tytułem "Kult" i kosztuje jedyne 19,99zł
- Metalophil
- -#Moonchild

już dawno - ten film to pełna psychodeliaM@ti pisze:Oglądałeś już?Metalophil pisze:jest we wszystkich empikach - występuję pod polskim tytułem "Kult" i kosztuje jedyne 19,99zł