Ulubione Utwory z B-Sides i Singli
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Ulubione Utwory z B-Sides i Singli
Zbyt wielku b-side'ów to ja nie znam, bo nie mam "Eddie's Archives", a ściągać tego nie będę
A pojedynczych utworów też mi się ściągać nie chciało. Z tych, które słyszałem to najbardziej podobały mi się: faktycznie świetne "Reach Out" i "That Girl". Na pewno są lżejsze niż to do czego panowie z Maiden nas przywyczaili i można je określić mianem takiego amerykańskiego rocka, ze względu na ich chwytliwość.
Oprócz Reach Out lubie też More Tea Vicar(czy jakos tak), Burning Ambition jest ok. mission from array to najdziwaczniejszy b-side podobnie jak 15 minutowy Space Station No 15. Nie chce mi sie zaglądać na poprawną pisownię. I cant see my feelings czy coś takiego też ok. A jest jeszcze kawałek z dance of death zaśpiewany chyba przez Nicko na epce No more lies. Ogólnie na singlach lubie najbardziej wygłupy maiden i takie wyluzowanie w stosunku do poważnego podniosłego klimatu na płytach. Na temat singli dużo info jest na jakiejś francuskiej stronie maiden. http://www.maiden.ch/ a moze to nie francuska, sam nie wiem. chyba większość b-sidów maiden to covery i można tam np. zobaczyc okładki płyt z których pochodzą przerobione przez maiden kawałki i takie tam pierdoły. Jak na Sanktuarium też to jest to sorry, nie rozglądałem się za bardzo. Wchodze głównie na newsy i forum.
Dokładnie szwajcarska. Calkiem fajna
podobnie jak lubie wszystkie utwory maiden z albumów itp itd, tak wszystkie numery ze stron B tez mi podchodzą
chociaz niektore bardziej:
Burning Ambition - jak położe się na łóżku, nałoze słuchawki na glowe i puszcze sobie ten utwor to czuje ten klimat z londynu konca lat 70. kiedy maiden nie bylo tak bardzo znane i obijało się po pubach i innych spelunach. lubie go sobie wlączyć jak mysle o koncu IM - wtedy mam taki obraz tego czego dokonał steve, począwszy wlasnie od takiego burning ambition, przez te wszystkie lata, albumy i songi...na refleksje mi sie po prostu zbiera i tyle
Crossed-Eyed Mary - ciekawy beat no i refren
nawet tekstu sie nauczylem
lubie sobie to ponucić
Reach Out - z tego względu ze spiewa adrian i kawalek jest taki lajtowy, typowy na polowe lat 80 i w ogole przyjemnie sie go słucha <ok>
That Girl - tu mnie rozwala początek utworu, a reszta tez mi sie bardzo podoba.
The Sheriff Of Huddersfield - fajny tekst
ten cover grał jeszcze urchin adriana smitha(pod nazwą life in the city)
mogłbym tak wymieniac i wymieniać...communication breakdown, all in your mind, woman in uniform, judgment day, ive got the fire....
z tych ostatnich podoba mi się More Tea Vicar :beer
Burning Ambition - jak położe się na łóżku, nałoze słuchawki na glowe i puszcze sobie ten utwor to czuje ten klimat z londynu konca lat 70. kiedy maiden nie bylo tak bardzo znane i obijało się po pubach i innych spelunach. lubie go sobie wlączyć jak mysle o koncu IM - wtedy mam taki obraz tego czego dokonał steve, począwszy wlasnie od takiego burning ambition, przez te wszystkie lata, albumy i songi...na refleksje mi sie po prostu zbiera i tyle
Crossed-Eyed Mary - ciekawy beat no i refren
Reach Out - z tego względu ze spiewa adrian i kawalek jest taki lajtowy, typowy na polowe lat 80 i w ogole przyjemnie sie go słucha <ok>
That Girl - tu mnie rozwala początek utworu, a reszta tez mi sie bardzo podoba.
The Sheriff Of Huddersfield - fajny tekst
mogłbym tak wymieniac i wymieniać...communication breakdown, all in your mind, woman in uniform, judgment day, ive got the fire....
z tych ostatnich podoba mi się More Tea Vicar :beer
Gdzie żeś wyczytał, że były sprzeczki z tą piosenką? Ja jakoś sobie tego nie przypominam... Wiem, że z Bruce'm były problemy, ale że z H to tego nie wiedziałem...Nomad pisze:e)Reach Out-kto wie czy nie najlepszy B-sides Maiden, i to utwór rarytas,bo śpiewa tu Adrian Smith..i jak śpiewa..wyszło mu to bardzo dobrze,z tym utworem wiąża sie sprzeczki podczas nagrywania SiT, Adrian chciał by utwór znalazł sie na płycie,ale chyba brzmił zbyt daleko od tego jak grało Maiden i ostatecznie znalazł sie na B-sides..czy dobrze? sam nie wiem.. utwór jest świetny,fakt troche lekki, ale mi to wogóle nie przeszkadza, słucha sie go znakomicie, a melodia poprostu rzuca na kolana.
Czytałe,że Adrian reprezentował od SiT taki nurt w Maiden, by grać muzyke dość lekką, brzmienie było bardzo wyczyszczone,a utwory bardzo melodyjne, próbke mamy tego na Wasted Years,ale jednak ten utwór,został dopuszczony,to już dużo lżejszy Reach Out nie,a Adrian chciał by znalazła sie na SiT .....Adrian nie chciał zaakceptować zmian jakie zaszły po Seventh Sonie,dlatego odszedł, tak przynajmiej wywnioskowałem z Run to the Hills.
Ktoś z większą wiedzą powinien rozwiać wątpliwości,jeśli coś wie na ten temat.
Ktoś z większą wiedzą powinien rozwiać wątpliwości,jeśli coś wie na ten temat.
A mi sie wydaje, że większe problemy to oni mięli z Brucem w tym okresie 
A Adrian i tak skomponował w wraz z Steve'm prawie cały materiał na SIT więc wątpie, aby kaprysił z powodu Reach Out
A Adrian i tak skomponował w wraz z Steve'm prawie cały materiał na SIT więc wątpie, aby kaprysił z powodu Reach Out
no w RTTH było, że Bruce był wycieńczony po World Slavery Tour i skomponował marne utwory z czego żaden nie znalazł się na płycie. Podobno były to akustyki ale Steave mówił, że nie dostały się nie dlatego, że były akustykami tylko bo były słabepaniron pisze:A mi sie wydaje, że większe problemy to oni mięli z Brucem w tym okresie
tyle pamiętam z biografii
Black Bart Blues i debiut Adriana jako wokalisty Reach Out 
7.8.08 - Somewhere Back In Time
10.6.11 - The Final Frontier Tour
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
3.7.16 - The Book Of Souls Tour
23.11.16 - British Lion
27.7.18 - Legacy Of The Beast
5.3.20 - Bruce Dickinson Global Expo
23.7.22 - British Lion
24.7.22 - Legacy Of The Beast
13.6.23 - The Future Past Tour
2.8.25 - Run For Your Lives
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
23.11.16 - British Lion
23.7.22 - British Lion
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Debiut w Iron Maiden, ale pamiętaj, że Adrian już wcześniej śpiewał w swoich zespołąch, np. Urchin.
śpiewał śpiewał, utalentowany gość 
7.8.08 - Somewhere Back In Time
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
23.11.16 - British Lion
23.7.22 - British Lion
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
23.11.16 - British Lion
23.7.22 - British Lion
1. Burning Ambition - świetnie się słucha, wiedząc, ze Steve napisał go w wieku 16-17 lat.
2. Cross Eyed Mary - Mój ulubiony cover. W wersji Jethro Tool był niezły, ale transformacja na Maidenów zrobiła mu baardzo dobrze. Świetnie zaśpiewany.
3. King of Twilight - za chórki w refrenach.
4. Reach Out - za Adriana.
5. Kill Me Ce Coir
6. Communicaton Brakedown - za to że jest!
7. Judgement day
2. Cross Eyed Mary - Mój ulubiony cover. W wersji Jethro Tool był niezły, ale transformacja na Maidenów zrobiła mu baardzo dobrze. Świetnie zaśpiewany.
3. King of Twilight - za chórki w refrenach.
4. Reach Out - za Adriana.
5. Kill Me Ce Coir
6. Communicaton Brakedown - za to że jest!
7. Judgement day
Reach Out - numer jeden bez wątpienia 
That Girl
Doctor Doctor

That Girl
Doctor Doctor
w wersji kogo?Maciuś pisze: 2. Cross Eyed Mary - Mój ulubiony cover. W wersji Jethro Tool był niezły,
najlepszy oczywiscie jest Doctor Doctor
fajne też reach out, that girl i bardzo mi się podobają wersje live futureal i man of the edge z dickinsonem. a najgorsze jakie słyszałem to communication breakdown (profanacja
), prowler i charlotte 88...
Doctor doctor, reach out i prowler (cięższy niż oryginał) oraz Wasted Years live in milano 99 (don't wast your live, looking for thouse wasted BEERS" 
już nie mam tu najwięcej postów

Burning Ambition - całkiem fajne, mogliby to zagrać na koncercie jako taki bonus w stylu "Running Free".
Innocent Exile (Live) - zawsze uwielbiałem ten kawałek!
Mission From 'Arry - nie do końca kawałek ale fajnie posłuchać gadki Nicka ;d
Losfer Words (Live) - o wiele lepsze niż wersja albumowa!
Juanita - super kawałek
Reach Out - H na wokalu i wszystko jasne...
Massacre - fajne, dość "maidenowskie".
Prowler i Charlotte '88 - brzmią super w odświeżonej wersji.
Doctor, Doctor - od razu mi się spodobał.
Blood On The World's Hands (Live) - uwielbiam ten utwór.
The Evil That Men Do (Live) - wersja z Eternal Flame miażdży.
Aces High (Live) - pierwszy ulubiony utwór, tym razem w wersji z 6-osobowym składem.
Futureal (Live) - razem z wersją video absolutnie kopią tyłek.
Pass The Jam - bardzo fajne i ciekawe, lubie tego słuchać dla relaksu.
Innocent Exile (Live) - zawsze uwielbiałem ten kawałek!
Mission From 'Arry - nie do końca kawałek ale fajnie posłuchać gadki Nicka ;d
Losfer Words (Live) - o wiele lepsze niż wersja albumowa!
Juanita - super kawałek
Reach Out - H na wokalu i wszystko jasne...
Massacre - fajne, dość "maidenowskie".
Prowler i Charlotte '88 - brzmią super w odświeżonej wersji.
Doctor, Doctor - od razu mi się spodobał.
Blood On The World's Hands (Live) - uwielbiam ten utwór.
The Evil That Men Do (Live) - wersja z Eternal Flame miażdży.
Aces High (Live) - pierwszy ulubiony utwór, tym razem w wersji z 6-osobowym składem.
Futureal (Live) - razem z wersją video absolutnie kopią tyłek.
Pass The Jam - bardzo fajne i ciekawe, lubie tego słuchać dla relaksu.
-
Filik10
- -#Clairvoyant

A mi po obejrzeniu DVD dołączonego do AMOLAD już podoba się cover którego fragment tam przedsstawili. To chyba ZZ Top, bo taki bluesowy
. I ta gra Nicko 
Wlasciwie nie mam nic do zarzucenkia wykonaniom z B sides z Brucem najbardziej luce That girl , kill me ce soir ( chyba dobrze pisze ) i Massacre a z Balzem najbardziej podoba mi sie Justice of peace
cellman pisze:w wersji kogo?Maciuś pisze: 2. Cross Eyed Mary - Mój ulubiony cover. W wersji Jethro Tool był niezły,nigdy nie słyszałem o fuzji Jethro Tull i Tool'a