26/08/2006 - David Gilmour - Gdańsk @ Stocznia
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 26/08/2006 - David Gilmour - Gdańsk @ Stocznia
Coś Ty napewno nie zabiorą biletów. To by była głupota na maksa !!! :beer
Koncert wydaje się ciekawy, z samego powodu,że będzie podzielony podobno na dwie części:z repertuarem Gilmoura (który i tak bardzo do Floydowych jest zbliżony) i Pink Floyd (och te High Hopes *-*).
Opróćz tego obok Davida, pojawi się również Rick Wright.
Podejrzane jest również,że premiera opery Watersa przeniesiona została na dzień przed konceretem Gilmoura-czyżby pan Roger również planował pojawić się w Stoczni Gdańskiej ?
A Nick Mason ? Wkońcu to on jest najbardziej skory do reaktywacji Pink Floyd.
Czyżby szykowali aż taką niespodziankę ? Wkońcu na premierze DvD Pulse mówili o reaktywacji iż jest to bardzo prawdodpodobne.
Och, chciałbym tam się pojawić.
Podejrzane jest również,że premiera opery Watersa przeniesiona została na dzień przed konceretem Gilmoura-czyżby pan Roger również planował pojawić się w Stoczni Gdańskiej ?
Czyżby szykowali aż taką niespodziankę ? Wkońcu na premierze DvD Pulse mówili o reaktywacji iż jest to bardzo prawdodpodobne.
Czemu głupota? To standard np. na wielu letnich festiwalach.HAMMERS pisze:Coś Ty napewno nie zabiorą biletów. To by była głupota na maksa !!! :beer
Nick Mason bedzie dzien po koncercie promowal swoja ksiazke w Krakowie.Blood Brother pisze:Koncert wydaje się ciekawy, z samego powodu,że będzie podzielony podobno na dwie części:z repertuarem Gilmoura (który i tak bardzo do Floydowych jest zbliżony) i Pink Floyd (och te High Hopes *-*).
Łoł, no to byłoby ciekawie usłyszeć Wish You Were Here z orkiestrąOficjalna strona Gilmoura pisze: More details have come in for David's concert in Gdansk, Poland, with the participation of celebrated Polish composer Zbigniew Preisner now confirmed. Zbigniew of course wrote the orchestrations for the On An Island album, and will be conducting a special 38-piece orchestra, as a unique opportunity for the last date for David's 2006 tour. Most, if not all, of the current album should be featured with the orchestra, but there is a chance that some Pink Floyd material may also get the orchestral treatment. We hope to be able to confirm that closer to the date.
Skąd to info? Promował ją przecież po premierze w Krakowie w zeszłym roku w październiku.Nick Mason bedzie dzien po koncercie promowal swoja ksiazke w Krakowie.
Może David szykuje Atom Heart Mother ? (ciarki przebiegły po plecach)
Smolę to, po szpitalu chyba odrazu na koncert pojadę.
Smolę to, po szpitalu chyba odrazu na koncert pojadę.
w sumie wolałbym Atom Heart Mother w miejsce Echoes....
Nie pamiętam gdzie o tym czytałem. Wiem.herki pisze:Skąd to info? Promował ją przecież po premierze w Krakowie w zeszłym roku w październiku.
Skąd to info o Masonie w Krakowie? To potwierdzone?
reaktywacja
Nigdzie o tym nic nie znalazłem. Jedyna co wiem to to, że Nick gra na paru koncertach Watersa, a akurat 27.08 to środek trasy [wprawdzie nie ma datowo blisko koncertów, ale to zawsze środek trasy ;]]. Poza tym jaki sens miałaby podwójna promocja książki w tak dużym odstępie czasowym? Gdzie niby ma ją promować?Meier(D5) pisze:Nie pamiętam gdzie o tym czytałem. Wiem.herki pisze:Skąd to info? Promował ją przecież po premierze w Krakowie w zeszłym roku w październiku.
Wiecie może czy patronat nad koncertem ma może WP ? Może jest coś napisane na biletach. Bardzo potrzebuję tej info 
Na biletach nic nie ma. Poszukaj na stronach Gdańska 
Z takimi pytaniami to już nie do mnie.herki pisze:Nigdzie o tym nic nie znalazłem. Jedyna co wiem to to, że Nick gra na paru koncertach Watersa, a akurat 27.08 to środek trasy [wprawdzie nie ma datowo blisko koncertów, ale to zawsze środek trasy ;]]. Poza tym jaki sens miałaby podwójna promocja książki w tak dużym odstępie czasowym? Gdzie niby ma ją promować?Meier(D5) pisze:Nie pamiętam gdzie o tym czytałem. Wiem.herki pisze:Skąd to info? Promował ją przecież po premierze w Krakowie w zeszłym roku w październiku.
O takkkk, dołączam się od pytania - choć bilet już zamówiłem.Fear pisze:Wiecie może czy patronat nad koncertem ma może WP ? Może jest coś napisane na biletach. Bardzo potrzebuję tej info
Ale jedziesz tak czy inaczej, nie? :-))))))
Napisalem maila do organizatorów, to będziemy wiedzieli za jakiś czas jak z tym patronatemMeier(D5) pisze:O takkkk, dołączam się od pytania - choć bilet już zamówiłem.
No baaaaMeier(D5) pisze:Ale jedziesz tak czy inaczej, nie? :-))))))
Spoko, kupimy bilety weekendowe za 60 zł, i możemy wracać jak chcemy - nawet przez Czeladź.Fear pisze:No baaaaMeier(D5) pisze:Ale jedziesz tak czy inaczej, nie? :-))))))Nocy spędzonej na plaży nie mozna przepuścić
Jeszcze tylko kase muszę sobie jakoś skombinować a potem niech się dzieje co chce
A czemu chcecie wiedzieć czy patronatem jest WP?
Bo jeżeli jest to Fear będzie miał darmową wejściówkę. 
Jak przez Czeladź to możemy wracać zawszeMeier(D5) pisze:Spoko, kupimy bilety weekendowe za 60 zł, i możemy wracać jak chcemy - nawet przez Czeladź. Mr. Green
Tak masz rację. Tanie, 8-razowe, i bardzo fajne zdjęcia wychodząMeier(D5) pisze:Tylko trzeba jakieś ośmiorazówki kupić...
A jak będę miał tą wejściówkę to się popałcze ze szczęściaMeier(D5) pisze:Bo jeżeli jest to Fear będzie miał darmową wejściówkę.
Echoes ma być ?Pink pisze:w sumie wolałbym Atom Heart Mother w miejsce Echoes....
Oto cały set jaki gra na trasie: [w nawiasach utwory grane tylko na dłuższych koncertach, a gdański chyba taki będzie]
Setlistę podałem w taki sposób, bo może ktoś nie chce znać
Jest na biało więc musicie zaznaczyć, żeby coś widzieć 
Do tego ma dojść jeszcze podobno jakiś specjalny utwór ułożony na ten koncert. Nie wiem czy to prawda.setlista SPOJLER pisze:Part 1:
On an Island (full album)
Part 2:
Shine On You Crazy Diamond
(Wot's... Uh The Deal)
Wearing The Inside Out
(Fat Old Sun)
Breathe
Time & Breathe reprise
(Dominoes)
(Coming Back To Life)
High Hopes
Echoes
Wish You Were Here
Comfortably Numb
Setlistę podałem w taki sposób, bo może ktoś nie chce znać
- dostoevsky
- -#Assassin

Hm, może dziwnie to zabrzmi, ale setlista mnie nie zaskoczyła. Co oczywiście oznacza, że nie mogę się doczekać
Mam nadzieję, że uda mi się wyrwać, to z pewnością pojawię się na tym koncercie.