26/08/2006 - David Gilmour - Gdańsk @ Stocznia
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 26/08/2006 - David Gilmour - Gdańsk @ Stocznia
Dla mnie są 2 niespodzianki. Szkoda, że nie gra więcej kawałków z "The Wall", ale niestety tam wszystkie poza chyba tylko "Comfortably Numb" skomponował Waters i pewnie dlatego Gilmour ich nie gra.
Czasami pojawia się jeszcze A great day of freedom (może to zagra, bo mniej więcej laczy się to z ideą "przestrzeni wolności") i Arnold Layne.
Czy oriętuje się ktoś, czy z Krakowa np. lub z terenu podkarpacia organizowany jest bezpośredni przejazd na koncert ??. Będe wdzięczny za odp.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Blisko 100 osobowa ekipa będzie pracowała 5 dni i nocy na terenie stoczni. W tym by swobodnie i w komforcie obejrzało go 100.000 widzów pomoże 7 ciekłokrystalicznych ekranów najnowszej generacji – o wadze ponad 16 ton - które ekipa techniczna przywiezie specjalnie na ten występ. Scena będzie miała wysokość 18 metrów co świadczy o rozmiarach tego niepowtarzalnego przedsięwzięcia.
Wraz z regularną ekipa techniczną przybędzie blisko 50 osobowa ekipa filmowa, która dokona rejestracji gdańskiego koncertu. Całą operacją będzie dowodził najbardziej znany i ceniony reżyser rockowych spektakli na świecie na przestrzeni ostatnich 20 lat – David Mallet. To on wyreżyserował dostępne od niedawna w wersji DVD "Pulse" grupy Pink Floyd dokumentujące jej londyński koncert z 1994 r. W 2002 r odpowiadał za rejestracje występu Davida Gilmoura, który ukazał się jako "David Gilmour in Concert".
Z usług Malleta korzystali wcześniej także U2 – Pop Mart i Zoo TV, Rolling Stones – Voodoo Longue, Phil Collins – Live and Loose In Paris, czy Madonna – Blond Ambition. David Millet ma swym koncie ponad 200 video clipów dla tak różnych i wielkich gwiazd jak AC/DC, David Bowie, Peter Gabriel, Queen, Janet Jackson. Mallet reżyserował też niezapomniany koncert poświęcony wokaliście grupy Queen – Freddie Mercury Tribute Koncert (1992).
Wraz z regularną ekipa techniczną przybędzie blisko 50 osobowa ekipa filmowa, która dokona rejestracji gdańskiego koncertu. Całą operacją będzie dowodził najbardziej znany i ceniony reżyser rockowych spektakli na świecie na przestrzeni ostatnich 20 lat – David Mallet. To on wyreżyserował dostępne od niedawna w wersji DVD "Pulse" grupy Pink Floyd dokumentujące jej londyński koncert z 1994 r. W 2002 r odpowiadał za rejestracje występu Davida Gilmoura, który ukazał się jako "David Gilmour in Concert".
Z usług Malleta korzystali wcześniej także U2 – Pop Mart i Zoo TV, Rolling Stones – Voodoo Longue, Phil Collins – Live and Loose In Paris, czy Madonna – Blond Ambition. David Millet ma swym koncie ponad 200 video clipów dla tak różnych i wielkich gwiazd jak AC/DC, David Bowie, Peter Gabriel, Queen, Janet Jackson. Mallet reżyserował też niezapomniany koncert poświęcony wokaliście grupy Queen – Freddie Mercury Tribute Koncert (1992).
nie chce mi sie przegrzebywac tematu:)
Gdzie sprzedaja bilety?? I gdzie mozna zobaczyc jakis rozklad sektorow?? :>
Rozkład: http://www.shortcut.pl/mapki/plan_gilmour.jpgSzymon pisze:nie chce mi sie przegrzebywac tematu:)
Bilety można kupić np. tu: https://shop.ticketpro.pl/event_detail.asp?evnt=576
Daj znać jeśli będziesz jechał, spotkamy się jakoś na miejscu.
Jak oni chca tam 100 tys zmiescic?? Rok temu na Żarze byly jeszcze 2 sektory za "B" i sie ludzie nei miescili. Obawiam sie ze moze byc masakra na przodku. Ciezko wyczuc kory sektor bedzie lepszy - A1 czy A2 
Ale moze były mniejsze czy coś....w kazdym razie jak tak czytam o producji tego wszystkiego, to nie wiem czy A3 nie jest dobrym wyborem...
z tego co widze sektory sa identycznie rozmieszczone jak rok temu, a po pobycie sektorze C nie mam zamiaru byc ani metra dalej od sceny niz to tylko mozliwe.
Mam juz bilet.
Do zobaczenia w sektorze A2 :beer
Wczoraj w Austrii zagrał Astronomy Domine!!!!
EDIT:
Tak apropo PF jescze to w nowym Teraz Rocku wkładka o działalności Watersa, Gilmoura, Wrighta, Masona i Barretta solo. Oprócz tego Cover Story płyty Animals. A no i moja relacja z Rock im Park
EDIT:
Tak apropo PF jescze to w nowym Teraz Rocku wkładka o działalności Watersa, Gilmoura, Wrighta, Masona i Barretta solo. Oprócz tego Cover Story płyty Animals. A no i moja relacja z Rock im Park
tyz juz mam - dozoMeier(D5) pisze:Mam juz bilet.Do zobaczenia w sektorze A2 :beer
czyli w tych dniach okołokoncertowych będzie w polsce cały skład pink floyd? ale byłaby afera jakby w tej stoczni wyszli na scene razem, chocby na chwile. świat by o tym gadał troche potem
no wlasnie ja ciągle marze o wspólnym wykonaniu Comfortably Numb :rocx
przeszlo mi o przez mysl, ze waters po premierze tej swojej sztuki moglby sie w Gdansku zjawic. Jak z nim Lechu pogada to bedzie "Nie chcem ale muszem sie z Davidem na scenie pokazac" 
no to najprawdopodobniejszy, takie nie dość, że chyba najbardziej ich znane poza another brick in the wall to jeszcze zamyka koncert, więc idealnie tak wtedy by z tym wyskoczyli. może ten ten numer dla barretta - shine on you crazy diamond wtedy też by przesunęli na koniec i taki ładny hołd mu oddali. no mnie nie będzie raczej, chyba, że zaszaleje, w co wątpie. chciałbym jednak, żeby do tego doszło. kawałek historii muzyki by w polsce się zapisał.
@ FEAR:
pytaleś czy wp.pl jest wśród patronów medialnych koncertu, więc niestety, ale nie jest. pełna lista patronów jest na www.gilmour.pl
pytaleś czy wp.pl jest wśród patronów medialnych koncertu, więc niestety, ale nie jest. pełna lista patronów jest na www.gilmour.pl
Łuuuuu... Krwawi me sercePink pisze:@ FEAR:
Ano, szkoda, nie mniej jednak cieszę się, że do Gdańska nie będę jechał sam.Fear pisze:Łuuuuu... Krwawi me sercePink pisze:@ FEAR:
pytaleś czy wp.pl jest wśród patronów medialnych koncertu, więc niestety, ale nie jest. pełna lista patronów jest na www.gilmour.plAle do Gdańska i tak pojadę :]
A ja się ciesze jeszcze ( prócz świetnego towarzystwa oczywiście:P), że będę na tych wakacjach nad morzem chociaż na krótki czas