IRON MAIDEN vs JUDAS PRIEST

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących Iron Maiden i ich dokonań nagraniowych,koncertowych itd...

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

który lepszy

Iron Maiden
108
57%
Judas Priest
9
5%
Oba świetne
45
24%
Oba zespoły to gnioty
4
2%
Znam tylko iron maiden
15
8%
co ja tutaj robię :/
7
4%

Liczba głosów: 188

adam IM
-#Trooper
-#Trooper

Re: IRON MAIDEN vs JUDAS PRIEST

Post autor: adam IM »

niektórzy sa rozbrajający. ...nie znam twórczości JP więc głosuję na IM...

czy wyście poszaleli :?: obie kapele to legendy HM nie można miec takich klap na oczach i widzieć tylko IM. zresztą jak się nie zna innych zespołów to jak można mówić że IM jest najlepszy :?: na jakiej podstawie twierdzi tak jeden z drugim :?:
kocham IM bo na nich się wychowałem i ugruntowałem swoje gusta muzyczne ale to własnie dzięki temu że usłyszałem IM sięgnąłem po innych wykonawców tego gatunku m.in JP, Queensryche, Fates Warning i wiele, wiele innych a także innych nurtów muzycznych np. Rush, DT. to właśnie zawdzięczam IM że otworzyło mi oczy i uszy na muzykę a nie nałożyło klapki tak abym widział tylko ich i nikogo więcej. dlatego są dla mnie kapelą nr 1 na Świecie, a nie dlatego że lepiej wyglądają na scenie czy mają ładniejsze okładki płyt. niektórym forumowiczom radzę czasami sięgnąć do innych wykonawców aby potem nie pisać bzdur.

dla mnie oba są świetne.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Oba świetne.
Awatar użytkownika
HAMMERS
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: HAMMERS »

Iron Maiden bez wątpienia :D Jeśli chodzi o Judas Priest nie słucham ich za często ale kocham ich cover Diamonds And Rust :rocx
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Oba zespoły są jak dla mnie świetne :)
Awatar użytkownika
ironed
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: ironed »

Abstract pisze:Oba zespoły są jak dla mnie świetne :)
Zgadzam sie z tym, wole jednak Iron Maiden
Awatar użytkownika
Journeyman666
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Journeyman666 »

Tylko i wyłącznie IRON MAIDEN
Jedyna taka dziewica :D
Matek pisze:Nie trawie Judas Priest. Dla mnie to jest typowa kapela metalowa, o tym całym metalowym image'u (już nie nazwe tego wiesniactwem Wink ), tematyce utworów i całą resztą.
100% poparcia Matek
Borys1978
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Borys1978 »

IM
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

Journeyman666 pisze:Tylko i wyłącznie IRON MAIDEN
Jedyna taka dziewica :D
Matek pisze:Nie trawie Judas Priest. Dla mnie to jest typowa kapela metalowa, o tym całym metalowym image'u (już nie nazwe tego wiesniactwem Wink ), tematyce utworów i całą resztą.
100% poparcia Matek
ale to nie ja napiaslem :P ja tylko cytowałem wypowiedź JMMa, którą Ty zacytowałeś jako moją ;) ale wielkiego przekłamania nie ma bo moje zdanie wiele się nie różni :)
Awatar użytkownika
Addie
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Addie »

Nie znam i raczej w najbliższym czasie poznawać nie będę. Są ciekawsze rzeczy do poznania...
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Addie pisze:Nie znam i raczej w najbliższym czasie poznawać nie będę. Są ciekawsze rzeczy do poznania...

jak nie znasz to nie możesz wiedzieć, czy i jak bardzo jest ciekawe, bądź nieciekawe :roll:
Chudy
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Chudy »

SŁucham obu zespołów i oba są świetne ale jednak IM lepszy :wink:
Awatar użytkownika
Addie
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Addie »

Nomad pisze:
Addie pisze:Nie znam i raczej w najbliższym czasie poznawać nie będę. Są ciekawsze rzeczy do poznania...

jak nie znasz to nie możesz wiedzieć, czy i jak bardzo jest ciekawe, bądź nieciekawe :roll:
Ajajaj, chciałem napisać, że Judasów nie znam. A jeśli chodzi o to czy jest ciekawy, to napisałem, że owszem, nie znam, ale nie znam ich całej twórczości, a kilka ich utworów słyszałem i na tej podstawie mogę wywnioskować czy warto poznawać. A nie napisałem, że są nieciekawi, tylko że są ciekawsze rzeczy do poznania, a to jest ogromna różnica...

Pozdro
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

domyliśłem sie ,że chodziło ci o Judas :) ...wiesz Judas to jest taki zespół,że pare utworów nic ci nie daje, pewnie słyszałeś Painkiller, Breakin the Law, You ve got Another Think Comin czy inne hity, to zespół który praktycznie na kazdej płycie grał co innego,a niektóre rzeczy są naprawde bardzo ciekawe,dalekie od stereotypów metalowych i warto znać jego całą dyskografie...ale dobra spoko ,słuchamy czego chcemy

pozdrawiam
Awatar użytkownika
esoka
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: esoka »

no ba ! wole IM mimo iż z JP znam się troche. Przesłuchałem Painkillera, Brithis Steel i Jugulatora(chyba tak to jest) i w porównaniu z trzema innymi płytami IM(SIT, POM i FOTD) IM wygrywają. Konieć spiewki i tyle :P!
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

Maiden znam na wylot, Judasow owiele słabiej...co nie zmienia faktu, że MAIDEN wyzej ;)
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

Nomad pisze:domyliśłem sie ,że chodziło ci o Judas :) ...wiesz Judas to jest taki zespół,że pare utworów nic ci nie daje, pewnie słyszałeś Painkiller, Breakin the Law, You ve got Another Think Comin czy inne hity, to zespół który praktycznie na kazdej płycie grał co innego,a niektóre rzeczy są naprawde bardzo ciekawe,dalekie od stereotypów metalowych i warto znać jego całą dyskografie...ale dobra spoko ,słuchamy czego chcemy

pozdrawiam
tylko zapomniałeś dodać ze u judasów nie ma czegoś takiego jak u maiden że wszystko stoi na jakimś przyzwoitym poziomie :P są kawałki któe wgniatają w ziemię ale 2/3 jest za to nudne jak flaki z olejem :lol:
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Szczerze mówiąc jakbym miał zliczyć takie utwory cieńkie u obu zespołów, to byłby wynik remisowy.
A nawet jest jak tak jak mówisz,to trzeba znać całą dyskografie by uchwycić wszystkie te utwory które wgniatają w ziemie.
Awatar użytkownika
iron_fox
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: iron_fox »

dziwne pytanie jak na forum Iron Maiden, ale ok ja jestem za dziewicami :rocx
petersen
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: petersen »

Ja wiem czy dziwne... Ja daję na Judas Priest, byli bardziej rozwojowi, każda płyta niosła coś nowego, a jednocześnie zawierała dalej ten "pierwiastek Judasza" (może trudno było go znaleźć na "Jugulator" i "Demolition", ale gdzie indziej zawsze), poza tym patrząc na obecne czasy to Maiden jest bardziej komercyjną kapelą, gdy na ich singlach znajdują się często takie numery jak Wildest Dreams, Rainmaker, Different World, że już nie wspomnę o teledyskach z DoD :lol: :lol: ale czynnik muzyczny w stronę Priest moim zdaniem :)
executioner
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: executioner »

patrząc na obecne czasy to Maiden jest bardziej komercyjną kapelą
Nie no nie moge!!!! Prędzej Harris ogoli sie na łyso niż maideni będa komercyjni. Judaszom też do komerchy daleko al eznacznie bliżej niż maidenowi wprawdziew painkillerze ani w jugu nie było takich oznak ale na aor już takie niepokojące oznaki sie zaczynają. Co do dziewicy jest jeden komercyjny kawałek - wicker man mimo że fajny. A teledyski wg mnie raczej mają mało do rzeczy jeśli chodzi o komercyjność.
ODPOWIEDZ