Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

hellrider
-#Trooper
-#Trooper

Re: Judas Priest

Postautor: hellrider » pt lip 28, 2006 12:27 am

trzeba jeszcze brać pod uwage to że ripper strasznie naśladuje halforda. nie wykreowal niczego nowego.

Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Postautor: M@ti » pt lip 28, 2006 12:29 am

trzeba jeszcze brać pod uwage to że ripper strasznie naśladuje halforda. nie wykreowal niczego nowego.
Ale super mu to wychodzi.

Scrash
-#Charlotte
-#Charlotte

Postautor: Scrash » pt lip 28, 2006 12:50 am

[quote]trzeba jeszcze brać pod uwage to że ripper strasznie naśladuje halforda. nie wykreowal niczego nowego.[/quote]
Z tym to prawda jest. Tak samo było z blazem z tym że on świrował na koncertach zamiast zaśpiewac o oktawe niżej niektóre partie B.D. bo w x factor śpiewał dobrze . Oboje chcieli za wszelką cene być jak ich poprzednicy zamiast wnieść coś nowego od siebie - żałosne. A co do tima to lepiej żeby śpiewał kiepsko ale wniósł coś nowego do staryxh jawałków niż był wiernym klonem halforda. Niepotrzebnei sie starał naśladowac R.H. jak i tak nie przypadł do gustu starym i twardogłowym fanom JP.

Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Postautor: syzygy » pt lip 28, 2006 2:15 am

... a kto zajmie się produkcją nowego albumu? Roy Z? :mrgreen:

hellrider
-#Trooper
-#Trooper

Postautor: hellrider » pt lip 28, 2006 9:51 am

nooo, przynajmniej w tej kwestii sie zgadzamy ;)

Deleted User 622

Postautor: Deleted User 622 » pt lip 28, 2006 10:48 am

Z tym to prawda jest. Tak samo było z blazem z tym że on świrował na koncertach zamiast zaśpiewac o oktawe niżej niektóre partie B.D. bo w x factor śpiewał dobrze . Oboje chcieli za wszelką cene być jak ich poprzednicy zamiast wnieść coś nowego od siebie - żałosne. A co do tima to lepiej żeby śpiewał kiepsko ale wniósł coś nowego do staryxh jawałków niż był wiernym klonem halforda. Niepotrzebnei sie starał naśladowac R.H. jak i tak nie przypadł do gustu starym i twardogłowym fanom JP.
Dupa tam naśladował czy nie... Posłuchać sobie Heart of a Killer i nie pitolić. Ja tam Owensa słyszę a nie Halforda... a to że w Judasach musiał śpiewać po Halfordowemu to chyba nie dziwne. Szukacie dziury w całym. Facet ma kawał głosu, to z niego korzysta.

hellrider
-#Trooper
-#Trooper

Postautor: hellrider » pt lip 28, 2006 10:51 am

czyżby?;) ostatnio nawet o tym był w TV cały, słodki film którego nie oglądałem.

Deleted User 622

Postautor: Deleted User 622 » pt lip 28, 2006 10:55 am

czyżby?;) ostatnio nawet o tym był w TV cały, słodki film którego nie oglądałem.
dobry film, bardzo dobry, ale troche nazmyślali ;)

hellrider
-#Trooper
-#Trooper

Postautor: hellrider » pt lip 28, 2006 11:01 am

w takim razie obejrze sobie jeszcze dziś :)

executioner
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Postautor: executioner » pt lip 28, 2006 6:11 pm

Posłuchać sobie Heart of a Killer
To jakis kawałek Jp (np. z Demolition którego nie znam) czy jakiś album solowy rippera?? A co do jego możliwości to nie podważam jego dobrego głosu tylko nie podoba mi sie kopiowanie innych.
Judasach musiał śpiewać po Halfordowemu to chyba nie dziwne
. Nie sądze żeby któryś z muzyków kazał mu śpiewac po halfordowemu.

P.s.
Scrash to mój nick zastępczy.

Deleted User 622

Postautor: Deleted User 622 » czw sie 03, 2006 5:53 pm

To jakis kawałek Jp (np. z Demolition którego nie znam) czy jakiś album solowy rippera??
To jego pierwszy album, jeszcze przed przystapieniem do Priest. Spiewal wtedy w Winters Bane.
Nie sądze żeby któryś z muzyków kazał mu śpiewac po halfordowemu.
A ja sądzę ze wlasnie dlatego go wzieli do kapeli.

Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Postautor: syzygy » sob sie 05, 2006 7:06 pm

...wiesz Judas to jest taki zespół,że pare utworów nic ci nie daje, pewnie słyszałeś Painkiller, Breakin the Law, You ve got Another Think Comin czy inne hity
Another Thing to chyba nawet w soundtracku GTA:VC było :D breaking The Law jest cieniutkie, uchodzi za jakiś symbol, ale jak dla mnie nudziarstwo troszkę :P A Another bardzo polubiłem nawet ostatnio tak jak całe Screamnig :D
...a przeniosłem się tutaj żeby się spytać co jeszcze warto poznać. Wiem Nomad mówiłeś już z 5 razy... :wink:
tyle znam i tak je szczereguje:

1. Painkiller
-. Defenders Of The Faith
3. Screaming For Vengeance
4. Brithish Steel
-. Angel Of Retribution

to znaczy British Steel słucham od nie dawna więc jeszcze może się wspiąć troszkę wyżej. Na razie brakuje mi tam tej iskry co na DOTF czy SFV, taka monotonna się wydaje...no ale na SFV też marudziłem, że do bani itd. a ostatnio słucham prawie codziennie :D
Tylko może rzućcie tytułem po Sad Wings, bo ta płyta w ogóle mi nie leże, więc myślę, że z wcześniejszymi będę miał podobnie... :wink:

Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Postautor: M@ti » sob sie 05, 2006 7:25 pm

Posłuchaj Killing Machine. IMO najlepszy album Judasów z lat 70-tych, później bierz się za Stained Class, brzmienie trochę jak dla mnie dziwne ale muzycznie jest fajny. :wink:

Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Postautor: Nomad » sob sie 05, 2006 8:51 pm

No to Syzygy zostały ci lata '70, jeśli Turbo nie lubisz, Ram it Down ci też chyba sie nie spodoba, bo to taki środek między Turbo a Painkiller, przebojowśc Turbo i szybkośc Painkillera, dla mnie jedna z gorszych płyt,ale i tak dobra. Point of Entry to z kolei środek między British Steel a SfV, mamy tu brzmienie BS i przebojowość SfV, płyta jest bardziej rockowa, moze hard-rockowa, motocyklowe refreny, fajny klimat, dla mnie jedna z lepszych.
Jeśli chodzi o lata '70, to może bym polecił Stained Class, płyta ma złożone utwory, ambitne bym powiedział, jest trudna w odbiorze, utwory są że tak powiem mroczne, powinna ci sie spodobac. Killing Machine przypomina British Steel strukturą utworów, ale jest lzejsza, bardziej rockowa. Sin After Sin z kolei jest najmniej metalową płytą JP(poza Rocką Rollą) wogóle, ja bardzo ją lubie, bo ma świetny klimat .
Rocka Rolla to blues ,nie ma tam nic z metalu ,ani nawet hard-rocka.
SWoD już znasz..myśle że spodoba ci sie po czasie,bo to jedna z ich najlepszych płyt.

Mój ranking na dziś wygląda tak

1.British Steel
2.Defenders of the Faith
3.Stained Class
4.Screaming for Vengeance
5.Sad Wings of Destiny

Te płyty są zdecydowanie najlepsze.

Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Postautor: syzygy » sob sie 05, 2006 10:18 pm

Dobra, spradzę na pewno :P
... a te kawałki z reedycji to pochodzą z singli? :wink:

Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Postautor: Nomad » sob sie 05, 2006 10:52 pm

Nie.

Oto lista singli JP(prawdopodobna,moze być w 10% błędna :P )

RR-RR
SWOD-Tyrant, Ripper
SaS-???
SC-Exciter
KM-Killing Machine
BS-Btl, LaM
PoE-Hot Rockin, Heading, Don't Go
SfV-You Got
Dotf-FB, LB
Turbo-PP, PG, TL, LI
RiD-JBG
Pain-P, ToE
Jug-BiH
Demolition-Machine Man

Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Postautor: syzygy » sob sie 05, 2006 10:56 pm

No tak, ale mi chodziło, czy są np. z jakichś B-sidów np. :wink:

Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Postautor: Nomad » sob sie 05, 2006 11:09 pm

Aaaaa ,o to te chodziło :) ,myślałem że ci chodzi czy te utwory koncertowe to single...,nie to są utwory nigdy wcześniej nie publikowane, nagrane w latach '70 i '80.

Artur
-#Nomad
-#Nomad

Postautor: Artur » ndz sie 06, 2006 12:24 am

Aaaaa ,o to te chodziło ,myślałem że ci chodzi czy te utwory koncertowe to single...,nie to są utwory nigdy wcześniej nie publikowane, nagrane w latach '70 i '80.
Dodajmy bardzo fajne :wink: Mam póki co 2 remastery Judasza - "Painkillera" i "Defenders Of The Faith". Na obydwu te bonusowe kawałki (nie licząc tych w werski "Live") są bardzo wrtościowymi dodatkami - zarówno "Turn On Your Light", jak i "Living Bad Dreams" są świetne, cudowne wręcz(to określenie chyba pasuje, bo to w zasadzie balladki :wink: )

Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Postautor: Nomad » ndz sie 06, 2006 1:35 am

Jak byś miał remastera British Steel, to byś usłyszał utwór Red White and Blue,to trzeba usłyszeć :lol: :lol: , nie pytajcie dlaczego,poprostu posłuchajcie gdzies, to zrozumiecie dlaczego sie śmieje.

Wróć do „Zespoły i Albumy”