Different World - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Different World - oceny, wrażenia, recenzje!
Mnie bardzo cieszy, że Adrian nie zapomniał jak się gra świetne solówki 
No "Defenders" to wiadomo, ale nie mow, że dla ciebie takie "Breaking The Law" nie jest heavy metal. To kopie tak dupe ten kawalek ze szok.
czego wy chcecie? zeby zespol cofnal sie o 20 lat i gral tak jak podczas stanu wojennego? to byly inne czasy, pewnie ze lepsze, ale do takiego grania juz nikt nie wraca, teaz powinno grac sie tak jak na BNW i to powinnien byc wzor dla kapeli na poczatku XXI...
tak tak, moze jeszcze powinni zaczac grac z playbacku bo co druga kapela czy piosenkarz na swiecie leci z podkladu, nie zartuj, heavy metal to heavy metal powinni grac caly czas to samo... popatrz na AC/DC czy Motorhead. 30 lat to samo i klasyka taka ze kopie w ryj o kazdej porze.
Ciekaw jestem jak DW wyjdzie w wersji live. A co do tego jak grają i "progresywności" - może nie jest to jakiś kamien milowy jeśli chodzi o muzykę ogólnie, ale wolę, żeby próbowali czegoś nowego niż ciągle tłukli to samo. Jak było podkreślone w wywiadach, łatwiej wychodzi im granie czegoś nowego, bardziej skomplikowanego (u nich, nie w muzyce ogólnie), niż tworzenie całej płyty pełnej prostych kawałków. A sam DW wg mnie świetnie spełnia swoją rolę - lekki i "łatwo przyswajalny", pozwalający wczuć się nieco zanim zespół przejdzie do kawałków bardziej nastrojowych. A i jeszcze jedno - słychać w tym kawałku to, o czym pisano w większości artykułów - dobry nastrój w zespole i radość ze wspólnego tworzenia muzyki 
Ja też nie wiem czego marudzicie. przecież tamte czasy nie wrócą już nigdy, wiadomo. I nie mają po co wracać. Gdyby grali tak jak 20 lat temu, to owszem, byłby to szlachetny heavy metal, ale ileż można robić ciągle to samo ?? Zrobili by z siebie jakichś pieprzonych dinozaurów, a tak wzięli się za coś, czego jeszcze nie robili (jak wynika z ich wypowiedzi o AMOLAD). I bardzo dobrze.
-
Filik10
- -#Clairvoyant

W 100% się zgadzam :beer . Kopiowanie albumów sprzed 20 lat byłoby paranoją.Hallowed pisze:Ja też nie wiem czego marudzicie. przecież tamte czasy nie wrócą już nigdy, wiadomo. I nie mają po co wracać. Gdyby grali tak jak 20 lat temu, to owszem, byłby to szlachetny heavy metal, ale ileż można robić ciągle to samo ?? Zrobili by z siebie jakichś pieprzonych dinozaurów, a tak wzięli się za coś, czego jeszcze nie robili (jak wynika z ich wypowiedzi o AMOLAD). I bardzo dobrze.
Ja też proszę o linka do MP3 na PW... 
Dziękuję...
Dziękuję...
sluchaj AC/DC i Motorhead, proste.widman pisze:tak tak, moze jeszcze powinni zaczac grac z playbacku bo co druga kapela czy piosenkarz na swiecie leci z podkladu, nie zartuj, heavy metal to heavy metal powinni grac caly czas to samo... popatrz na AC/DC czy Motorhead. 30 lat to samo i klasyka taka ze kopie w ryj o kazdej porze.
Ludzie na oficjalnym forum mówią, że dzisiaj kolejna piosenka. 
Zgadzam się całkowicie z tym !!Bonzo pisze:czego wy chcecie? zeby zespol cofnal sie o 20 lat i gral tak jak podczas stanu wojennego? to byly inne czasy, pewnie ze lepsze, ale do takiego grania juz nikt nie wraca, teaz powinno grac sie tak jak na BNW i to powinnien byc wzor dla kapeli na poczatku XXI...
I jeszcze długo nie zapomniHallowed pisze:Mnie bardzo cieszy, że Adrian nie zapomniał jak się gra świetne solówki
hehHallowed pisze:Zrobili by z siebie jakichś pieprzonych dinozaurów
że co ??cellman pisze:Ludzie na oficjalnym forum mówią, że dzisiaj kolejna piosenka.
EDIT: Sory ze to drugi post pod jednym ale wcześniej nie było tego posta kolegi "cellmana"
Nie żartuj...cellman pisze:Ludzie na oficjalnym forum mówią, że dzisiaj kolejna piosenka.
Jak w takim tempie będą ujawiać się piosenki, to w najbliższych 7 dniach powinna pojawić się cała płytacellman pisze:Ludzie na oficjalnym forum mówią, że dzisiaj kolejna piosenka.
-
obserwator
- -#Long distance runner

- Elevatorman
- -#Clansman

Phantom22 pisze:Jak w takim tempie będą ujawiać się piosenki, to w najbliższych 7 dniach powinna pojawić się cała płyta Very Happy
a mi sie to nie podoba...ale jajca, fajnie
no już mi sie zajebiście different world podoba po ok 20 przesłuchaniach
Jak dobrze pójdzie to za tydzień bedziemy mieli caly album 
Tak...Użytkownicy kierują pytanie do władzy czy wiadomo coś na ten temat...obserwator pisze:
czy władza wie coś więcej
Nom
:D A możecie mnie oświecić ludzie które piosenki to covery ??
bo sory bardzo ale nie wiem