na albumie nie ma żadnych coverówfreeforce pisze:Nom A możecie mnie oświecić ludzie które piosenki to covery ?? bo sory bardzo ale nie wiem
Different World - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
obserwator
- -#Long distance runner

Re: Different World - oceny, wrażenia, recenzje!
mtszły
Co ? Żaden z utowrów na albumie nie jest coverem. O co Ci chodzi?
Miały być covery, ale na singlach czy coś takiego...nie pamiętam...
- Elevatorman
- -#Clansman

było cos o covere thin lizzy angel of death ... bo pamietam ze juz myslałem że to slayerowe ...ale to napewno nie na płcyie i nie na singlu benka
Miały być 4 covery !! Tak pisał caveman i Hariis i reszta na oficjalnej !!
-
obserwator
- -#Long distance runner

pewnie na jakieś późniejsze single wpakują, jeśli takowe się ukarzą, kij wie
mtszły
No nie na Benku, tylko na następnym chyba...
- Elevatorman
- -#Clansman

no własnie wiem że mają byc 4 covery ale nie na płycie ani nie na pierwszym singlu ... ciekwe jaki drugi bedzie ale EOT
Oto wpis z dziennika CavemanaKevin Shirley pisze:We've cut 10 long songs for the new album, as well as four covers for B sides
Mam prośbe czy ktoś może mi udostępnić mp3 w razie czego prosze o link
wiem szybki jestem. ale bede baaardzo wdzieczny jak ktos mi prześle linka do tego cacka nowego na PW. Jeszcze raz wielkie dzięki, ktokolwiek to prześle 
Dzisiaj na IMOC będzie kolejny nowy kawałek. 
Jeśli ten kawałek będzie dziś wieczorem to znowu nieprzespana noz będzie 
... dzisiaj w pracy słucham tego kawałka już chyba z 15 raz - czy świadczy to o tym że jest tak dobry
... niekoniecznie poprostu zapomniałem zabrać ze sobą płyt do słuchania a tutaj akurat mamy okazję posłuchać kolejnego kwałka z "A Matter of Life and Death" ... nie ukrywam że "Different World" podoba mi się bardziej od singlowego "Benjamina" z tej prostej przyczyny że jest choernie żywiołowy [ale po mordzie nie kopie] ... niczego odkrywczego tutaj nie znajdziemy że o progresji nie wspomnę - bo faktycznie wspomina o tym jedynie zespół a póki co niczego z tego gatunku w nowych utworach nie słyszę ... ale nieważne ... mamy dobry, chwytliwy, utwór IRON MAIDEN - ktoś stwierdził że nieco popowy ale to kwestia indywidualnego podejścia ... podoba mi sie śpiew Dickinsona ... łatwo przechodzi między rejestrami i dobrze brzmi ...jednocześnie myślę że w wersji koncertowej "Different World" zabrzmi zdecydowanie ostrzej ... co tu dużo mówić łbem można machać w rytm muzyki, włosami zamiatać podłogę - stary dobry IRON MAIDEN - czekam na kolejne odsłony z płyty no i ma się rozumieć na cały album w dniu premiery :rocx :beer

Ostatnio zmieniony pt sie 11, 2006 6:36 pm przez jesper, łącznie zmieniany 1 raz.
Ktoś wie jaki kawałek...? (jeśli to prawda oczywiście)...
pisałem o tym stronę wcześniejMeier(D5) pisze:Dzisiaj na IMOC będzie kolejny nowy kawałek.
"Same time.
Same place.
Different song.
- Admin"
Ja też mam prośbe o zapodanie jakiegoś linka do mp3 na pm, bo męczy mnie już to ciągłe dawanie riplej na Real Playerze
Byłbym naprawde wdzięczny
A co do mnie... Piosenka jest naprawde dobra
Nie jakieś tam dziełko jak Wicker ale ma swój urok i charakter... Najlepsze lelementy to refreny, sola i to intro: "EDDIE
" (to zapewne Nicko
)...
I przestancie gderać, że jest lepszy lub gorszy od Benka - to są dwa, zupełnie różne utwory
Jak chcecie wymiatania w każdej piosence to radze zmienić zespół na taki np. Motorhead... Maiden już od The X Factor zmieniła droge na bardzo progresywne granie... Zresztą było to widoczne już na wcześniejszych płytach...
Szykuje się nam pikne cudeńko muzyczne
Byłbym naprawde wdzięczny
A co do mnie... Piosenka jest naprawde dobra
I przestancie gderać, że jest lepszy lub gorszy od Benka - to są dwa, zupełnie różne utwory
Szykuje się nam pikne cudeńko muzyczne
hybrydek pisze:I przestancie gderać, że jest lepszy lub gorszy od Benka - to są dwa, zupełnie różne utwory
BRAWO !! Nareszcie ktos ma takie samo zdanie jak ja !!
Czy ja wiem czy to tak fajnie znac już 3 utwory... No ale zobaczymy, jak będzie to oczywiście posłucham.
Meier(D5) pisze:Dzisiaj na IMOC będzie kolejny nowy kawałek.
Taki "oficjalny przeciek" ;]
Mógłby mi ktoś podesłać linka do MP3 na Priva?
Z góry dzięki.