Nightwish
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Nightwish
Bardziej Battlelore. Wszystkie ich kawałki są o WP.
Gópie to jest.
Tak chyba o BG się mówi nawet :].M@ti pisze:Władca pierścieni metal
Ja bym tam NW nie szufladkowała. Zrobili się charakterystyczni. Ktoś pisał że power. Zupełnie nie. Heavy taki też średni. No ale słuchają ich gotki więc to wystarczy , żeby ich zaszufladkowac (co nie znaszy ze to gotik metal, tylko sluchany przez gotki)
To jest (był, bo Once to IMO shit) poprostu symfoniczny metal.EvE pisze:Ja bym tam NW nie szufladkowała. Zrobili się charakterystyczni.
Once to w ogóle jest porażka na całej lini.
Dobrze napisałeś, że najlepsze ich płyty to Wishmaster i Oceanburn. I fajny jest utwór Over The Hills, ale to cover. No i Moondance zamiata wszelkie intrumentlane dokonania jakie słyszałam. Znaczy w takich klimatach.
Dobrze napisałeś, że najlepsze ich płyty to Wishmaster i Oceanburn. I fajny jest utwór Over The Hills, ale to cover. No i Moondance zamiata wszelkie intrumentlane dokonania jakie słyszałam. Znaczy w takich klimatach.
Oceanborn.EvE pisze:i Oceanburn.
To posłuchaj "Crimson tide and deep blue sea"-wersja z koncertu. Też Najtłisza, miodzio.EvE pisze:No i Moondance zamiata wszelkie intrumentlane dokonania jakie słyszałam.
Właśnie. Słuchałam ich jakieś 3 lata temu czy coś więc zapomnialo mi sięM@ti pisze:Oceanborn. Wink
Ale ja juz do nich zupelnie nie pałam sympatią a szczególnie do Tarji. 2 koncerty na żywo mi styknęłyM@ti pisze:To posłuchaj "Crimson tide and deep blue sea"-wersja z koncertu. Też Najtłisza, miodzio. Wink
Tak jak ja, ale są takie których się nie zapomina.EvE pisze:Tytuły to kojarze bardzo wybiórczo i tak :].
A no tak, bo głośno nabiera powietrze jak śpiewa.EvE pisze:Ale ja juz do nich zupelnie nie pałam sympatią a szczególnie do Tarji.
- dostoevsky
- -#Assassin

Obejrzałem "End Of An Era". Genialny koncert, wszystko idealnie zagrane i nagrane. Świetnie przygotowane. 10/10. Szkoda Tarji...
IMO to jest jeden z najlepiej nagranych koncertów.
Tylko szkoda ze na zywo brzmia zdecydowanie biedniej niz w studio nie ma mocy Tarja czesto falszuje i nie za ciekawie to wypada. Ogolnie jest nie najgorzej obraz bardzo dobry dzwiek tez tylko cos malo publike slychac.
Ale zauważyłem ,że ostatnie 2 albumy nagrali bez tak częstego (jakby to powiedzieć) "wycia" . Poprostu w miarę (jak na nią) normalny i czasem takie wstawki. Porpostu zorientowali się ,że Taja czasem nie wyrabia na koncertach
Teraz to juz nie wazne bo nie ma Tarji a co za tym idzie Nightwish nie bedzie juz taki sam i zarazem tak przyzwoity jak do ostatniego koncertu na trasie Once. Swoja droga mielismy szczescie bo slyszelismy ich w pierwotnym skladzie w Chorzowie :beer 
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Jaak dla mnie może być o wiele lepiej bo nigdy nie lubiłem za bardzo jej głosu
. Zobaczymy na kogo postawią.
Nie zdziwe się ,że nowa wokalstka okaże się za słaba i bedą prosili Tarję żeby wróciła 
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Straciłbym do nich cały szacunek. Przecierz wyrzucili Tarję bo robiła to tylko dla pieniędzyAbstract pisze:Nie zdziwe się ,że nowa wokalstka okaże się za słaba i bedą prosili Tarję żeby wróciła
Ciekawe dlaczego oni to robia szczegolnie ten oszulom od klawiszy.Filik10 pisze:Przecierz wyrzucili Tarję bo robiła to tylko dla pieniędzy
-
Filik10
- -#Clairvoyant

No, ja tylko mówie to co była w liście otwartym, ale basista chyba dla kasy tego nie robiQba666 pisze:Ciekawe dlaczego oni to robia szczegolnie ten oszulom od klawiszy.Filik10 pisze:Przecierz wyrzucili Tarję bo robiła to tylko dla pieniędzy
Jakoś mi się nie wydaje żeby za to Tarją wyrzucili. Bardzo ogólnie to jest powiedziane. yslę ,że poprostu zorientowali się ,że to ona jest gwiazdją a nie oni.
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Eeee, ona nie była jakąś najwiekszą gwiazdą zespołu. Dla mnie basista jest the bestAbstract pisze:Jakoś mi się nie wydaje żeby za to Tarją wyrzucili. Bardzo ogólnie to jest powiedziane. yslę ,że poprostu zorientowali się ,że to ona jest gwiazdją a nie oni.