BTW: Wersja DJ Vlada, tez niczego sobie - gratulacje
Brighter Than A Thousand Suns - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Brighter Than A Thousand Suns - oceny, wrażenia, recenzje!
No wyglada na najlepszy z tych 3 ktore poznalismy. Zalatuje solowym brucem na kilometr. Utwor wyjety jakby z Tyrany of Souls, ale to chyba dobrze. Nie moge sie doczekac na album by posluchac tego w dobrej jakosci, bo to szeleszczenie mnie kur...za
co Ci sie chyba pomylilo dla mnie on by tam absolutnie nie pasowal.Szymon pisze: Utwor wyjety jakby z Tyrany of Souls
predzej do Chemicial Wedding
już nie mam tu najwięcej postów

mnie tam do TOS pasuje bardzo - takie jest moje odczucie, a nie ze pomylilo mi sie....
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Czym więcej słucham tego kawałka to moja nadzieja na dobry album rośnie!
Utwór z pierwszej półki, ale niestety po przesłuchaniu DW znowu zaczynam się poważnie martwić o jakość albumu... 
no patrz, a mi właśnie ten kawałek najbardziej się spodobał...Kratos pisze:ale niestety po przesłuchaniu DW znowu zaczynam się poważnie martwić o jakość albumu...
To nie masz o co, to jedyny tego typu utworek na albumie!Kratos pisze:ale niestety po przesłuchaniu DW znowu zaczynam się poważnie martwić o jakość albumu...
co wcale nie znaczy ze dluzsze kompozycje tez moga byc gniotowate :wink dobra czekamy jeszcze 2 tyg 
Właściwie to BTATS jest "Brusowaty", ale na dobrą sprawę nie pasuje ani do CW ani TOS jeśli chodzi o tekst. Przynajmniej wg mnie. A muzycznie - CW.
- dostoevsky
- -#Assassin

Kocham ten kawałek! Naprawdę wymiata! We zwrotkach mamy nietypowe jak na Maiden zagrywki na gitarach, które, w połączeniu ze śpiewem Bruce'a, wprowadzają niezwykłą dramaturgię. To może być jedna z najlepszych płyt Maiden i mocno w to wierzę!
W większości kawałków na DoD sa własnie takie zagrywki ;]Grzędi pisze:We zwrotkach mamy nietypowe jak na Maiden zagrywki na gitarach
- dostoevsky
- -#Assassin

Niekoniecznie. Tutaj dopiero słychać, że są 3 gitary, które brzmią miodnie mimo kiepskiej jakości. Tak samo w DW.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

BTATS mi osobiście przypomina trochę Paschendale! Uważam, że kawałek jest super! :rocx A co do brzmienia to mam singiel TROBB i muszę przyznać, że produkcja jest genialna
Takie BNW tylko sporo cięższe i z fenomenalnie brzmiącą perkusją! Boje się pomyśleć jak zabrzmi BTATS na dobrym sprzęcie... 
Właśnie coś podobnego chciałam napisać. Wersja bez patataj dużo lepsza. Chyba się zgłoszę do Vlada po premierze albumu na małe cięcie.adam IM pisze:po cięciach Vlada ten kawałek brzmi tak jak powinien od początku. może powinni go zatrudnić
wyciął cala kiche z tego numeru i zostało to co powinno.może te unisonko gitarowe po solówce mogło byc ciut dłuzsze ale spox
a co najlepsze wywalił w cholerę to katastrofalne solo Janicka. rany jak ktos kto tyle lat gra może odwalić taka kaszanę na płycie studyjnej. on był naćpany czy coCopycat pisze:Właśnie coś podobnego chciałam napisać. Wersja bez patataj dużo lepsza. Chyba się zgłoszę do Vlada po premierze albumu na małe cięcie.adam IM pisze:po cięciach Vlada ten kawałek brzmi tak jak powinien od początku. może powinni go zatrudnić
wyciął cala kiche z tego numeru i zostało to co powinno.może te unisonko gitarowe po solówce mogło byc ciut dłuzsze ale spox
- dostoevsky
- -#Assassin

Jeeee! Vlad DJ. Bis!
trochę odbiegając od tematu bardzo fajny wywiad z Brucem na tej stronie: http://wildaxes.com/video/maiden.mp3 naprawdę mówi dużo ciekawych rzeczy polecam!
Każdy chyba ma jakieś gnioty na swoim koncie. Muzykom się widocznie podoba ta solówka..adam IM pisze:Copycat pisze:
a co najlepsze wywalił w cholerę to katastrofalne solo Janicka. rany jak ktos kto tyle lat gra może odwalić taka kaszanę na płycie studyjnej. on był naćpany czy coponad 20 lat temu mój kumpel grał lepsze solówki chociaż wcale tego nie ćwiczył, "specjalizował się" w grze rytmicznej. co by było gdyby zaczął ćwiczyć solówki to już wolę nie myslec
![]()
Dobra, tak a propos wokalu raz jeszcze:
0:00- 2:35 dobry wokal, nie jakiś nadzwyczajny, ale daje radę, szczególnie końcówki zdań
2:35- 3:35 refren. Piękne Out of the darkness i wchodzi to pianie przez wszystkich nie lubiane: brighter than a thousand sun... ale tylko pierwsze jest zaśpiewane wysoko. Pozostałe dwa powtórzenia świetne.
4:19- 4:57 galopada. No tu jest średnio, ale nie beznadziejnie.
4:57- 5:25 cudowny fragment.
6:21- 7:15 to co na początku czyli: dobry wokal, nie jakiś nadzwyczajny, ale daje radę, szczególnie końcówki zdań
7:15 no i refren zwalony. tzn. ta końcówka "brighter than a thousand sun" za wysoko, niepotrzebnie. 2 i 3 powtórzenie w pierwszym refrenie jak dla mnie jest naprawdę świetne i tak mógłby wyglądać refren.
dziękuje za uwagę
0:00- 2:35 dobry wokal, nie jakiś nadzwyczajny, ale daje radę, szczególnie końcówki zdań
2:35- 3:35 refren. Piękne Out of the darkness i wchodzi to pianie przez wszystkich nie lubiane: brighter than a thousand sun... ale tylko pierwsze jest zaśpiewane wysoko. Pozostałe dwa powtórzenia świetne.
4:19- 4:57 galopada. No tu jest średnio, ale nie beznadziejnie.
4:57- 5:25 cudowny fragment.
6:21- 7:15 to co na początku czyli: dobry wokal, nie jakiś nadzwyczajny, ale daje radę, szczególnie końcówki zdań
7:15 no i refren zwalony. tzn. ta końcówka "brighter than a thousand sun" za wysoko, niepotrzebnie. 2 i 3 powtórzenie w pierwszym refrenie jak dla mnie jest naprawdę świetne i tak mógłby wyglądać refren.
dziękuje za uwagę
łoł syzygy to było w nomadowym stylu :laugh